Oogkussen

Een oogkussen is een ideaal hulpmiddel om de ogen rust te geven. Door het kussen over de ogen heen te leggen, word je even afgezonderd van de wereld om je heen en kun je je optimaal ontspannen. Een oogkussen kan erg goed van pas komen na een lange dag werken of om een yoga sessie rustgevend af te sluiten. Op de webshop van yogamat-online worden diverse oogkussens verkocht. We geven je graag meer informatie over deze oogkussens.

Van welk materiaal wordt een oogkussen gemaakt?

De oogkussens die te vinden zijn op de webshop zijn van het merk Ecoyogi. Het merk produceert oogkussens die gemaakt zijn van 100% puur organisch-biologisch katoen. Bij de productie van deze zachte stof is rekening gehouden met mens en milieu. Dat wil zeggen dat er geen chemische stoffen zijn toegepast die mogelijke schade kunnen aanrichten aan de mens of aan het ecosysteem. Nog een voordeel van het oogkussentje is dat de hoes voorzien is van een ritssluiting waardoor de hoes gewassen kan worden. De mogelijkheid tot het wassen van de kussenhoezen is vanwege hygiënische redenen ideaal, vooral wanneer meerdere mensen gebruik maken van de oogkussens.

Wat zijn de beste afmetingen voor een oogkussen?

De oogkussens hebben een lengte van 20 cm en een breedte van 10 cm. Dit zijn de juiste afmetingen om de ogen volledig af te kunnen dekken en zo ultieme rust te creëren. Daarnaast hebben de kussens een gewicht van 190 gram. Hoewel dit gewicht zeker niet te zwaar is, voel je wel dat er wat op het gezicht ligt. Dit draagt bij aan het bereiken van volledige ontspanning.

Oogkussens in verschillende kleuren

Op de webshop zijn er oogkussens beschikbaar in de kleuren: licht blauw, licht groen en paars. Het is altijd leuk om de mogelijkheid te hebben om een kleur te kiezen die het beste bij je past.

Welke vulling wordt er meestal gebruikt voor een oogkussentje?

De oogkussens van Ecoyogi zijn gevuld met lijnzaad en lavendel. Het lijnzaad zorgt ervoor dat het product enige zwaarte heeft, wat een prettig gevoel geeft. Daarnaast kan het oogkussen, dankzij het lijnzaad, mee vormen naar het gezicht. De toevoeging van lavendel zorgt voor een heerlijke, rustgevende geur. Bij veelvuldig gebruik kan het voorkomen dat de lavendelgeur minder aanwezig is. Dit kan opgelost worden door zelf enkele druppels lavendel olie op het oogkussen aan te brengen.

Het gebruik van een oogkussen bij hoofdpijn

Naast het gebruik van een oogkussen na een lange dag werken of na een intensieve yoga sessie, kan het kussen ook worden ingezet bij hoofdpijnklachten. Omdat het kussentje de ogen volledig afsluit waardoor het echt donker wordt, kan de hoofdpijn sneller wegtrekken. De rustgevende geur en de zachte stof van het kussen doen de rest om volledig te ontspannen en de hoofdpijn te laten verdwijnen. Hoofdpijn die vanwege warme, drukkende dagen ontstaat, kan soms verholpen worden door het kussentje even in de koelkast te plaatsen en vervolgens over het gezicht heen te leggen.

Als je graag optimale ontspanning wilt creëren kan de aanschaf van een oogkussen veel voordelen met zich meebrengen. Om een oogkussen te vinden dat goed bij je past, kun je het volledige aanbod bekijken hier bij Yogamat-online.

Lees meer