Yoga sokken

Het dragen van pilates of yoga sokken brengt verschillende voordelen met zich mee. We vertellen je graag meer over deze voordelen en geven je meer informatie over de sokken die op de webshop van yogamat-online te vinden zijn.

De voordelen van het gebruiken van yoga sokken

Yogasokken zijn voorzien van speciale, antislip grip-dots waardoor je betere grip op de ondergrond hebt en diverse yoga houdingen stabieler kunt uitvoeren. Daarnaast houden deze de voeten warm zodat je niet bang hoeft te zijn voor koude voeten tijdens de yogales. Nog een bijkomstigheid is dat het gebruiken van sokken hygiënischer is dan yoga op blote voeten. De sokken beschermen de voeten tegen vuil, wat wel zo prettig is tijdens het beoefenen van yoga in openbare ruimtes.

Het kopen van yoga sokken

Op de webshop van yogamat-online zijn yoga sokken van het merk Toesox te koop. De sokken van Toesox zijn beschikbaar in de kleur zwart en zijn gemaakt van organisch katoen voorzien van een beetje spandex. Spandex in de sokken zorgt ervoor dat deze hun elasticiteit behouden. De yoga sokken zijn beschikbaar in de maten S en M. Het is mogelijk om deze op 30 graden te wassen en aan de waslijn of met behulp van een droger te laten drogen. Zorg er wel voor dat de yoga sokken tijdens het wassen binnenstebuiten gekeerd worden en dat de droger op een lage temperatuur gezet wordt. Je kunt het strijken van sokken beter overslaan omdat de hitte van het strijkijzer ervoor kan zorgen dat grip-dots smelten en kapot gaan.

Teen sokken van Toesox of sokken zonder teen

Toesox heeft twee verschillende soorten sokken op de markt gebracht: teen sokken met tenen en sokken zonder teen. De teen sokken van Toesox beschikken over aparte teentjes waardoor de tenen meer bewegingsvrijheid hebben. Dit is erg prettig tijdens het uitvoeren van verschillende asana's, omdat de tenen ondanks de sokken toch optimaal kunnen bewegen. Wie liever geen stof tussen de tenen wil en het prettiger vindt om de grond onder de tenen optimaal te voelen, is het mogelijk om yogasokken zonder tenen aan te schaffen. Ook het dragen van sokken zonder teen is hygiënischer dan blote voeten tijdens de yoga les, omdat de voeten toch grotendeels bedekt worden door de sokken.

Sokken waarbij de tenen gespreid worden

Naast het feit dat het gebruiken van yoga- of pilates sokken de kans op uitglijden kleiner maakt en het dragen van yoga sokken hygiënischer is, is het een voordeel dat de tenen nog gespreid kunnen worden. Het spreiden van de tenen kan bijdragen aan het versterken van de voetspieren. Ook heeft de mogelijkheid tot het spreiden van de tenen een positief effect op de bloedcirculatie.

Zoals je hebt kunnen lezen heeft het dragen van speciale pilates of yogasokken tijdens het uitvoeren van je oefeningen veel voordelen. Voor het nalezen van de productspecificaties en het bekijken van het volledige aanbod kun je terecht op onze webwinkel. Voor vragen of advies kun je altijd contact opnemen met onze deskundige medewerkers.

Lees meer