Yoga Towel

Er zijn verschillende producten die een hoop voordelen kunnen bieden tijdens het beoefenen van yoga, waaronder een yoga towel. Waarschijnlijk ervaar je dankzij het gebruik van een yoga Towel een stuk meer rust. Je hoeft jezelf namelijk geen zorgen te maken over hygiëne of grip. Maar welk exemplaar is nu het beste voor je? Dit is vooral afhankelijk van het formaat van je yoga mat en je persoonlijke voorkeuren. Doordat we bij Yogamat-Online.nl een groot assortiment met yoga handdoeken aanbieden, vind je vast een variant die past bij jou en je oefeningen!

Redenen om een yoga towel te gebruiken

Er zijn verschillende redenen om een yoga handdoek te gebruiken. Een van de belangrijkste redenen is hygiëne. Doordat je de handdoek over een yoga matje kunt plaatsen, hoef je jezelf namelijk niet meer af te vragen of het matje wel goed schoongemaakt is. Aangezien je de yoga handdoek daarna eenvoudig zelf kunt schoonmaken, weet je zeker dat je de volgende keer weer fris je oefeningen kunt uitvoeren. Naast hygiëne is extra grip ook een belangrijk voordeel. Vooral wanneer je makkelijk zweet of een intensievere vorm van yoga beoefent, zoals Power of Bikram yoga, kan een yoga towek uitkomst bieden. Door het zweten kun je namelijk je grip op het yoga matje verliezen. Aangezien yogahanddoeken juist stroever worden zodra je meer gaat zweten, is dit geen enkel probleem meer.

Verder zijn er nog een aantal toepassingen waarvoor een yoga towel gebruikt kan worden. Wanneer je toe bent aan wat extra comfort, kan deze ook nuttig zijn. Het zachte materiaal voelt namelijk comfortabel aan. Ook kun je het als kussentje gebruiken tijdens het mediteren of als nekkussen tijdens een liggende oefening.

Yoga Towel van hoogwaardig materiaal

In ons assortiment vind je yoga handdoeken van hoogwaardige merken, zoals Yogitoes, Manduka en Yoga-Mad. De towels van al deze merken zijn van hoge kwaliteit en gemaakt van speciale materialen, meestal met microfiber. De microvezels zorgen ervoor dat de handdoeken juist meer grip bieden wanneer ze vochtig worden. Het vocht wordt hierin namelijk erg goed opgenomen. Daarnaast droogt de handdoek ook erg makkelijk, waardoor je deze na het wassen snel weer opnieuw kunt gebruiken. Hoewel de yogahanddoeken veel grip bieden wanneer ze op een yoga matje geplaatst worden, zijn er ook varianten beschikbaar waarbij geen matje nodig is. Aan de onderkant zitten dan noppen die ook op gladde ondergronden voor grip kunnen zorgen. Deze yoga handdoeken zijn ideaal voor mensen die regelmatig reizen en zelfs zonder yoga matje hun oefeningen willen uitvoeren.

Yoga handdoeken in verschillende kleuren en maten

Om zoveel mogelijk gemak te ervaren tijdens het gebruik van een yoga towel, is het belangrijk dat deze de juiste afmetingen heeft. Het is het beste om te kiezen voor een exemplaar van hetzelfde formaat als de yoga mat. Hierdoor kan uitglijden voorkomen worden. Naast verschillende afmetingen, zijn er ook verschillende kleuren beschikbaar. Hoewel de kleur niet kan zorgen voor bijvoorbeeld extra grip of hygiëne, kan het toch invloed hebben op het uitvoeren van je oefeningen. Een kleur kan namelijk effect hebben op de gemoedstoestand. Probeer daarom voor een kleur te kiezen die je een rustig en fijn gevoel geeft. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om jezelf te concentreren. Dit alles zorgt ervoor dat een yoga towel je meer rust kan geven, waardoor je jezelf helemaal kunt focussen op yoga!

Lees meer