Kinder yoga mat

Een eigen yogamat

Steeds meer kinderen ontdekken yoga. Spelenderwijs leren ze hun lichaam beter kennen en kunnen ze ontspannen. Voor kinderen is het geweldig om hun eigen yogamat te hebben. Dat maakt de yogales extra speciaal, net als spitzen voor een ballerina bijvoorbeeld. De behoeften van kinderen voor een yogamat zijn net even anders dan voor volwassen. Ben je benieuwd waar je op moet letten voor de aanschaf van een kinder yoga mat? Dat lees je hier.

Een formaat op de groei

Een yoga mat voor kinderen hoeft niet kleiner te zijn dan voor volwassen. Het belangrijkste is dat het hele lichaam op de mat past, in de lengte en in de breedte. Dat geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen. De standaard lengte van ongeveer 180 cm zorgt ervoor dat de mat als het ware op de groei is gekocht en jarenlang voor plezier kan zorgen.

Kleurrijke designs

Een kinder yoga mat is extra leuk als deze een vrolijk ontwerp heeft wat past bij de kleine yogi. Kleurrijke exemplaren en modellen met een print zijn voor kinderen heel aantrekkelijk. Tenzij de yogamat een verrassing moet blijven, is het een goed idee om je kind te betrekken bij de keuze van de mat.

Passende materialen

Kinder yogamatten zijn wat lichter dan de meeste matten. PVC is een materiaal wat je veel tegen zal komen. Het is licht en tegelijkertijd sterk. PVC doet het goed op de vloer van de studio en is een echte allrounder. Matten gemaakt van een natuurproduct zijn kwetsbaarder, wat voor kinderen minder praktisch kan zijn.

Welke merken bieden een kinder yoga mat?

Bepaalde merken hebben zich gespecialiseerd in kinder yogamatten. In hun collecties vind je kleurrijke matten die door hun lage gewicht makkelijk mee te nemen zijn door kids.

Ako Yoga

AKO is een echte aanrader voor kleine yogi's. Het merk heeft veel exemplaren in de collectie die de ideale yoga mat voor kinderen vormen. De matten zijn zeer licht, zodat ook kleintjes hun eigen mat gemakkelijk kunnen meenemen en draaien op de vloer. Het materiaal is door de lichtgewichtheid minder geschikt voor een vorm van yoga waarbij veel wordt gezweet, maar juist kinderen zweten bijzonder weinig. De matten zijn phtalate en AZO vrij en daardoor veilig voor je kind en de omgeving. AKO yogamatten zijn er in allerlei vrolijke kleuren en patronen. Ook als je op zoekt bent naar een goedkopere mat ben je bij AKO aan het goede adres. Handig als je bijvoorbeeld nog niet zeker weet of je zoon of dochter voor langere tijd yoga zal beoefenen.

Ecoyogi

Ecoyogi is een tweede merk wat geweldige kinder yogamatten in het assortiment heeft. Voor kinderen is de extra antislip functie van de mat erg prettig. Het helpt kids om stabiliteit te vinden. Door hun lagere lichaamsgewicht kan een mat sneller schuiven, waardoor de antislip nog extra van pas komt. De Ecoyogi matten zijn erg sterk en slijtvast, waardoor je kind lekker vrij is om te doen wat hij of zij wil met de mat. Jonge gewrichten zoals knieën en ellebogen worden goed beschermd door de dempende eigenschappen van deze verende matten. Ecoyogi maakt matten die veilig zijn voor je kind en het milieu. De matten worden zonder emissies geproduceerd en je treft geen schadelijke stoffen aan in het materiaal. De mat is makkelijk schoon te houden door hem schoon te spoelen in bijvoorbeeld de douche of met de tuinslang.

Lees meer