Meditatiekussen rond

Welk meditatiekussen kopen?

Het menselijke lichaam is uniek. De meeste mensen hebben daarom ondersteuning nodig bij het vinden van de juiste meditatiehouding en het uitlijnen van hun lichaam.

Het is voor veel mensen de kunst om een houding te vinden waarin je langere tijd  en ontspannen kunt zitten mediteren zonder je daarbij ongemakkelijk te voelen. Om langdurig in een meditatie houding te kunnen zitten is het dus van belang om de juiste zithoogte te vinden voor een gelijkmatige verdeling van de druk over de driehoek van zitvlak en knieën. Hieronder bespreken we de verschillende meditatiekussens en meditatie matten die je Yogamat-online kunt kopen

Meditatiekussen rond.

Dit is het meest verkochte meditatiekussen. Dit kussen is geschikt voor de verschillende zit varianten zoals de lotushouding, de kleermakerszit en de geknielde houding. Het onderscheid tussen de manieren van zitten wordt vaak bepaald door de hoogte van het meditatiekussen. Meditatiekussens zijn bij yogamat-online verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes 10 - 12 cm / 13 - 15 cm en 18 - 20 cm. Een rond meditatiekussen vormt een veilige keuze als je regelmatig een andere houding wilt aannemen. Dit meditatie kussen bovendien ook multifunctioneel inzetbaar, bijvoorbeeld als voetenbankje of stoeltje voor kinderen aan een lage tafel.

Meditatiekussen Halve maan of sikkelvorm.

Deze halve maan meditatiekussens zijn bijzonder geschikt voor mensen die in een halve lotushouding, een hele lotus-houding of in de kleermakerszit zitten. De vorm van dit meditatiekussen heeft als voordeel dat het ondersteuning biedt aan het zitvlak en de dijen. Daarnaast is er ruimte om je benen dicht onder je lichaam te plaatsen. Een ander voordeel van een halve maan meditatiekussen is dat het kussen een lichte wig vorm heeft waardoor je bekken automatisch naar voren kantelt. Een maanvormig meditatie kussen begint de laatste tijd steeds populairder te worden.

Meditatiemat (zabuton).

De meditatiemat ook wel zabuton genoemd wordt vaak gebruikt in combinatie met een meditatiekussen, een meditatiebankje of een meditatiekrukje.  Door gebruikt te maken van een zabuton zal meditatie aanzienlijk comfortabeler verlopen.

Een voordeel bij het gebruik van een meditatiemat is dat de mat je goed beschermd tegen een koude vloer. Een tweede voordeel is dat je minder snel last hebt van een slechte doorbloeding in je voeten en enkels. Mensen die regelmatig langere tijd mediteren kunnen het comfort en de bescherming van een meditatiemat bijzonder waarderen.

De meditatiemat vormt een belangrijke ondergrond om langdurig en comfortabel te kunnen zitten.

Door de verschillende kleuren en vormen van de meditatiekussen en een meditatiematten is er voor iedereen een mooie combinatie te maken voor vele jaren meditatie plezier. Een kwalitatief goed meditatiekussen zorgt voor een belangrijke basis.

 

Lees meer