Yoga handdoek

Ben jij op zoek naar een speciale Yoga Handdoek? Dan ben je bij Yogamat Online absoluut aan het juiste adres. In ons handdoeken assortiment vind je vele producten welke speciaal geschikt zijn voor gebruik in een yoga studio of school.

Yoga Handdoek: waardevolle toevoeging

Of je nu een beginner bent of al jaren te vinden bent in de studio, een yoga handdoek is een waardevolle toevoeging bij het beoefenen van asana's. Een yogamat handdoek heeft zich in de praktijk allang bewezen en de vele voordelen zijn dan ook niet meer te ontkennen!

Een speciale handdoek heeft bijvoorbeeld veelal dezelfde afmetingen als de yogamat. Dit is natuurlijk ontzettend handig, want een te grote of te kleine handdoek zorgt vaak al snel voor irritatie. Daarnaast is een speciale handdoek gemaakt van bijzonder zacht materiaal. Dit zorgt voor een optimaal comfort tijdens het beoefenen van je asana's. Een yoga handdoek heeft ook een sterk absorberende werking. Zo wordt tijdens een intensieve sessie het zweet goed geabsorbeerd en houd je handen vrij van zweet waardoor je minder snel zal uitglijden.

Speciale yoga handdoek toepassingen

Aan de hand van jouw wensen kan een yoga handdoek op verschillende manieren worden gebruikt. Afhankelijk van de kwaliteit van de handdoek kan deze handdoek worden gebruikt als zelfstandige yoga mat, reis mat of als afdekking van de mat ter verhoging van het comfort.

Vooral dat laatste is een belangrijke reden om te kiezen voor een speciale yogamat handdoek. In de praktijk merken veel yogi’s dat een yogamat niet altijd voldoende grip en bescherming biedt tijdens een intensieve yoga sessie. Het is essentieel om de asana’s en andere oefeningen te kunnen doen zonder uit te glijden. Een goede handdoek maakt hierin het verschil tussen het wel of niet slagen van de oefeningen of houding.

Ook het hygiënische aspect is een goede reden om een yoga mat towel aan te schaffen. Een handdoek vormt namelijk een hygiënische beschermlaag tussen jou en de mat. Zeker in studio’s waarin je niet een eigen mat gebruikt is een yoga handdoek een goede oplossing.