Extra brede (65 cm+) yoga mat

Yogamatten zijn er in vele soorten en maten. Gelukkig maar, want zo is er voor iedere yogi wat wils! Ben je op zoek naar een yoga mat die breder is dan gemiddeld? Bij Yogamat-Online kun je kiezen uit een ‘breed’ assortiment aan extra brede yogamatten. Dat is fijn voor yogi’s die zwaarder of breder zijn gebouwd en voor yogi’s die de voorkeur geven aan meer bewegingsruimte.

Wanneer is een yoga mat extra breed?

De standaard breedte van een mat is 60 centimeter. Vanaf 65 centimeter of meer is een yoga mat extra breed te noemen. De breedste matten in ons assortiment zijn de Manduka PRO (66 centimeter), de Manduka eKo (66 centimeter), de Ecoyogi Pro Grip (65 centimeter), de Lifeforme mat (65 centimeter) en de Ako Studio yoga mat (80 centimeter). Sommige van deze yogamatten zijn ook verkrijgbaar als extra lange variant.

Waarom zou je kiezen voor een extra brede mat?

Er zijn verschillende redenen om de voorkeur te geven aan een extra brede mat. Voor de meesten is veruit de belangrijkste reden dat je op deze matten meer bewegingsvrijheid ervaart. Yogi’s die breder of zwaarder gebouwd zijn kiezen vaak voor een extra brede variant. Maar ook yogi’s die niet breder of zwaarder gebouwd zijn kunnen baat hebben bij extra bewegingsruimte. Het zorgt ervoor dat je je houdingen ongestoord kunt uitvoeren. Dit is bijvoorbeeld prettig bij dynamische vormen van yoga waarbij de houdingen in elkaar overvloeien. Je hoeft niet bang te zijn dat je naast je mat stapt en kunt je volledig focussen op de uitvoering van de houdingen.

Extra brede yogamatten zijn doorgaans dikker en van zwaardere kwaliteit, waardoor je profiteert van meer comfort. Zo sta je stabieler op je mat. Let wel op dat deze yogamatten vaak ook zwaarder zijn dan gemiddeld. Een yoga tas of draagriem zijn aan te raden om een extra brede mat te vervoeren, bijvoorbeeld van en naar een yogales.

Bij Yogamat-Online vind je een mat die bij je past

Of je nu op zoekt bent naar een yoga mat die extra breed, extra lang, extra dik of van normaal formaat is, in onze webshop kun je terecht met al je wensen. Ook als je je bezig houdt met duurzaamheid kun je bij ons met een goed gevoel een kwalitatieve mat aanschaffen. Onze yogamatten zijn milieubewust geproduceerd en gemaakt van duurzame materialen, zoals emissievrij PVC 2.0, natuurrubber of natuurrubber met een speciale toplaag die de levensduur verlengt. Onze kwalitatieve yogamatten staan garant voor vele uren yogaplezier. Het belangrijkste vinden we uiteraard dat je je veilig en comfortabel voelt op je mat. Aarzel dan ook niet om ons aan te schieten voor een persoonlijk advies op maat!

Lees meer