Extra lang (185 cm+) Yoga mat

Een yogamat is onmisbaar wanneer je yoga gaat beoefenen. Het zorgt er namelijk voor dat je op een comfortabele manier je oefeningen kunt uitvoeren. Het is daarom wel belangrijk dat de yogamat precies bij je past. Voor sommige mensen kan het dan ook noodzakelijk zijn een extra lange yoga mat te kopen. Maar wanneer weet je of je een extra lange mat nodig hebt? Dit heeft vooral te maken met je lengte, maar het kan ook afhankelijk zijn van je persoonlijke voorkeur. Gelukkig hebben we genoeg exemplaren in ons assortiment om uit te kiezen!

Waarom kiezen voor een yoga mat extra lang?

De meeste yogamatten hebben een lengte van 173 tot 180 centimeter. Voor veel mensen is dit lang genoeg. Of dit voor jou ook het geval is, heeft te maken met je lengte en je persoonlijke voorkeuren. Er bestaan namelijk geen vaste regels voor het bepalen van een geschikte lengte van een yogamat. De meeste mensen blijken een yoga matje dat iets langer is dan hun eigen lengte echter wel het fijnst te vinden. Wanneer je even lang of langer bent dan een gemiddelde mat kan een extra lange variant dan ook een goede keuze zijn. Natuurlijk kun je ook een extra lange yoga mat kopen wanneer dit niet noodzakelijk is voor je lengte. Het kan namelijk ook fijn zijn om wat extra ruimte te hebben om je oefeningen zorgeloos uit te voeren.

De verschillende lange yogamatten

Bij Yogamat-Online.nl vind je een ruim assortiment met lange yogamatten. De afmetingen van deze exemplaren kunnen verschillend zijn. Je vindt bijvoorbeeld een extra lange yoga mat van Jade harmony professional van 188 centimeter of van Manduka PRO van wel 216 centimeter. De overige Manduka eKO, PRO lite en Ecoyogi studio matten bevinden zich hier tussenin met een lengte van 200 centimeter. Het is echter wel belangrijk erop te letten dat een langere yogamat ook zwaarder kan zijn. Vooral de Maduka eKO en PRO matten zijn zwaar te noemen. Deze zijn daarom vooral geschikt voor gebruik in huis of voor mensen die dit gewicht makkelijk kunnen tillen. Het is dan wel aan te raden om gebruik te maken met een yogatas of –riem om het vervoer van de yogamat zo comfortabel mogelijk te maken.

Yoga mat van hoogwaardig materiaal

Extra lange yogamatten zijn er in verschillende materialen. Ieder materiaal kent zijn eigen voor- en nadelen. Aan jou de keuze welk materiaal je voorkeur heeft. Je kunt bijvoorbeeld een extra lange yoga mat kopen van PVC. Een mat van dit materiaal is zeer geschikt voor gebruik in een studio, dankzij het kleverige oppervlak dat uitglijden tegengaat. Daarnaast blijft een yogamat van PVC lang goed, doordat het een sterk materiaal is. Een yogamat van natuurlijk rubber komt echter ook vaak voor. Dit materiaal is beter voor het milieu, waardoor het regelmatig gekozen wordt door milieubewuste mensen. Een rubberen mat biedt voldoende grip doordat het wat stroever aanvoelt. Een belangrijk punt van aandacht is wel dat deze mat een kortere levensduur heeft dan de mat van PVC, aangezien rubber een natuurlijk product is. Ook is deze variant wat minder geschikt voor buiten, omdat het materiaal reageert op zonlicht.

Extra lange yoga mat toepassingen

Een lange yoga mat kan gebruikt worden bij verschillende oefeningen, van rustige tot intensievere vormen van yoga. Het is echter wel belangrijk om te letten op de dikte van je yogamat. Wanneer je een rustige vorm van yoga beoefent, kan het namelijk fijn zijn om een wat dikkere mat aan te schaffen. Dit biedt meer comfort bij bijvoorbeeld liggende of zittende oefeningen. Wanneer je intensievere oefeningen uitvoert kan een dikkere yogamat echter minder gemak opleveren. Je hebt dan namelijk meer grip nodig en dat bereik je vooral met een dunnere mat. Wanneer je afwisselt tussen verschillende vormen van yoga kan een allround mat met een gemiddelde dikte uitkomst bieden. Deze zou je namelijk genoeg comfort en grip moet opleveren om alle vormen te beoefenen. Door een keuze te maken uit al deze mogelijkheden is het mogelijk een extra lange yoga mat te kopen die past bij je wensen en die je nog meer ruimte biedt om ongestoord je oefeningen uit te voeren.

Lees meer