Op reis

Ga je binnenkort op (yoga) vakantie en zoek je een lichtgewicht yoga mat voor op reis? Yogamat-Online heeft een breed assortiment aan handzame reis yogamatten van merken zoals Manduka, Jade Yoga en Ecoyogi. Alle matten zijn oprolbaar of opvouwbaar en passen gemakkelijk in je koffer. Ideaal voor yogi’s die veel onderweg zijn!

Een lichtgewicht yoga mat voor op reis

Belangrijk bij de aanschaf van een yoga mat voor op reis is natuurlijk dat je je yoga mat gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Bijvoorbeeld door de mat op te rollen en te vervoeren in een speciale yogatas. Maar ook vind je bij ons reis yogamatten die je kunt opvouwen, zodat deze nog makkelijker in je koffer passen. Tot de opvouwbare reis yogamatten in het assortiment van Yogamat-Online behoren de Manuka eKO superlite yogamatten, Jade Yoga Voyager reis matten en de Ecoyogi organic cotton matten. De meeste van deze speciale reis yogamatten wegen ongeveer een kilogram en zijn minder dan vier millimeter dik.

PVC, natuurrubber of toch biologisch katoen?

Welke reis yoga mat geschikt is voor jou, hangt af van de yogastijl die je beoefent, je persoonlijke voorkeuren en eventueel de bestemming van je reis. Yogamat-Online biedt reis yogamatten in veel verschillende maten, kleuren en materialen, zodat iedere yogi een geschikte reispartner kan vinden. De materialen van onze yogamatten variëren van ethisch geoogst natuurrubber, PVC 2.0 en biologisch katoen. Al onze matten zijn low-impact geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. Hieronder vind je een korte uitleg van de verschillende soorten yogamatten voor op reis die wij aanbieden.

Reis yoga mat van biologisch katoen

Een yoga mat van biologisch katoen is een milieuvriendelijke keuze, comfortabel en wordt stroever onder vochtige omstandigheden. Een reis yoga mat van biologisch katoen is daarmee ideaal voor bijvoorbeeld het beoefenen van Bikram Yoga. Bovendien kun je deze yogamatten gemakkelijk opvouwen, meenemen en (met de hand) wassen wanneer dat nodig is. Vaak wordt een yoga mat van biologisch katoen gecombineerd met een dunne PVC yoga mat om glijden tegen te gaan.

Reis yoga mat van PVC 2.0

Hoewel PVC niet direct een milieuvriendelijk materiaal lijkt, is het emissievrij geproduceerde PVC 2.0 wel een duurzaam en kwalitatief materiaal. Als je intensief yoga beoefent of je yoga mat graag overal mee naartoe neemt, is het fijn om te kiezen voor een PVC yoga mat die wel tegen een stootje kan. Bovendien zijn yogamatten van PVC behalve heel duurzaam ook gemakkelijk schoon te houden, omdat deze matten een gesloten oppervlaktestructuur hebben. Tip: reis je af naar warmere klimaten met vochtige omstandigheden? Dan is het gebruik van een yoga handdoek aan te raden, want als PVC matten te vochtig worden verliezen ze een deel van hun grip.

Reis yoga mat van natuurrubber

Natuurrubber is een milieuvriendelijk en recyclebaar materiaal. De rubberen yogamatten in ons assortiment zijn niet geoogst van bomen in het Amazonegebied en dus een duurzame keuze. Een reismat van natuurrubber geeft veel grip en is door de hoge flexibiliteit gemakkelijk op te vouwen. Bovendien zijn onze reis yogamatten van natuurrubber multifunctioneel en geschikt voor alle vormen van yoga. Onze reis yogamatten van natuurrubber worden het best verkocht en zijn de ideale reispartner! Het verschil tussen de Manduka eKO superlite reis mat (180 centimeter lang) en de Jade Voyager reis mat (173 centimeter lang) is dat de eerste een gesloten celstructuur heeft en de laatste een open celstructuur. Dit maakt dat de mat van Manduka gemakkelijker schoon te maken is en de mat van Jade Yoga meer grip biedt vanwege het ruwe en absorberende oppervlak. Houd er bij de aankoop van een rubberen yoga mat rekening mee dat deze in het begin een rubbergeur heeft. Niet iedereen kan deze geur waarderen. De geur zal binnen een aantal weken sterk verminderen.

De perfecte yoga mat voor op reis

Bij ons vind je de perfecte yoga mat voor onderweg! Yogamatten voor op reis zijn doorgaans lichter (en dus dunner) dan reguliere yoga matten. Deze matten zijn dan ook niet bedoeld ter vervanging van een reguliere yoga mat. Je kunt eventueel een reis yoga mat combineren met een yoga handdoek of een katoenen yoga mat of kleed voor extra comfort. In onze webshop vind je veel verschillende reis yogamatten, die met prijzen tussen de 20 en 50 euro geschikt zijn voor ieder budget. Bovendien zijn onze matten geselecteerd op duurzaamheid en garanderen vele uren yoga plezier!

Lees meer