Neti pot

Een Neti pot lijkt eigenlijk op een klein theepotje. Je gebruikt hem echter niet om uit te drinken maar voor het spoelen van je holtes. Iedereen zit wel eens helemaal dicht en dan kan je erg veel last krijgen van je holtes. Veel mensen grijpen dan direct naar neussprays met allerlei onnatuurlijke middelen erin of er worden kleine neussprays gebruikt die niet veel uithalen. De Neti pot kun je gebruiken om je holtes goed door te spoelen zodat alles wat erin zit verdwijnt en de druk die je voelt verminderd. Dit kan erg prettig zijn en je zal je al snel weer wat beter voelen. Toch hebben veel mensen nog nooit gehoord van de Neti pot.

Waarvoor gebruik je een Neti pot?

Het enige wat je doet met een Neti pot is het schoonspoelen van de holtes. Hier gaat vaak vuil en snot ophopen wat voor veel klachten kan zorgen. Door te spoelen verdwijnt dit vuil en zal de druk op de holtes ook verminderen. Op het moment dat alles dicht zit zal je niet lekker in je vel zitten, je asana’s uitvoeren gaat dan niet soepel en mediteren wordt haast onmogelijk. Een Neti pot gebruik je dan om de klachten te verminderen en je holtes echt te reinigen zodat je de benodigde focus weer terugkrijgt om te doen wat nodig is die dag.

Wat heb je allemaal nodig?

Je neus spoelen met behulp van een Neti pot doe je niet met gewoon water en keukenzout. Dit zal niet veel uithalen waardoor je de mogelijke effecten van de Neti pot misschien nooit zal opmerken. Wat je allemaal nodig hebt voor het gebruik van deze pot is:

  • Gedestilleerd of gefilterd water
  • Himalaya zout
  • Een zakdoek
  • Reinigingsmiddel

Voordat je jouw neus gaat spoelen met de Neti pot moet je er eerst voor zorgen dat deze goed schoon is. Hiermee voorkom je dat er nieuw vuil achterblijft in de holtes. Met het gedestilleerd water en Himalaya zout maak je een zoutoplossing waarvan de verhouding 1:1 moet zijn. 1 gram zout per deciliter water. Je gaat met de Neti pot boven een wastafel staan en stopt het tuutje in een neusgat. Hiermee spoel je de holtes door zodat al het vuil er bij het andere neusgat uitkomt. Wanneer je klaar bent met spoelen snuit je voorzichtig je neus zodat al het achtergebleven water en vuil naar buiten komt. Als je hier klaar mee bent maakt je de pot schoon en zal je direct een groot verschil moeten voelen.

Het schoonmaken van een Neti pot

Voor en na elk gebruik is het belangrijk om de Neti pot schoon te maken. Hij komt in contact met veel vuil en bacteriën welke je na het spoelen niet opnieuw in je neus wilt stoppen. Voor het schoonmaken gebruik je een milde zeep zodat het materiaal van de Neti pot niet beschadigd raakt. Je wast vuil en bacteriën weg en kunt de pot opnieuw gebruiken wanneer dit nodig is. De pot kun je het beste aan de lucht laten drogen. Een droogdoek heeft vaak veel stof en bacteriën welke je ook beter niet met de Neti pot in contact kunt brengen.

Bestel jouw Neti pot bij Yogamat-online.nl

In ons assortiment vind je de Neti pot compleet met instructies en Himalaya zout. Zo kun je de pot direct gebruiken zodra je hem in huis hebt. Het is een erg prettig middel om te gebruiken voor het reinigen van de holtes. Voor veel mensen is dit een dagelijks ritueel, omdat het de holtes schoonhoudt wat kan helpen bij allerlei irritaties. Als jij ook gebruik wilt maken van een Neti pot, wacht dan niet langer en bestel hem vandaag nog bij Yogamat-online.nl.

veilig betalen met iDealveilig betalen met paypalbetalen met overschrijven bankveilig betalen met bancontactveilig betalen met visaveilig betalen met maestroveilig betalen met mastercardveilig betalen met Klarnaveilig betalen met giropayveilig betalen met american expressveilig betalen met kbcveilig betalen met belfius