Beginners yoga mat

Classic yoga mat 183 cm - Plum

De paarse Classic yogamat van Ecoyogi is een doorgewinterde eco yoga mat: minder belastend voor milieu én geschikt voor recycling. Bovendien een superfijne mat met goede grip en een comfortabele dikte!
€24,50

Classic yoga mat 183 cm - Earth

De bruine Classic yogamatten van Ecoyogi is door het SGS goedgekeurd alszijnde eco yoga mat. Hij is minder belastend voor het milieu en geschikt voor recycling. Een comfortabele mat, licht van gewicht en met goede grip. Geleverd met yogamat draagriem.
€24,50

Classic yoga mat 183 cm - Ruby Red

Deze prachtige rode Ecoyogi Classic yoga mat is volledig ecologisch. De door het SGS agentschap als milieuvriendelijke en duurzame mat is volledig recyclebaar. Deze rode mat is licht van gewicht, lekker stroef en heeft een comfortabele dikte.
€24,50

Classic yoga mat 183 cm - Midnight

De Classic yogamatten van Ecoyogi zijn minder belastend voor milieu en geschikt voor recycling. Daarnaast is deze nachtblauwe mat een aanwinst voor yogi’s die van grip en comfort houden. Een goede mat, comfortabel en licht van gewicht!
€24,50

Classic yoga mat 183 cm - Zwart

De Classic yogamatten van Ecoyogi zijn zeer duurzaam en comfortabel. Infinity is een mooie diepzwarte mat met superveel grip en lekker dik en comfortabel. Een goedkope yogamat met superieure kwaliteiten!
€24,50

Classic yoga mat 200 cm - Midnight

De extra grote yogamat, 2 meter lang, van Ecoyogi is ideaal voor lange mensen. Deze middernachtblauwe Classic mat is comfortabel, vrij van schadelijke stoffen en biedt uitstekende grip. Met behulp van de bijgeleverde draagriem neem je hem makkelijk overal
€27,50

Classic yoga mat 200 cm - Zwart

Deze mooie lange zwarte Classic yogamatten van Ecoyogi zijn comfortabel en bieden veel grip. Bovendien heb je hiermee een duurzame en recyclebare mat in handen.
€27,50

Studio yogamat - Rood 183 cm

De Ecoyogi Studio Mat Bordeaux is gemaakt van een dikke slijtvaste schuim, versterkt met een geweven glasvezel. Dit zet de standaard voor de nieuwe generatie PVC yogamatten.
€28,00

Studio yogamat - Oranje 183 cm

De Ecoyogi Studio Mat Oranje is gemaakt van een dikke slijtvaste schuim, versterkt met een geweven glasvezel. Dit zet de standaard voor de nieuwe generatie PVC yogamatten.
€28,00

Studio yogamat - Bruin 183 cm

De Ecoyogi Studio Mat Bruin is gemaakt van een dikke slijtvaste schuim, versterkt met een geweven glasvezel. Dit zet de standaard voor de nieuwe generatie PVC yogamatten.
€28,00

Studio yogamat - Zwart 183 cm

De Ecoyogi Studio Mat zwart is gemaakt van een dikke slijtvaste schuim, versterkt met een geweven glasvezel. Dit zet de standaard voor de nieuwe generatie PVC yogamatten.
€28,00

Studio yogamat - Paars 183 cm

De Ecoyogi Studio Mat paars is gemaakt van een dikke slijtvaste schuim, versterkt met een geweven glasvezel. Dit zet de standaard voor de nieuwe generatie PVC yogamatten.
€28,00

Studio yogamat - Blauw 183 cm

De Ecoyogi Studio Mat blauw is gemaakt van een dikke slijtvaste schuim, versterkt met een geweven glasvezel. Dit zet de standaard voor de nieuwe generatie PVC yogamatten.
€28,00

Studio yogamat - Groen 183 cm

De Ecoyogi Studio Mat groen is gemaakt van een dikke slijtvaste schuim, versterkt met een geweven glasvezel. Dit zet de standaard voor de nieuwe generatie PVC yogamatten.
€28,00

Studio yoga mat - Rood 200 cm

De Ecoyogi Studio yoga Mat rood is gemaakt van een slijtvaste schuim, versterkt met glasvezel. Dit is de standaard voor deze nieuwe generatie PVC yogamatten.
€30,00

Studio yoga mat - Oranje 200 cm

De Ecoyogi Studio yoga Mat oranje is gemaakt van een slijtvaste schuim, versterkt met glasvezel. Dit is de standaard voor deze nieuwe generatie PVC yogamatten.
€30,00

Studio yoga mat - Groen 200 cm

De Ecoyogi Studio yoga Mat Groen is gemaakt van een slijtvaste schuim, versterkt met glasvezel. Dit is de standaard voor deze nieuwe generatie PVC yogamatten.
€30,00

Studio yoga mat - Bruin 200 cm

De Ecoyogi Studio yoga Mat bruin is gemaakt van een slijtvaste schuim, versterkt met glasvezel. Dit is de standaard voor deze nieuwe generatie PVC yogamatten.
€30,00

Studio yoga mat - Paars 200 cm

De Ecoyogi Studio yoga Mat paars is gemaakt van een slijtvaste schuim, versterkt met glasvezel. Dit is de standaard voor deze nieuwe generatie PVC yogamatten.
€30,00

Studio yoga mat - Zwart 200 cm

De Ecoyogi Studio yoga Mat zwart is gemaakt van een slijtvaste schuim, versterkt met glasvezel. Dit is de standaard voor deze nieuwe generatie PVC yogamatten.
€30,00

Studio yoga mat - Blauw 200 cm

De Ecoyogi Studio Mat blauw is gemaakt van een dikke slijtvaste schuim, versterkt met een geweven glasvezel. Dit zet de standaard voor de nieuwe generatie PVC yogamatten.
€30,00

AANBIEDING

Earth 6 mm TPE Aubergine-blauw

De AKO Yin Yang Earth mat is een hoogwaardige yoga mat, gemaakt van een nieuw materiaal genaamd TPE. TPE (thermoplastisch elastomeer) schuim is milieuvriendelijk.
€38,50 €33,00

AANBIEDING

Earth 6 mm TPE Antraciet-Bruin

De AKO Yin Yang Earth mat is een hoogwaardige yoga mat, gemaakt van een nieuw materiaal genaamd TPE. TPE (thermoplastisch elastomeer) schuim is milieuvriendelijk.
€38,50 €33,00

X - yoga mat - Magic

De paarse Manduka X yoga mat is een bijzondere multifunctionele yoga mat die ook door atleten bijzonder gewaardeerd zal worden. Optimaal comfort en veerkracht, de beste yogamat in zijn soort.
€59,00

Yoga mat voor beginners

Wil je graag met yoga starten en overweeg je de aankoop van een yoga mat als beginner? Goed idee, want yoga is goed voor lichaam en geest! Hieronder zetten we enkele zaken op een rij waarop je kunt letten bij de eerste aankoop voor van een beginners yoga mat.

Een investering in een degelijke yoga mat voor beginners varieert tussen de 20 en 100 euro.
De goedkoopste yoga matten zijn heel geschikt als start met lichte oefeningen. We denken hier bijvoorbeeld aan de basic yogamatjes van Ako. Dit zijn PVC matten met een redelijk goede grip en een gemiddeld comfort. Net iets duurder zijn de Ecoyogi studio yogamatten voor beginners. De Ecoyogi Studio mat koop je voor iets meer dan 28 euro. Bij deze yogamatten vallen de rustige en mooie kleuren direct op. Dit maakt het direct een stuk leuker om bijvoorbeeld thuis in je slaapkamer yoga te beoefenen. Het materiaal van deze matten is gecertificeerd PVC en daarmee geschikt om te recyclen. Wij denken dat deze studio matten een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding hebben en daardoor heel populair zijn beginners maar ook voor het gebruik in een studio.

PVC, Rubber of TPE yoga mat?

Ook het merk Manduka heeft beginners matten. Een beginners yoga mat uit de Manduka X reeks kost je een bedrag van ongeveer 58 euro. Hier spreken we dan al echt over een universele mat. Zelfs al twijfel je nog of je yoga zult blijven beoefenen, dan zal deze duurzame mat later zeker nog gebruikt worden voor bijvoorbeeld voor fitness- of pilatesoefeningen. Bij Manduka zijn de kleuren zeer rustgevend en verzorgd. De grip is ook excellent. Het materiaal is TPE 2.0. Dit is niet alleen een zeer ecologisch product, het zorgt ook voor een uitstekende demping en grip. De Manduka X matten kun je ook zeker blijven gebruiken als je intensiever aan yoga gaat doen.
Zoals je merkt, is PVC vaak gebruikt als basis voor yoga mat beginner(s). Als het milieu en gezonde materialen belangrijk zijn voor jou, kijk dan of de PVC mat het Ökö-Tex certificaat heeft. Dit garandeert dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt. Nog meer ecologische is een mat in TPE (thermo plastic elastomeer) zoals de Manduka X of de matten uit de Earth reeks van Ako. TPE is een synthetisch rubber met mileuvriendelijke eigenschappen. Dit materiaal is duurzaam en is gemakkelijk schoon te maken.

Verschillende diktes en diverse matten

Oefen je vaak op een koude vloer of heb je soms last van je gewrichten? Let dan op de dikte van de yoga mat. De standaard dikte is 4mm, maar in deze gevallen is een mat van 5 of 6 mm aan te raden.
De standaard lengte en breedte van een yoga mat is 180 op 60 centimeter. Deze grootte volstaat over het algemeen om de meeste oefeningen uit te voeren. Ben je extra groot, dan is een yoga mat met een extra lengte zeker een belangrijk criterium. Zo vind je zeker ook yoga matten van 200 cm lang, bijvoorbeeld van Manduka of Ecoyogi. Een mat op 200 centimeter lengte kost slechts een paar euro meer en kan je comfort aanzienlijk verbeteren.
Welke yoga mat je ook kiest, je zult merken dat je eigen yoga mat speciaal voor beginners heel wat voordelen heeft! Je voelt je altijd een beetje thuis op je yoga mat, waar je ook je asana’s doet. Ook is een eigen yoga mat zeker een stimulans om vaak te oefenen. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op voor verder advies!