Beginners yoga mat

Balans yoga mat topper – Antraciet - 185 x 66 x 0,4 cm

De Balans yoga mat – Antraciet is bijzonder geschikt voor mensen die een handige mat zoeken waarmee je kunt reizen maar ook geschikt is als mat topper. Afmeting: 185 x 66 x 0,4 cm Gewicht: 850 gram
€22,50

Balans yoga mat topper – Paars - 185 x 66 x 0,4 cm

De Balans yoga mat – Paars is bijzonder geschikt voor mensen die een handige mat zoeken waarmee je kunt reizen maar ook geschikt is als mat topper. Afmeting: 185 x 66 x 0,4 cm Gewicht: 850 gram
€22,50

Balans yoga mat topper – Donker blauw - 185 x 66 x 0,4 cm

De Balans yoga mat – Donker blauw is bijzonder geschikt voor mensen die een handige mat zoeken waarmee je kunt reizen maar ook geschikt is als mat topper. Afmeting: 185 x 66 x 0,4 cm Gewicht: 850 gram
€22,50

Studio yogamat - Rood 183 cm

De rode Ecoyogi Studio Mat is gemaakt van een dik slijtvast schuim, versterkt met een geweven glasvezel. Een goede yogamat met perfecte grip en superveel comfort. Ideaal voor in elke yogastudio en voor thuisgebruik!
€29,00

Studio yogamat - Oranje 183 cm

Een comfortabele dikke yogamat geschikt voor intensief gebruik. Ideaal voor in de studio maar ook een zeer fijne mat voor thuisgebruik. Naast oranje in diverse kleuren leverbaar.
€29,00

Studio yogamat - Bruin 183 cm

De Ecoyogi Studio Mat Bruin is de beste yogamat voor elke yogaschool of voor eigen gebruik. Een comfortabele en stabiele mat, geschikt voor elke yogavorm. Klimaatneutraal geproduceerd.
€29,00

Studio yogamat - Zwart 183 cm

Een mooie, duurzame studio yogamat in neutraal zwart. Comfortabele dikte met voldoende grip en stabiliteit. Vrij van chemicaliën en volledig recyclebaar. Geschikt voor elke yogavorm & elk niveau. Een pareltje van een mat! Zowel thuis als in de studio.
€29,00

Studio yogamat - Paars 183 cm

De Ecoyogi Studio Mat paars is gemaakt van een dikke slijtvaste schuim, versterkt met een geweven glasvezel. Dit zet de standaard voor de nieuwe generatie PVC yogamatten.
€29,00

Studio yogamat - Blauw 183 cm

De Ecoyogi Studio Mat blauw is gemaakt van een dikke slijtvaste schuim, versterkt met een geweven glasvezel. Dit zet de standaard voor de nieuwe generatie PVC yogamatten.
€29,00

Studio yogamat - Groen 183 cm

De Ecoyogi Studio Mat groen is gemaakt van een dikke slijtvaste schuim, versterkt met een geweven glasvezel. Dit zet de standaard voor de nieuwe generatie PVC yogamatten.
€29,00

Studio yoga mat - Rood 200 cm

De extra lange Ecoyogi Studio yoga Mat rood is een ideale mat voor in je yoga studio of voor eigen gebruik. Gemaakt van nieuwe generatie PVC: duurzaam en comfortabel.
€31,00

Studio yoga mat - Oranje 200 cm

Deze oranje yogamat is samengesteld uit slijtvast schuim en glasvezel. Alle positieve eigenschappen van PVC maar dan wel klimaatneutraal geproduceerd! De ideale studio mat: lekker lang, comfortabel dik, stroef en stabiel.
€31,00

Studio yoga mat - Groen 200 cm

De Ecoyogi Studio yoga Mat Groen is gemaakt van een slijtvaste schuim, versterkt met glasvezel. Een ideale en duurzame studiomat. Extra lang voor het hoogste comfort.
€31,00

Studio yoga mat - Bruin 200 cm

Een grote yoga mat, zeer geschikt voor de yogastudio maar ook een comfortabele mat voor eigen gebruik. Gemaakt van PVC 2.0: de nieuwe generatie PVC die gifvrij en duurzaam is geproduceerd!
€31,00

Studio yoga mat - Paars 200 cm

Deze mooie paarse yogamat is een echte topper! Zeer geschikt voor in je yoga studio, maar zeker ook voor eigen gebruik een aanrader. Gemaakt van duurzaam geproduceerd PVC, volledig recyclebaar en vrij van gifstoffen. Lekker lang, veel grip, stabiliteit én
€31,00

Studio yoga mat - Zwart 200 cm

De Ecoyogi Studio Yoga Mat is gemaakt van extra dikke slijtvaste schuim, versterkt met een geweven glasvezel. Een perfecte yogamat met veel grip en comfort. Lekker lang, een goede basis in elke yogastudio. Maar ook voor eigen gebruik is deze mat een toppe
€31,00

Studio yoga mat - Blauw 200 cm

Een goede eco yoga mat voor in de studio. Mooi blauw, extra lang, superveel grip en stabiliteit én veel comfort! Dé basis voor in elke yogastudio en voor thuisgebruik.
€31,00

X - yoga mat - Dark Pink

Deze groene Manduka X yoga mat is een bijzondere multifunctionele yoga mat. De yoga mat is dik en comfortabel maar biedt ook uitstekende grip en stabiliteit!
€59,00

X - yoga mat - Thrive

Deze groene Manduka X yoga mat is een bijzondere multifunctionele yoga mat. De yoga mat is dik en comfortabel maar biedt ook uitstekende grip en stabiliteit!
€59,00

X - yoga mat - Magic

De paarse Manduka X yoga mat is een bijzondere multifunctionele yoga mat die ook door atleten bijzonder gewaardeerd zal worden. Optimaal comfort en veerkracht, de beste yogamat in zijn soort.
€59,00

X - yoga mat - Midnight

Een multi-inzetbare yogamat dat is de donker blauwe Manduka X. Comfortabel, veel grip en goede schokdemping. Ideaal om te gebruiken voor de rustigere yogavormen zoals bijvoorbeeld yin- of hathayoga.
€59,00

X - yoga mat - Black

De Manduka X zwarte yogamat is een fijne mat voor yogi’s en atleten. Goede grip, comfortabele dikte en schokabsorberend vermogen zijn belangrijke eigenschappen. De duurzame en gifvrije productie maken deze zwarte yogamat nog aantrekkelijker!
€59,00

eKOlite Dresden Blue - 4 mm

Manduka eKO lite yoga mat is gemaakt met een drie-lagen technologie voor een optimale combinatie van grip, duurzaamheid en slip-weerstand.
€74,00

eKOlite Dresden blue marbled - 4 mm

Manduka eKO lite yoga mat is gemaakt met een drie-lagen technologie voor een optimale combinatie van grip, duurzaamheid en slip-weerstand.
€74,00

Yoga mat voor beginners

Wil je graag met yoga starten en overweeg je de aankoop van een yoga mat als beginner? Goed idee, want yoga is goed voor lichaam en geest! Hieronder zetten we enkele zaken op een rij waarop je kunt letten bij de eerste aankoop voor van een beginners yoga mat.

Een investering in een degelijke yoga mat voor beginners varieert tussen de 20 en 100 euro.
De goedkoopste yoga matten zijn heel geschikt als start met lichte oefeningen. We denken hier bijvoorbeeld aan de basic yogamatjes van Ako. Dit zijn PVC matten met een redelijk goede grip en een gemiddeld comfort. Net iets duurder zijn de Ecoyogi studio yogamatten voor beginners. De Ecoyogi Studio mat koop je voor iets meer dan 28 euro. Bij deze yogamatten vallen de rustige en mooie kleuren direct op. Dit maakt het direct een stuk leuker om bijvoorbeeld thuis in je slaapkamer yoga te beoefenen. Het materiaal van deze matten is gecertificeerd PVC en daarmee geschikt om te recyclen. Wij denken dat deze studio matten een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding hebben en daardoor heel populair zijn beginners maar ook voor het gebruik in een studio.

PVC, Rubber of TPE yoga mat?

Ook het merk Manduka heeft beginners matten. Een beginners yoga mat uit de Manduka X reeks kost je een bedrag van ongeveer 58 euro. Hier spreken we dan al echt over een universele mat. Zelfs al twijfel je nog of je yoga zult blijven beoefenen, dan zal deze duurzame mat later zeker nog gebruikt worden voor bijvoorbeeld voor fitness- of pilatesoefeningen. Bij Manduka zijn de kleuren zeer rustgevend en verzorgd. De grip is ook excellent. Het materiaal is TPE 2.0. Dit is niet alleen een zeer ecologisch product, het zorgt ook voor een uitstekende demping en grip. De Manduka X matten kun je ook zeker blijven gebruiken als je intensiever aan yoga gaat doen.
Zoals je merkt, is PVC vaak gebruikt als basis voor yoga mat beginner(s). Als het milieu en gezonde materialen belangrijk zijn voor jou, kijk dan of de PVC mat het Ökö-Tex certificaat heeft. Dit garandeert dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt. Nog meer ecologische is een mat in TPE (thermo plastic elastomeer) zoals de Manduka X of de matten uit de Earth reeks van Ako. TPE is een synthetisch rubber met mileuvriendelijke eigenschappen. Dit materiaal is duurzaam en is gemakkelijk schoon te maken.

Verschillende diktes en diverse matten

Oefen je vaak op een koude vloer of heb je soms last van je gewrichten? Let dan op de dikte van de yoga mat. De standaard dikte is 4mm, maar in deze gevallen is een mat van 5 of 6 mm aan te raden.
De standaard lengte en breedte van een yoga mat is 180 op 60 centimeter. Deze grootte volstaat over het algemeen om de meeste oefeningen uit te voeren. Ben je extra groot, dan is een yoga mat met een extra lengte zeker een belangrijk criterium. Zo vind je zeker ook yoga matten van 200 cm lang, bijvoorbeeld van Manduka of Ecoyogi. Een mat op 200 centimeter lengte kost slechts een paar euro meer en kan je comfort aanzienlijk verbeteren.
Welke yoga mat je ook kiest, je zult merken dat je eigen yoga mat speciaal voor beginners heel wat voordelen heeft! Je voelt je altijd een beetje thuis op je yoga mat, waar je ook je asana’s doet. Ook is een eigen yoga mat zeker een stimulans om vaak te oefenen. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op voor verder advies!