studio yoga mat


Geschikte matten voor in de yogastudio

Wanneer je een yoga mat gaat aanschaffen, is het verstandig om er van tevoren rekening mee te houden in welke omgeving je van plan bent om yoga te gaan beoefenen. Zo kunnen yogamatten die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zeer slecht tegen zonlicht, waardoor het niet verstandig is om deze matten mee te nemen naar buiten. In dit artikel richten we ons specifiek op yogamatten die geschikt zijn om te gebruiken in een yogastudio. Er zijn uiteenlopende yogamatten geschikt om te gebruiken als studio yoga mat, maar wel zitten er aan een aantal matten enkele nadelen verbonden.

Studio yoga mat van natuurrubber of TPE

Wanneer je een keuze gaat maken tussen verschillende yogamatten voor het gebruik in een yogastudio, heb je de optie om te kiezen tussen matten die gemaakt zijn van natuurrubber of synthetisch rubber (TPE), en matten die gemaakt zijn van PVC. Hoewel matten van natuurrubber en TPE bij de juiste behandeling prima gebruikt kunnen worden als studio yoga mat, zijn ze wel vaak minder geschikt voor echt intensief gebruik. Dit komt omdat de matten minder sterk zijn en sneller slijtage kunnen vertonen. Ook gaat het schoonmaken van deze matten niet zo eenvoudig, terwijl dit bij intensief gebruik in een yogastudio meestal wel vaker nodig is.

Studio yoga mat van PVC

De matten die het meest gebruikt en verkocht worden als studio yoga mat zijn matten die gemaakt worden van PVC. Het voordeel van PVC is dat het materiaal zeer sterk en slijtvast is en gemakkelijk hygiënisch schoon te maken is. Wanneer je een PVC yoga mat gaat aanschaffen, kun je kiezen uit goedkope PVC matten of PVC matten uit het duurdere segment. Bij een mat gemaakt van goedkoop PVC is de kans groot dat het product vol zit met chemische stoffen, zoals weekmakers en chemische kleurstoffen. De PVC matten die op onze webshop verkocht worden zijn de matten van de Manduka Pro serie en de Ecoyogi studio matten. Deze matten hebben alle voordelen die horen bij matten die gemaakt zijn van PVC en zijn daarnaast voorzien van het Öko-Tex keurmerk. Dankzij dit keurmerk weet je zeker dat je niet bang hoeft te zijn dat het PVC schadelijke stoffen bevat en is het mogelijk om de mat te recyclen.

Bij het uitzoeken van een studio yoga mat is het belangrijk om vooraf te bedenken in welke omgeving en voor welke vormen van yoga je de mat wilt gebruiken. Wanneer het de bedoeling is dat de mat vooral gebruikt gaat worden in een studio wordt er vaak gekozen voor PVC. Toch is het wel mogelijk om in een yogastudio voor een mat van natuurrubber of TPE te kiezen, maar deze worden meestal alleen gebruikt bij de zachte yoga vormen

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard