yoga deken

Gebruik bij meditatie

Bij meditatie draait het allemaal om focus, iets wat dus niet eenvoudig is om aan te leren. Het is hierbij dan ook goed om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Hierbij kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een meditatiekussen of een meditatiemat. Dit is slechts de ondergrond maar de rest van je lichaam is daar nog niet mee geholpen. Een yoga deken kun je tijdens het mediteren om jezelf heen slaan zodat jij je prettig voelt, je blijft lekker warm en het geeft een gevoel van geborgenheid.

Een yoga deken gebruiken bij je asana’s

Net als hoe je een yoga bolster gebruikt kun je hetzelfde doen met een yoga deken. De bolster is een middel wat je gebruikt om je lichaam te ondersteunen bij bepaalde houdingen. Een yoga deken kan je hier ook uitstekend voor gebruiken. Als je wat steun onder je knieën wilt dan rol je de deken op en kun je deze eronder leggen en zo geldt dit eigenlijk voor alle plekken van het lichaam waar je steun nodig hebt. Ook zal je wel eens een oefening doen waarbij je langer in eenzelfde houding blijft zitten. Zeker als je net gezweet hebt kan het aangenaam zijn om dan even lekker een yoga deken om je heen te slaan.

Een yoga deken voor ondersteuning

Hoewel een yoga deken je lichaam ondersteuning kan bieden tijdens het uitvoeren van bepaalde oefeningen is de grip die je ermee hebt niet optimaal. De deken is dan ook niet geschikt om je oefeningen op uit te voeren en kan slechts gebruikt worden als hulpmiddel. Zo gebruik je een yoga mat om je oefeningen op te doen en gebruik je als aanvulling een yoga deken voor wat extra steun of warmte. Een yoga deken is hier ideaal voor omdat je hem op verschillende manieren kan vouwen of rollen zodat hij op de perfecte manier ondersteuning biedt aan jouw lichaam.

Kies voor kwaliteit

Bij het aanschaffen van een yoga deken is het altijd belangrijk om te letten op de kwaliteit. Niet alleen zal dit bepalen hoelang het product meegaat maar ook hoe je het gebruik hiervan ervaart. Een dunne deken gemaakt van onprettig materiaal zal jou nooit warmte en steun kunnen bieden. Elk yoga deken in ons assortiment is gemaakt van zacht katoen wat volledig vrij is van chemicaliën. Dit is het perfecte materiaal omdat het warm en stevig is. Ook is dit katoen een zeer milieubewuste keuze wat uiteraard ook niet onbelangrijk is.

Het onderhouden van een yoga deken

Net als alle spullen die je gebruikt bij yoga is het belangrijk een yoga deken goed te onderhouden. Dit is belangrijk voor de hygiëne maar ook voor de duurzaamheid van het product. Een deken wat nooit gewassen wordt is geen lag leven beschoren. Een yoga deken kun je prima wassen met een handwas of op een fijne was wasprogramma, hiermee blijft het materiaal is goede staat. Als je hierna de yoga deken ophangt om te drogen zal hij erg snel weer fris zijn en klaar om te gebruiken.

Bestel jouw yoga deken bij Yogamat-online.nl

Gebruik maken van een yoga deken biedt veel voordelen, ze zijn namelijk erg veelzijdig te gebruiken. Gebruik hem voor steun tijdens oefeningen en voor warmte en comfort tijdens het mediteren. Ook op een frisse dag kun je hem gebruiken als je even op de bank zit. Deze dekens zijn gemaakt van een heerlijk warm en zacht katoen en zullen jarenlang mooi blijven mits goed onderhouden. Bestel vandaag nog jouw yoga deken bij Yogamat-online.nl en geniet snel van alle fantastische voordelen.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard