oogkussen yoga

Kom tot rust met een oogkussen

Vaak voelen je ogen moe aan na een lange dag, er komt spanning op de ogen te staan en je gaat je hierdoor moe voelen. Het is dan erg belangrijk om even tot rust te komen. Door even te gaan liggen met een goed oogkussen op je ogen zullen je ogen makkelijk ontspannen. Wanneer je jouw ogen gewoon dichthoudt komen de ogen vaak nog niet helemaal tot rust. Door het gewicht van een oogkussen kunnen de ogen beter ontspannen waardoor je geheel beter tot rust kan komen. Een oogkussen weegt niet veel op de ogen maar legt net genoeg druk voor goede ontspanning.

Wanneer maak je gebruik van het kussen?

Het is ondanks dat het zo ontspannend werkt niet mogelijk om de hele dag met een oogkussen op je ogen op de bank te gaan liggen. Er zijn een aantal momenten op de dag dat je hier veel baat bij kunt hebben. Bij sommige vormen van yoga eindigt de yogales met een moment van ontspanning, hierbij kan het oogkussen je helpen om dat moment optimaal te benutten. Ook als je moeite hebt om in slaap te vallen is een oogkussen ideaal om je ogen tot rust te laten komen en om je helemaal te laten ontspannen zodat je rustig in slaap kunt vallen.

Het gebruiken van een oogkussen

Het oogkussen is klein maar fijn en het gebruiken hiervan wordt doorgaans als zeer prettig ervaren. De kussentjes zijn 20 x 10 centimeter en passen perfect op het gezicht. Daardoor zal het kussen goed blijven liggen en is het gebruik ervan erg prettig. Hij weegt slechts 190 gram, dit lijkt heel weinig maar op je ogen geeft dit precies voldoende druk. Druppel voor het gebruik een lekkere olie op het oogkussen en voel tijdens het gebruik hoe je volledig ontspant en tot rust komt.

Geen simpel kussentje

(wat zit erin) Een oogkussen is niet gewoon een katoenen buitenkant met een willekeurig uitgekozen binnenkant. De materialen zijn zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat het gebruiken van een oogkussen ook echt verschil zal maken. De buitenkant van het kussen is gemaakt van zacht organisch-biologisch katoen. Dit materiaal voelt zacht aan en zal de huid niet irriteren. Het kussen is gevuld met lijnzaad, dit zijn kleine zaadjes waardoor het oogkussen op een zachte manier de vorm van het gezicht kan aannemen. Als extra toevoeging kan je op de buitenkant van het kussen wat druppeltjes etherische olie doen om hem heerlijk te laten ruiken.

Verkrijgbaar in prachtige kleuren

Ondanks dat je een oogkussen niet kunt zien tijdens het gebruik wil je hem ongetwijfeld wel in een mooie kleur hebben. Op de momenten dat je het oogkussen niet nodig hebt of vlak voor en na het gebruik zie je de kleur wel. De kussens zijn momenteel verkrijgbaar in 4 kleuren, grote kans dus dat er wel een kleur tussen zit die jij mooi vindt. Bekijk het assortiment en zie welke kleur er het beste bij jou past.

Het kussen schoonhouden

Omdat een oogkussen constant in contact komt met jouw huis en ogen is het erg belangrijk om de hoes hiervan goed schoon te houden. Alle kussens in ons assortiment hebben een verwisselbare hoes. Dit is een groot voordeel, deze kun je namelijk van het kussen afnemen en eenvoudig wassen. Dit doe je het best op een fijne was wasprogramma en vervolgens laat je de hoes aan de lucht drogen. Zo kun je keer op keer gebruik maken van een lekker fris oogkussen om jouw ogen volledig tot rust te laten komen.

Bestel een kwalitatief oogkussen bij Yogamat-online.nl

Bij het kiezen voor een oogkussen is het erg belangrijk om op de kwaliteit te letten. De materialen mogen de ogen en de huid van jouw gezicht niet irriteren. Ook moet het kussen niet te zwaar zijn gemaakt, dit zal te veel druk op de ogen leggen. Door te kiezen voor goede kwaliteit weet je altijd zeker dat je optimaal gebruik kunt maken van jouw oogkussen en dat hij lang mee zal gaan. Bestel jouw oogkussen in een van de prachtige kleuren bij Yogamat-online.nl.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard