Yoga mat extra breed

Wanneer wordt een yoga mat extra breed genoemd?

Om te bepalen wanneer een yoga mat extra breed genoemd mag worden moeten wij eerst benoemen wat de standaard afmetingen van een yoga mat is. Een reguliere yoga mat is 60 cm breed en alles meer dan dit valt binnen ons assortiment onder de bredere varianten. Hoewel een yoga mat van 60 cm breed voor de meeste mensen breed genoeg is kan een grotere variant in meerdere gevallen prettiger zijn. Binnen ons assortiment hebben wij een yoga mat extra breed in de volgende afmetingen:

  • 65-66 centimeter
  • 67-68 centimeter
  • 80 centimeter
  • 100 centimeter

Behalve de breedte kan ook de dikte van deze matten variëren, dit is iets om op te letten bij de aanschaf van een yoga mat extra breed.

De keuze maken voor meer ruimte

Wanneer je breed gebouwd bent kan het prettig zijn om te kiezen voor een yoga mat extra breed. Hierop weet je altijd dat je voldoende ruimte hebt om alle oefeningen goed uit te kunnen voeren. Toch is dit echt niet de enige reden om te kiezen voor een yoga mat extra breed. Wanneer je bepaalde vormen van yoga beoefend zal je merken dat je zij de standaard afmetingen erg zal moeten opletten of je niet naast je mat terecht komt. Hierbij kan de extra ruimte dan een prima uitkomst bieden. Doe alle oefeningen in opperste concentratie en let niet op de ruimte die je nog wel of juist niet over hebt.

Een yoga mat extra breed meenemen

Door de extra breedte van deze yoga matten die vaak ook dikker zijn als die met standaard afmetingen zal je direct het verschil in gewicht merken. Wanneer je thuis oefeningen doet zal dit geen ongemakken veroorzaken. Pas wanneer je jouw yoga mat extra breed mee gaat nemen naar een yoga les zal je merken dat dit wat lastiger kan zijn. Hiervoor raden wij dan ook aan om gebruik te maken van een yoga tas of draagriem, deze maken het meenemen een stuk makkelijker waardoor het gewicht niet als nadelig zal worden ervaren.

Zorgeloos alle oefeningen uitvoeren

Wanneer je net lekker bezig bent met het uitvoeren van de oefeningen kan het erg vervelend zijn om naast je mat te stappen. Hierdoor verlies je concentratie en kan je uitglijden op een gladde vloer. Voor iedereen die met veel plezier yoga beoefend is dit een nadeel aan de yoga matten met standaard afmetingen. Als je dit probleem wilt voorkomen is een yoga mat extra breed de perfecte oplossing. Doe alle oefeningen achter elkaar zonder ook maar één keer te hoeven letten op de ruimte die je hebt en je concentratie te verliezen.

Geschikt voor alle vormen van yoga

Het uitvoeren van verschillende vormen van yoga kan erg leuk zijn. Zeker als je hiermee nog aan het experimenteren bent om te kijken wat je allemaal leuk vindt. Een yoga mat extra breed is hierbij voor iedereen een goede optie. Ze kunnen namelijk door hun uitstekende grip en comfortabele dikte gebruikt worden voor elke vorm van yoga. Zelfs Hot yoga en de vormen van yoga waarbij je meerdere oefeningen in een reeks uitvoert zijn geen probleem voor een yoga mat extra breed.

Een yoga mat extra breed schoonmaken

Het is voor elke yoga mat raadzaam om deze regelmatig schoon te maken en dit geldt dan ook voor een yoga mat extra breed. Het beste is om deze na elk gebruik even te reinigen. Hiermee voorkom je hardnekkige vlekken en nare geurtjes die je vervolgens nauwelijks meer weg krijgt. In ons assortiment bieden wij hier uiteraard ook producten voor aan. Deze hebben een reinigende werking maar zijn ook goed voor het onderhoud van jouw yoga mat extra breed door hun hydraterende werking. Een yoga mat extra breed goed schoonhouden zorgt ervoor dat je hier extra lang van kunt genieten. Een yoga mat schoonmaken is niet moeilijk en kost je amper tijd, het is dan ook zeker de moeite waard.

Kies voor kwaliteit bij Yogamat-online.nl

Een yoga mat extra breed is gemaakt van zeer goede kwaliteit wat je veel voordelen biedt bij het beoefenen van elke vorm van yoga. Je zal hierop altijd perfecte grip hebben en in alle houdingen zeer gebalanceerd kunnen staan. Door de sterke kwaliteit van het materiaal zal je hier zeer lang gebruik van kunnen maken. Wat ook erg belangrijk is bij het kiezen van een goede yoga mat extra breed is dat hij vocht moet kunnen opnemen en daar zijn al onze matten erg geschikt voor. Voor een yoga mat extra breed van de beste kwaliteit bestel je de yogamat bij Yogamat-online.nl.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard