Pilates yoga

Pilates yoga gebaseerd op Hatha

Pilates is pas ontstaan in de 20ste eeuw. Hierbij zijn aspecten van Hatha yoga gecombineerd met krachttraining. Het was bedoeld om veteranen die gewond waren sneller te kunnen laten herstellen door hun lichaam te trainen. Zo werden zij sterker en moest het herstel voorspoediger verlopen. Iemand die ooit Hatha yoga heeft beoefend zal in een les Pilates yoga zeker bepaalde houdingen herkennen. Het lichaam en de geest zijn met elkaar verbonden en vanuit dat oogpunt worden de oefeningen uitgevoerd zodat zowel lichaam als geest sterker worden.

Het verschil tussen yoga en pilates

Ondanks dat de oorsprong van Pilates gedeeltelijk teruggevonden kan worden in Hatha yoga zitten er zeker grote verschillen tussen. Bij Pilates wordt er voornamelijk gericht op het lichaam en het sterker maken hiervan. Dit is uiteraard ook bij yoga wel belangrijk maar daar ligt de focus meer op de kracht van de geest en speelt meditatie ook een grote rol. Bij Pilates draait het echt om de oefening welke je uit gaat voeren terwijl Hatha yoga meer focust op jouw potentie en heeft ieder een eigen doel met een oefening, daarom zal Hatha yoga er bij iedereen weer net wat anders uitzien.

Ga voor flexibiliteit en kracht

Met Pilates zijn de oefeningen erg gefocust op het sterker maken van het lichaam. Ook werk je hiermee aan je lenigheid en uithoudingsvermogen. Op het moment dat je lichaam krachtig en gezond is zal jij je direct in je geest ook een stuk beter voelen. Je zit lekker in je vel en bent niet meer zo snel moe als je voorheen misschien was. Pilates is een ideale training voor het lichaam en in combinatie met yoga wordt ook je geest flexibel en sterk waardoor je de situaties in het leven beter aankunt.

Wat heb je nodig bij Pilates yoga?

Bij het beoefenen van elke vorm van yoga heb je een aantal dingen nodig. Om te beginnen is het belangrijk om een goede yoga mat tot je beschikking te hebben. Deze bied je een stevige ondergrond waarop je veel grip hebt tijdens het doen van de oefeningen. Bij Pilates yoga kun je ook veel baat hebben bij het gebruik van een yoga riem om te helpen met het vergroten van de flexibiliteit. Omdat deze vorm van yoga gericht is op het versterken van het lichaam kan je hier best bij gaan zweten en dan kan een handdoek die extra grip biedt en veel vocht opneemt ook goed van pas komen.

Yogalates op de meest kleurrijke matten

Bij het beoefenen van Pilates yoga is het erg leuk om dit te doen op een yoga mat die je mooi vindt. Er zijn veel varianten verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Hiermee kun je afwisselen of je kunt kiezen voor een mat in jouw lievelingskleur. Alle matten die je vindt in ons Pilates yoga assortiment zijn geschikt om te gebruiken hierbij en zullen je genoeg grip bieden voor het uitvoeren van de oefeningen. Of je voor een felle of meer neutrale kleur kiest maakt niet uit, elke yoga mat is gemaakt van goede kwaliteit en zal lang meegaan.

Bestel jouw Pilates yoga producten bij Yogamat-online.nl

Het hebben van een goede mat bij Pilates yoga is erg belangrijk. Hiermee zorg je dat je alle oefeningen veilig kunt uitvoeren en dat je goede grip hebt. De kwaliteit en duurzaamheid spelen bij het uitkiezen een grote rol. Elke mat voor Pilates yoga die je vindt in ons assortiment zal lang meegaan en vaak gebruikt kunnen worden mits deze goed onderhouden wordt. Bestel jouw Pilates yoga mat hier bij Yogamat-online.nl.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard