Kundalini yoga

Er zijn onwijs veel vormen van yoga met allemaal een eigen geschiedenis en veel zullen ook een andere uitwerking hebben op jouw lichaam en geest. Kundalini yoga is niet een van de bekendste vormen maar het is zeker iets wat je ooit geprobeerd moet hebben. Deze vorm van yoga is namelijk erg veelzijdig en richt zich op alle aspecten die yoga biedt. Je vergroot je lichamelijke en geestelijke kracht en flexibiliteit en werkt aan het controleren van de ademhaling. Lees vooral verder als je meer wilt weten over de veelzijdige Kundalini yoga.

Wat is Kundalini Yoga?

Sommige vormen van yoga richten zich vooral op het uitvoeren van Asana’s en andere houden zich vooral bezig met het geestelijke aspect van yoga. Alles is echter belangrijk en dat merk je heel goed in Kundalini yoga. Wat je hierbij namelijk doet is asana’s combineren met ademhalingsoefeningen, mantra’s en meditatie. Hierdoor zal je door deze vorm van yoga te beoefenen met de tijd zowel verschil in je lichaam als geest gaan ervaren.

Het effect op de geest

Behalve het toenemen van je lichamelijke kracht en flexibiliteit biedt Kundalini yoga veel geestelijke voordelen. Hier zal je door het beoefenen steeds meer van gaan merken in het dagelijks leven. De volgende dingen zijn slechts een aantal voordelen die je hiervan zal hebben.

  • Je leert stress tijdig herkennen en vind manieren om hiermee om te gaan.
  • Het ontspannen van de geest zal makkelijker worden waardoor je bepaalde situaties makkelijker kan loslaten.
  • Je zal beter gaan slapen doordat je meer rust hebt, ook dingen als depressie en andere geestelijke klachten kunnen verminderen.

Dit is slecht een kleine selectie van de positieve uitwerking op de geest die je kan ervaren. Dit gaat doorwerken op hoe jij als persoon in het leven staat en omgaat met bepaalde situatie.

Hoe ziet een les Kundalini yoga eruit?

Wanneer je deze vorm van yoga voor het eerst gaat uitproberen is het verstandig dit te doen in een yoga les. Zo ontdek je onder begeleiding diverse oefeningen en kan je bijgestuurd worden op het moment dat er iets anders kan. De les zal ongeveer een uur tot maximaal anderhalf uur duren. Hierbij voer je een reeks van oefeningen uit in een vaste volgorde. Dit wordt afgewisseld met krachtige ademhalingsoefeningen. Ook meditatie speelt een belangrijke rol bij Kundalini yoga. Wat je zal merken is dat er gewerkt wordt met een thema, elke keer dat je Kundalini yoga beoefend zal dan ook weer anders zijn.

Wat heb je nodig?

Om te beginnen heb je in ieder geval een yoga mat nodig. Deze geeft je grip bij het uitvoeren van de verschillende houdingen en zal transpiratievocht opvangen. Hiernaast kan je voor bepaalde houdingen hulpmiddelen gebruiken die steun bieden of die je helpen de balans en flexibiliteit te vergroten. Denk hierbij aan bolsters of yoga blokken. Welk hulpmiddel voor jou behulpzaam zal zijn ga je met de tijd ontdekken. Voor het meditatiegedeelte van Kundalini yoga kan je gebruik maken van een meditatiemat of jouw eigen meditatiekussen, deze geeft steun zodat je de focus echt kunt leggen bij de meditatie.

Kundalini yoga bij Yogamat-online.nl

Voor het ontdekken van deze yogavorm zal je bepaalde materialen nodig hebben. Als je dit in een studio doet is het gewoon erg prettig om gebruik te kunnen maken van jouw eigen spullen. Ook als je thuis verder wilt oefenen met de houdingen of met meditatie heb je deze spullen nodig. Bestel daarom alles wat je nodig hebt voor het beoefenen van Kundalini yoga bij Yogamat-online.nl en ontvang snel alles in huis om te gaan beginnen.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard