Bikram yoga mat

De geschiedenis van Bikram yoga

Deze vorm van yoga is afkomstig uit India, Bikram Choudhury is degene die het heeft ontworpen. Hij is zelf al vanaf 4-jarige leeftijd bezig geweest met het beoefenen van yoga. De 26 asana’s heeft hij zelf bedacht en hier een volgorde aan gegeven, welke tot op heden nog steeds wordt aangehouden. In India is het vrij warm en hij was dan ook wel gewend aan de temperaturen die wij vandaag de dag ook ervaren tijdens een les Bikram yoga. Uiteraard is deze temperatuur zo hoog met een doel, namelijk om het lichaam zichzelf van binnenuit te laten herstellen en om flexibiliteit en kracht te laten groeien.

Wat bereik je met deze vorm van yoga?

Elke vorm van yoga heeft een geschiedenis en maakt gebruik van verschillende houdingen of reeksen waarin deze worden uitgevoerd. Het doel is dan ook niet voor elke vorm hetzelfde. Wanneer je Bikram yoga een tijdje beoefend hebt kan het zijn dat je een verschil gaat merken in jezelf. Zo zal je sterker en flexibeler worden, je huid zal beter zijn en zachter aanvoelen en je zal betere focus hebben. Doordat je elke keer dezelfde reeks oefeningen uitvoert kun je zelf ook bijhouden of je vooruitgang begint te merken, de oefeningen gaan soepeler en je kunt merken dat je niet meer zo eenvoudig je evenwicht verliest.

Wat heb je nodig bij Bikram yoga?

Doordat je Bikram yoga uitvoert in een verwarmde ruimte zal je absoluut veel gaan zweten. Dit is op zich niet erg als je gebruik maakt van de juiste materialen. Kies voor een yoga mat die veel grip heeft en die geschikt is om veel vocht op te nemen. Leg daarbovenop een yoga handdoek voor extra grip bij de oefeningen. Merk je dat je hiermee alsnog niet voldoende grip hebt dan kun je altijd nog gebruik maken van yoga sokken, deze hebben antislip nopjes aan de onderkant waardoor je grip en stabiliteit verbetert. Ook is het belangrijk een fles water mee te nemen, niet voor tijdens de les dan wordt drinken namelijk afgeraden. Voor en na de les Bikram yoga is het erg belangrijk om jezelf goed te hydrateren.

Zorg voor voldoende grip

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de materialen die je gebruikt veel grip bieden. Zo zorg je dat je de asana’s veilig kunt uitvoeren zonder een groot risico op uitglijden. Niet elke yoga mat en handdoek is geschikt om te gebruiken bij een warme vorm van yoga zoals deze. Veel materialen zullen glibberig worden door het vocht en die matjes kun je maar beter thuis laten. Door in ons assortiment te kijken bij de Bikram yoga matten weet je altijd zeker dat de mat die je kiest geschikt is voor deze vorm van yoga.

Het uitvoeren van de 26 asana’s

Als je alle benodigde materialen in huis hebt gehaald ben je klaar voor de eerste les Bikram yoga. Hierbij zul je zien dat er 26 asana’s worden uitgevoerd met tussendoor ademhalingsoefeningen. Het is heet en zweterig maar een toch zeer ontspannen vorm van yoga. Het uitvoeren van deze oefeningen doe je in stilte terwijl je de focus legt op jezelf in de spiegel. Het kan zijn dat zeker in het begin de hitte in combinatie met de oefeningen wat teveel wordt. Dit is natuurlijk geen probleem, als je even rust nodig hebt kan je dit gewoon nemen maar probeer wel je focus te behouden en jezelf later weer te herpakken als dit gaat. Zo wordt het steeds makkelijker en zul je zien dat Bikram yoga na een beetje oefening erg ontspannend kan zijn.

Bestel alles voor Bikram yoga bij Yogamat-online.nl

Er zijn een aantal producten die je echt nodig zal hebben bij het beoefenen va Bikram yoga. Al deze producten vind je in ons assortiment. Je hebt de keuze uit allerlei verschillende yoga matten, yoga handdoeken en meer in allerlei vrolijke kleuren. Bestel daarom alles wat je nodig hebt voor Bikram yoga hier bij Yogamat-online.nl en ga vol goede moed je eerste les tegemoet. Voor je het weet sta je elke week weer te trappelen om naar de volgende les te kunnen gaan.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard