Hot yoga of Bikram yoga

Je hebt van beide vast al wel eens gehoord als je bezig bent met het ontdekken van verschillende yoga vormen. Hoewel deze twee vormen vaak door elkaar worden gehaald zijn ze eigenlijk heel erg verschillend. Hot yoga biedt de instructeur veel meer vrijheid. De temperatuur wil nog wel eens variëren en de oefeningen die worden gedaan zijn niet altijd hetzelfde. Met Bikram yoga is dit een heel ander verhaal. Hier wordt de ruimte vaak iets warmer gemaakt als bij Hot yoga en ook de luchtvochtigheid is hoger. De asana’s die worden uitgevoerd zijn altijd dezelfde 26 die worden uitgevoerd in dezelfde volgorde. Zo zijn er nog meer verschillen te benoemen zoals het wel mogen praten in een Hot yoga les terwijl dit bij Bikram absoluut niet gebeurt. Niet elke instructeur mag zomaar Bikram yogalessen geven, hiervoor moet hij of zij gecertificeerd zijn.

De temperatuur in de ruimte

Bij Hot yoga wordt de ruimte verwarmd tot ongeveer 30-34 graden. Dit wordt in de meeste gevallen gedaan met infrarood panelen zodat de luchtvochtigheid niet omhoog gaat. Door de warmte zal je flink gaan zweten wat in de eerste plaats al erg goed is voor het kwijtraken van afvalstoffen. De hoge temperatuur heeft echter nog veel meer grote voordelen waar je echt vanaf wilt weten:

  • Door de warmte gaat je hart sneller kloppen en worden de bloedvaten wijder. Dit zorgt ervoor dat je hart wordt uitgedaagd en dan ook sterker zal worden.
  • Door het zweten wat je doet tijdens de les worden afvalstoffen je lichaam uitgespoeld met het zweet. Dit zorgt ervoor dat jouw huid er beter uit gaat zien.
  • Door de hogere hartslag die je krijgt bij hoge temperaturen wordt er meer energie verbruikt, dit houdt in dat je meer vet zal verbranden tijdens en ook nog na de les.
  • Door de hitte ben je gefocust op je lichaam en voel je alles wat je doet veel beter. Hierdoor is de kans dat je spierpijn krijgt veel kleiner. Je bent bewust bezig en zal daardoor niet snel te ver gaan met een oefening.

De eerste keer Hot yoga

Wanneer je voor het eerst mee gaat doen aan een Hot yoga les kan dit best zwaar vallen. Zoveel bewegen in een hete ruimte is niet iets wat je elke dag doet. Je zal hieraan moeten wennen en leren hoe je met je lichaam om moet gaan in dit soort temperaturen. Je zal dan ook niet de eerste zijn die even een pauze moet nemen en daar is niets mis mee. Zorg ervoor dat je op deze momenten nog wel je aandacht bij de les houdt en focus je op jouw ademhaling en lichaam.

Kies een mat die voldoende vocht kan opnemen

Dat je bij Hot yoga veel gaat zweten betekend dat je moet kiezen voor een mat die veel vocht op kan vangen. Dit voorkomt dat je tijdens de oefeningen grip verliest en uitglijdt. Als je het idee hebt dat alleen een yoga mat niet bestand is tegen al het transpiratievocht dan kan je aanvullend ook nog een yoga handdoek gebruiken om extra vocht op te vangen. Deze handdoeken zijn ervoor gemaakt om ook veel grip te bieden zodat je hierop ook veilig oefeningen kunt doen.

Accessoires voor extra grip

Behalve een yoga mat kan je dus een handdoek gebruiken om voor extra grip te zorgen. Ook hebben wij in ons assortiment yoga sokken. Hiermee heb je in eerste plaats het voordeel dat je hiermee veel grip op de mat en vloer hebt. Ook hoef je niet met blote voeten op de grond te lopen wat voor veel mensen een prettiger gevoel is. Door een combinatie te gebruiken van een Hot yoga mat, een handdoek en deze geweldige yoga sokken zal je nooit uitglijden tijdens het uitvoeren van je Asana’s.

Bestel alles voor Hot yoga bij Yogamat-online.nl

Meedoen aan je eerste Hot yoga les is niet niks. Het is dan fijn om erheen te gaan met de juiste spullen zodat je direct een goede start maakt. In ons assortiment vind je de mooiste yoga matten en alle benodigde accessoires voor het beoefenen van Hot yoga. Bestel alles wat je nodig hebt hier bij Yogamat-online.nl.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard