Yoga mat voor op reis

Yogamatten zijn tegenwoordig te verkrijgen met een gewicht van 0,7 kg tot 4,5 kg. Dit zijn gewichten die de meeste mensen zonder problemen kunnen dragen. Toch zijn er veel yogi's die zoveel met hun mat onderweg zijn dat een mat van meer dan 2,5 kg als een grote last wordt ervaren. Er zijn speciale reismatten te koop die extra licht zijn in gewicht (< 1 kg). Je kunt ze gemakkelijk opvouwen en ze zijn daardoor ideaal om mee te nemen in je koffer of weekendtas. De yoga reismatten bieden aan de andere kant wat minder comfort en veerkracht.

Dunnere matten voor op reis

Over het algemeen zijn reis yogamatten dunner dan reguliere matten, waardoor ze minder wegen en gemakkelijker op te vouwen zijn en dus eenvoudig te vervoeren. Omdat de matten dunner zijn, kunnen ze voor sommige Yogi’s oncomfortabel aanvoelen tijdens het uitvoeren van diverse oefeningen Daarentegen zijn er ook Yogi’s die het directe contact met de grond juist prettig vinden en daarom liever altijd gebruik willen maken van een dunne yoga mat. Wanneer je een reis yoga mat oncomfortabel vindt, kun je de mat comfortabeler maken door een handdoek over de mat heen te leggen of te kiezen voor een yoga mat die gemaakt is van katoen.

Een groot aanbod van reismatten.

Wanneer je je gaat oriënteren op de verschillende soorten reis yogamatten, zul je merken dat het aanbod zeer divers is. De matten van verschillende merken variëren onderling van gewicht, maar kunnen ook bestaan uit diverse materialen. Sommige matten zijn opvouwbaar anderen hebben juist een mooie tas waardoor ze makkelijk zijn te vervoeren.

De matten van Ecoyogi hebben reismatten van ecologisch katoen in het assortiment, en Jade Yoga heeft de Voyager, dit is de lichtste (0,7 kg) van alle reismatten gemaakt van 100% natuurlijk rubber.

De Manduka eKO serie heeft onder andere de superlite matten die gemiddeld 1 kg wegen en sinds kort de nieuwe Travel Mat uit de PRO serie. De PRO Travel is 2 ½ mm dik en heeft hierdoor net iets meer comfort. Liforme heeft ook een Travel mat, deze mat is 2 mm dik en weegt 1,6 kg. Deze mat wordt geleverd in een mooie comfortabele reistas. Genoeg keuzemogelijkheden dus!

Welke reis-travel mat moet ik kiezen?

Omdat het aanbod van reis yogamatten zeer divers is, is het aan te raden om bij jezelf na te gaan welke yoga mat het beste bij je past. Wil je het liefst een mat die toch wat dikker aanvoelt? Of heeft het gewicht voor jou de absolute prioriteit? Daarnaast speelt ook het materiaal van de mat een rol bij het maken van de juiste keuze. Zo kun je een mat die gemaakt is van natuurlijk rubber beter niet in direct zonlicht gebruiken, terwijl dit wel mogelijk is met de Manduka PRO Travel mat of een mat die gemaakt is van katoen.

Reis yogamatten zijn dunner dan reguliere yogamatten en daarom beter geschikt om mee te nemen op reis. Omdat er veel uiteenlopende yogamatten op de markt zijn gebracht, is het verstandig om eerst goed na te gaan welke yoga mat het beste bij jouw yoga practice past. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en kun je ook tijdens het reizen blijven genieten van yoga.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard