Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is anders als de meeste vormen van yoga. Dit komt door de zogenaamde flow waarmee de oefeningen worden gedaan. Alles gaat in een soepele beweging waardoor het er prachtig uitziet. Behalve mooi heeft het uiteraard ook veel voordelen om Vinyasa yoga te beoefenen. Wat deze voordelen zijn en wat het verhaal achter deze prachtige flow yoga zit lees je hier. Ontdek meer over Vinyasa yoga voordat je overgaat tot de aanschaf van de diverse producten die je hierbij nodig hebt. Door de bijzondere manier van het uitvoeren van de asana’s is dit zeker een interessante yoga vorm om meer over te leren.

Vinyasa yoga, een prachtige vorm van yoga

De meeste mensen zijn vooral bekend met een meer statische vorm van yoga. Dit begrip wil zeggen dat elke oefening op zich staat en een echt begin en een eind heeft. Zo voer je allemaal losse oefeningen uit. Bij Flow yoga zoals Vinyasa yoga is dit niet het geval, de asana’s lopen in elkaar over en worden dus in een vloeiende beweging uitgevoerd. Dit maakt dat de uitvoering er prachtig en soepel uitzien. Wanneer je de ademhaling mee laat gaan met de bewegingen zal je ook echt het gevoel hebben mee te vloeien met de oefeningen.

Een afstammeling van Ashtanga yoga

Veel vormen van yoga stammen af van een oudere vorm en dit geldt ook voor Vinyasa yoga. Deze vorm stamt af van het bekende Ashtanga yoga. Ashtanga yoga is zoveel meer als slechts het uitvoeren van allemaal oefeningen. Ook in het dagelijks leven werkt yoga op een positieve manier door. Vinyasa yoga heeft dezelfde flow in de bewegingen alleen zit er in de oefeningen geen vaste volgorde die wordt aangehouden, dat maakt een groot verschil in het beoefenen van beide.

Wat doet Vinyasa yoga voor jou?

Elke vorm van yoga heeft zo zijn eigen voordelen en Vinyasa yoga heeft ook zeker een aantal erg positieve uitwerkingen. Je zal met de tijd merken dat je meer energie krijgt. Dit komt doordat je fysiek sterker en leniger wordt wat zorgt voor meer uithoudingsvermogen. Je zal beter in je vel zitten als je lichaam sterk aanvoelt. Op het moment dat je goed in je vel zit zal je merken dat het ook makkelijker wordt om positief te denken en dan verlopen de dagen veel soepeler, net als de oefeningen die je uitvoert bij Vinyasa yoga.

Een vorm van Yang yoga

Bij Yin-Yang staat Yin voor het vrouwelijke en rustige deel van het leven. Yang staat voor mannelijk en actief. Vinyasa yoga is een actieve vorm van yoga waarbij de bewegingen elkaar opvolgen zonder pauze daartussen. Je kan hier best flink van gaan zweten tijdens het uitvoeren van je Asana’s. Dat Vinyasa yoga een vorm van Yang yoga is, dat is dan ook wel erg duidelijk. Na de les zal je misschien even moe zijn maar Vinyasa yoga is iets waar je erg veel energie van kunt krijgen.

Welke materialen heb je nodig?

Bij het beoefenen van Vinyasa yoga heb je eigenlijk niet zoveel materialen nodig. Een yoga mat is iets waar je uiteraard niet zonder kan en een yoga handdoek kan hierbij een handige aanvulling zijn voor het opvangen van transpiratievocht. Verder heb je hier eigenlijk niet echt iets bij nodig. Toch kan je het soms fijn vinden om een beetje steun te krijgen waarbij je bijvoorbeeld een bolster of yoga blok kan gebruiken. Als je sneller flexibel wil worden kan een yoga riem je helpen. Toch zijn dit middelen waar je bij Vinyasa yoga best zonder zou kunnen.

Kies de juiste yoga mat bij Yogamat-online.nl

Niet elke yoga mat is geschikt voor alle yoga vormen. Vinyasa yoga is erg vloeiend en de bewegingen gaan direct in elkaar over. Dit betekend dat je aardig wat kunt gaan transpireren en dan ook nog voldoende grip moet hebben. Het is dan ook raadzaam om te kiezen voor een yoga mat die vocht goed kan opnemen en ook dan nog de nodige grip biedt. Als je merkt dat jouw yoga mat toch een beetje glad wordt dan kan je hier een yoga handdoek overheen leggen, hiermee wordt nog meer vocht opgenomen en heb je weer extra grip. De afmetingen van een standaard yoga mat zullen op zich wel voldoende moeten zijn maar als je echt niet wil hoeven opletten op de ruimte dan is een extra lange of brede yoga mat bij de flowende Vinyasa yoga wel een aanrader. Bestel alle producten die je nodig hebt bij Yogamat-online.nl en ontvang ze snel in huis.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard