Restorative yoga

Vaak wordt Restorative yoga weggezet als iets voor luie mensen die niet hard aan de slag willen. Toch is het een geweldige manier om even tot jezelf te komen en om rust te pakken. Bij yoga draait alles om de verbinding tussen geest en lichaam en bij Restorative yoga maakje even tijd om zowel de geest als het lichaam tot rust te laten komen. Je bent echt niet alleen een uurtje aan het liggen en slapen wanneer je een les Restorative yoga volgt. Lees verder om meer te ontdekken over deze rustige vorm van yoga.

Een moment voor jezelf met Restorative yoga

Tegenwoordig heeft iedereen het eigenlijk altijd wel druk met van alles. Mensen ervaren veel stress en onrust wat geen positief effect op het leven heeft. Het is erg belangrijk om af en toe een moment rust te hebben en even te herstellen van alle prikkels. Hiervoor is Restorative yoga een perfect middel voor. Door de rustige manier waarop dit gedaan wordt en de verschillende houdingen kan je echt helemaal tot jezelf komen en weer opladen wat vaak erg nodig is.

Veel meer als alleen liggen

Ondanks dat het misschien lijkt alsof iedereen in een les Restorative yoga gewoon ligt te slapen is er veel meer aan de gang als dat. De stilte opzoeken kan voor veel mensen echt moeilijk zijn maar dat is precies wat je bij deze les doet. Wanneer je echt in stilte bent en rust pakt kunnen gedachtes de vrije loop gaan en dat is niet altijd even makkelijk. Zeker als je altijd gewend bent om druk te zijn met alles om je heen kan het echt even wennen zijn om op dat moment de stilte te waarderen en de emoties te voelen die je anders misschien wel wegstopt.

Herstel zowel lichaam als geest

Door de stilte te waarderen zal je leren om beter om te gaan met je eigen gedachtes en emoties. In een les Restorative yoga heb je namelijk geen andere prikkels of dingen te doen. Dit kan ertoe leiden dat je met de tijd leert omgaan met de stilte en rust en je hier meer comfortabel bij gaat voelen. Zo zal je gaan merken dat zowel lichaam als geest rustiger zijn en je meer rust merkt in jezelf in het dagelijks leven

Restorative yoga, een echte aanrader

Leren omgaan met stilte en op de ademhaling letten om door moeilijke momenten heen te komen is echt behulpzaam in het dagelijks leven. Het is dan ook een vorm van yoga die je echt met enige regelmaat zou moeten beoefenen. Je ontspant en komt tot rust terwijl je tegelijkertijd geconfronteerd wordt met dingen die je in het drukke leven niet opvallen. Restorative yoga is een echte aanrader omdat het diepe effecten kan hebben op het dagelijks leven en de rust die je hierin zult gaan ervaren.

Wat heb je nodig bij Restorative yoga

Er wordt bij deze vorm van yoga gebruik gemaakt van bepaalde hulpmiddelen om het lichaam te ondersteunen. Het ontspannen van lichaam en geest is erg belangrijk en in bepaalde houdingen kan steun hierbij erg prettig zijn. Zo wordt er veel gebruitk gemaakt van yoga bolsters, handdoeken en yoga dekens. Hiermee lig je erg comfortabel en heb je geen lichamelijke prikkels die je af kunnen leiden van de stilte die zo belangrijk is bij Restorative yoga. Alleen zo kan je de geest leren kennen en een beter gebalanceerd mens worden.

Bestel jouw materialen bij Yogamat-Online.nl

Bij restorative yoga kun je veel materialen gebruiken om het voor jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Deze producten moeten echter wel van goede kwaliteit zijn. Binnen ons assortiment vindt je alles wat je nodig hebt om Restorative yoga te beoefenen en je innerlijke balans te vinden. Bestel alles wat je nodig hebt voor Restorative yoga bij Yogamat-online.nl en ga op deze ontdekkingsreis naar jouw balans.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard