Yin yoga

Om te begrijpen wat Yin yoga inhoudt en wat hiermee bedoeld wordt is het belangrijk wat kennis op te doen over de betekenis van het maar al te bekende Yin-Yang teken. Hier zit een betekenis achter, beide zijden vullen elkaar hierin aan. Yin is de donkere kant van dit symbool, het symboliseert rust en wordt gezien als de vrouwelijke kant. Yang is dus de mannelijke kant, een kant die vurig is en die staat voor beweging en actie. Wanneer je ongeveer weet wat beide zijden van het Yin-Yang teken betekenen is het makkelijker te begrijpen wat Yin yoga precies is.

De herkomst van Yin yoga

Yin yoga is een vorm van yoga die niet nieuw te noemen is. De manier waarop het nu wordt uitgevoerd werd voor het eerst naar buiten gebracht in de jaren 70 door een Martial arts kampioen die ook een Taoïstische yoga docent was. Hierin werden asana’s gecombineerd met diverse factoren uit het Hatha yoga en andere factoren waarvan hij een deel zelf ontwikkelde. Hiervan uit ontstond het Yin yoga zoals wij dat nu kennen, echter is het tegenwoordig wel meer passief geworden. Houdingen worden langer vastgehouden en het merendeel wordt in een zittende of liggende positie uitgevoerd.

Wat is het doel met deze vorm van yoga

Waarom iemand er voor kiest om Yin yoga te gaan beoefenen kan met heel veel redenen zijn. Als je veel last hebt van spanning en pijnlijke gewrichten dan is dit een ideale vorm van yoga om te herstellen en je lichaam te helpen met ontspannen. Ook kan het zijn dat het rustige karakter van Yin yoga je erg aantrekt, je kunt je immers volledig focussen op jouw lichaam en hoe alle houdingen voelen. Er zijn talloze doelen te benoemen die je allemaal kunt bereiken met het beoefenen van Yin yoga, hou jouw doel voor ogen en ga heerlijk genieten van deze rustige vorm van yoga.

Aanspannen of juist loslaten

Bij de meeste sporten span je de spieren aan. Dit is iets wat veel mensen ook in het dagelijks leven doen wanneer er bijvoorbeeld een stressvolle situatie is. Bij Yin yoga draait het juist om het loslaten van de spieren en het doordringen tot in het bindweefsel en de gewrichten. Yin yoga kan ook helpen bij het herstellen van bindweefsel en gewrichten wanneer hier door spanning op de spieren schade is ontstaan. Veel mensen denken dat spieren het meest belangrijke zijn en vergeten dat er bij het hebben van een gezond en fit lichaam nog veel meer meespeelt. Bij het uitvoeren van Yin yoga leer je jouw lichaam beter kennen en kom je weer meer in contact met jezelf.

Gebruik hulpmiddelen voor ondersteuning

Yin yoga is een vorm waarbij erg veel gebruik gemaakt wordt van hulpmiddelen. Je kunt hiervoor diverse producten aanschaffen zoals een yoga bolster of een yoga blok. Deze kunnen je helpen om een positie langer vast te kunnen houden en zo dieper te rekken. Toch zijn dit soort hulpmiddelen niet altijd nodig. Als je een yoga deken in huis hebt kun je deze rollen of vouwen op een manier waardoor hij jouw lichaam goed zal kunnen ondersteunen. Bij Yin yoga hou je posities voor een aantal minuten tegelijk vast dus comfortabel zitten is hierbij erg belangrijk. Het is ook belangrijk om bij Yin yoga bij te houden hoelang je al in een positie zit. Dit mag niet te kort zijn zodat het effect niet teniet wordt gedaan maar 20 minuten in één positie zitten is ook niet nodig. Voor wat extra comfort tijdens het uitvoeren van de oefeningen maak je gebruik van een yoga mat.

Verdeel jouw kracht

Bij het uitvoeren van een bepaalde taak zullen veel mensen geneigd zijn om er direct vol voor te gaan en vanaf het begin alles te geven. Misschien ben jij ook wel zo en dit is helemaal geen slechte eigenschap. Toch is dit bij Yin yoga niet het beste idee. De houdingen die je aanneemt zal je voor meerdere minuten gaan houden, als je in het begin net iets te enthousiast strekt kan het daarna erg lastig zijn om toch 3-5 minuten in dezelfde positie te blijven staan. Met Yin yoga leer je om jouw kracht te verdelen over een iets langere tijd/

Koop de benodigde accessoires bij Yogamat-online.nl

Zoals je hebt kunnen lezen wordt er bij Yin yoga veel gebruik gemaakt van hulpmiddelen. Wanneer je deze vorm van yoga thuis wilt gaan beoefenen of gewoon graag je eigen spullen wilt gebruiken dan kan je alles wat je hiervoor nodig hebt vinden in ons assortiment. Bestel de mooiste en meest duurzame producten in het assortiment van Yogamat-online.nl.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard