Yoga mat extra lang

Waarom kiezen voor een yoga mat extra lang?

Wanneer je Asana’s uitvoert heb je hier best wat ruimte voor nodig. Hierbij wil je niet steeds hoeven letten op de ruimte die je nog over hebt. Steeds moeten opschuiven lijdt je af van hetgeen waar je mee bezig bent en dat is het uitvoeren van jouw oefeningen. Het is dan ook nodig dat de yoga mat een stukje langer is als jij zelf bent wanneer je plat gaat liggen. Dat is ook waarom een standaard formaat voor veel mensen prima geschikt is. Als jij echter wat langer bent of gewoon niet graag ruimte te kort komt dan is een yoga mat extra lang een uitstekende optie.

Diverse vormen van yoga beoefenen

Er zijn nog nooit zoveel verschillende vormen van yoga geweest als nu. Dit betekend dat er steeds meer vraag is naar diverse matten die voldoen aan de eisen voor elke vorm. Sommige vormen van yoga zijn vrij rustig en ontspannen terwijl bijvoorbeeld Power Yoga echt heel wat van je zal vragen. Het soort yoga mat extra lang die je gaat kiezen moet dan ook zeker afgestemd zijn op de vorm van yoga die je uitoefent. Een rustige vorm van yoga vraagt misschien meer zachtheid om op te zitten terwijl Power Yoga toch echt vraagt om een yoga mat extra lang die flink wat transpiratievocht kan opvangen.

Gebruik de juiste accessoires bij een yoga mat extra lang

Vaak wordt er bij het beoefenen van yoga gebruik gemaakt van meer als alleen een yoga mat. Dit kan zijn met allerlei redenen. Je hebt diverse hulpmiddelen die de oefeningen makkelijker maken en die kunnen helpen bij het vinden van je balans. Bij dit soort producten hoef je vaak niet echt op de maat te letten. Wanneer je een yoga mat extra lang aanschaft en hierbij een handdoek wilt gebruiken om transpiratievocht op te vangen is het wel belangrijk op de afmetingen te letten. Bij handdoeken is het dan namelijk wel wenselijk dat deze de gehele yoga mat extra lang kunnen bedekken en op alle plekken vocht kunnen absorberen.

Zorg voor goede hygiëne

Je zal bij het bestellen van een yoga mat extra lang misschien niet direct denken aan het schoonmaken hiervan. Zeker niet omdat de mat net nieuw is en nog helemaal fris ruikt. Toch kan het zo zijn dat de nieuwe geur na een aantal keer al verdwenen is en plaats heeft gemaakt voor een onaangename geur. Dit is niet alleen afleidend maar ook erg onhygiënisch. Het is erg belangrijk om bij het gebruiken van een yoga mat extra lang te zorgen dat deze ook regelmatig schoongemaakt wordt. Zo gaat de mat langer mee en zal je ervaring met yoga ook een stuk aangenamer zijn. Binnen ons assortiment vindt je diverse producten die je kunt gebruiken bij het schoonmaken en houden van als jouw yoga matten. Ga elke oefening weer fris tegemoet dankzij onze middelen die een yoga mat schoonmaken er makkelijk maken.

Kies een yoga mat van de beste kwaliteit

Het aanschaffen van een yoga mat extra lang hoeft niet moeilijk te zijn. Zeker als je kijkt bij een betrouwbare aanbieder is de kwaliteit niet iets om je zorgen over te maken. Waarom is de kwaliteit zo belangrijk? Sowieso bepaalt het hoelang de mat mee zal gaan, wanneer de kwaliteit slecht is zal het materiaal sneller gaan scheuren. Ook bij het uitvoeren van je Asana’s zal je direct het verschil merken tussen een goede en minder goede yoga mat extra lang. Waar de ene mat je stabiliteit en grip zal bieden kan je met een andere mat snel wegglijden en vallen. Kies daarom altijd voor een yoga mat extra lang van de beste kwaliteit.

Bestel jouw yoga mat extra lang bij Yogamat-online.nl

Het bestellen van een yoga mat extra lang zou niet lastig moeten zijn. Wanneer je kijkt binnen ons assortiment vind je veel opties die allemaal geselecteerd zijn door ons om hun goede kwaliteit en duurzaamheid. Toch zijn er bepaalde dingen zoals de grip en dikte waar je wel goed naar zal moeten kijken. Wanneer je weet welke vorm van yoga je gaat beoefenen zal dit al een stuk makkelijker zijn. Neem eens een kijkje in ons assortiment en bestel jouw yoga mat extra lang vandaag nog bij Yogamat-online.nl.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard