Power yoga

Ben je sportief en gek op yoga? Dan is Power yoga misschien wel een geweldige vorm van yoga voor jou om te beoefenen. Het is intens en hard werken maar ook zeer lonend. Dit is een intense workout waarbij het geestelijke aspect meer naar de achtergrond is verdwenen en waarbij de nadruk voornamelijk ligt op het lichamelijke aspect van yoga. Met Power yoga werk je aan kracht en flexibiliteit door middel van een pittige workout. Denk je dat Power yoga iets voor jou is, lees dan vooral verder! Ontdek hoe geweldig deze moderne variant op het traditionele Ashtanga yoga.

Wat is Power yoga?

Power yoga is een relatief nieuwe vorm van yoga die nog steeds erg in populariteit toeneemt. Het Is een mix van verschillende oefeningen die je wellicht zal herkennen vanuit Ashtanga yoga. Deze oefeningen worden achter elkaar uitgevoerd in een vlot tempo waardoor de hartslag snel zal stijgen en je flink kan gaan zweten. Het is bij Power yoga belangrijk om goed op de ademhaling te letten en op die manier hou je de controle over jouw lichaam. Doordat de oefeningen elke keer afwisselen is de Power yoga les elke keer weer helemaal anders als de vorige keer.

Werk aan een sterk lichaam

Als je elke keer dezelfde oefeningen doet zal je lichaam hier op den duur aan gewend raken. Je zal beter worden in de oefeningen en merken dat het allemaal veel makkelijker wordt om uit te voeren. Dit kan fijn zijn omdat dit vooruitgang aangeeft maar het betekend ook dat er met je lichaam niet veel meer gebeurd. Wat er met Power yoga gebeurd is dat het lichaam nergens aan kan wennen omdat er elke keer een heel andere les wordt gegeven met andere bewegingen. Zo blijft jouw lichaam constant nieuwe dingen aanleren en kan je blijven verbeteren en jouw kracht en flexibiliteit vergroten.

Waardoor is Power yoga zo krachtig

Er spelen meerdere factoren een rol in de kracht van Power yoga. Het is niet zomaar een naam die het gekregen heeft, veel mensen ervaren deze vorm van yoga als zwaar en het is dan ook vooral geschikt voor mensen met wat meer ervaring. Power yoga is grotendeels zo krachtig door de reeksen oefeningen die elkaar opvolgen. Dit tempo kan erg hoog liggen waardoor jouw hartslag al snel zal stijgen. Ook de constante afwisseling maakt dit een heftige sport, je weet nooit wat je kan verwachten en je lichaam heeft elke keer weer wat nieuws te verduren. Elke keer weer worden de spieren geprikkeld en zo zal je constant kleine verbeteringen blijven opmerken.

De juiste Power yoga mat kiezen

Omdat er met Power yoga vooral gewerkt wordt aan de oefeningen welke elkaar in rap tempo opvolgen is het belangrijk een stevige mat met veel grip te hebben. Het is hierbij belangrijk dat deze vocht goed kan opnemen zodat je niet gaat uitglijden. In ons assortiment vind je diverse Power yoga matten welke geschikt zijn voor het beoefenen van deze tak van yoga. Een mat die prettig te gebruiken is bij Power yoga is doorgaans iets groter als de yoga matten met standaard afmetingen. Dit heeft te maken met het tempo van de oefeningen, hierbij heb je geen tijd om steeds op te letten of je nog ruimte over hebt.

Geschikt voor echte sportievelingen

Power yoga wordt doorgaans als vrij zwaar ervaren. Er wordt vooral gewerkt aan het lichamelijke aspect van yoga wat inhoudt dat er wordt gewerkt aan het vergroten van de kracht en flexibiliteit en niet zozeer het geestelijke aspect. Power Yoga wordt voornamelijk beoefend door mensen die wat sportiever zijn aangelegd en daardoor al wat meer spiermassa hebben opgebouwd. Uiteraard kan je als beginnen ook prima een Power yoga les gaan volgen maar het zal wel flink zweten worden.

Bestel nu alles voor jouw Power yoga les

Power yoga is leuk en intensief en je traint hiermee elke spier in je lichaam. Je gebruikt alle spieren weer op een andere manier waardoor ze echt weer goed aan het werk moeten. Voordat je gaat beginnen zal je hiervoor de juiste spullen moeten aanschaffen. Alle spullen die je nodig hebt vind je in ons assortiment tegen een zeer scherpe prijs. Bestel daarom vandaag nog alle spullen die je nodig hebt bij Yogamat-online.nl.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard