Allround yoga mat

Matten van rubber en PVC voor allround yoga gebruik

Een allround yoga mat is volgens ons een mat die je voor meerdere vormen van yoga en in meerdere omstandigheden kunt gebruiken. De allrounder zorgt gemiddeld voor een zeer goede ondersteuning van de gewrichten en ledematen.

Sommige materialen zijn ideaal voor allround gebruik. PVC bijvoorbeeld. Het is tegenwoordig niet meer toxisch en op een eco vriendelijke manier gemaakt. Als het warm zal een PVC mat wat zachter aanvoelen dan als het koud is. Toch blijf je dankzij het PCV een goed contact met de grond behouden en doe je je asana's vloeiend en in de juiste balans. Het PVC 2.0 is huidvriendelijk en is bijvoorbeeld ook geschikt voor mensen met een  latexallergie. Een kwaliteitsvolle PVC mat zoals deze uit de Manduka PRO serie of de Ecoyogi studio mat zijn voorbeelden van ideale allround yoga matten. Je zult er zeker je voordeel mee doen.

Ecoyogi en Manduka zorgen voor optimale veerkracht en comfort

De PVC matten van Manduka en Ecoyogi zijn bijzonder sterk en in diverse omstandigheden te gebruiken. Ook buiten bijvoorbeeld kun je met deze matten je oefeningen uitvoeren. Ze hebben beiden een optimale veerkracht en comfort. Allrounders zoals Manduka PRO serie of Ecoyogi Studio lijn zijn bovendien zeer sterk en duurzaam. Ze gaan niet kapot en er is bij de PRO serie van Manduka zelfs een levenslange garantie.

Tot zover klinkt alles goed. Maar heeft een allround PVC mat dan geen enkel nadeel? Natuurlijk wel, als er zweet of vocht op de mat komt kan deze glad worden? Bij warm weer kan een yogamat in PVC behoorlijk opwarmen en zal het materiaal kan de mat zacht en sticky aanvoelen. Maar dat kun je dan weer oplossen met een yoga handdoek op je yoga mat.

Heel belangrijk bij yogamatten is een uitstekende "tractie" of grip. Vooral als je een reeks bewegingen in een vloeiende lijn maakt, zoals tijdens de asana "De zonnegroet". De mat mag zeker niet wegschuiven, op welke ondergrond ze ook ligt. En dat is gelukkig bij allround yogamatten meestal niet het geval.

Ondersteuning voor enkels, knieën en polsen

Naast matten in PVC scoren ook bepaalde rubberen yoga matten zeer goed voor allround yoga liefhebbers. De Liforme mat en de Ecoyogi Pro Grip zijn twee voorbeelden van dergelijke rubberen allround matten. Hoewel rubber een levend materiaal is en wat aan slijtage onderhevig is, verslijten deze matten bijna niet dankzij de toplaag van PU. Hou er evenwel rekening mee dat rubber matten niet zo goed het zonlicht verdragen en al bij al minder geschikt zijn voor het gebruik in de buitenlucht. Ook de rubberen allround matten hebben een dikte van 4 à 5 millimeter. Ze zorgen voor een goede stabiliteit op verschillende types ondergrond en geven een perfecte ondersteuning van de enkels en knieën en polsen.

Je merkt het, allround yoga matten scoren hoog op een aantal facetten zoals materiaal, grip, lengte en breedte. Ze zijn allemaal relatief lang, duurzaam en hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding. Bij de keuze van een dergelijke mat mag het oog natuurlijk ook wat hebben, dus je kunt er een kiezen in een mooi kleur of met een mooi motief. De verschillende series matten van Manduka, Jade, liforme of Ecoyogi hebben een hele waaier aan kleuren beschikbaar.

Yogamat Online helpt je bij je keuze

Kortom, ben je op zoek naar een goede allround mat om je geliefkoosde hobby uit te oefenen maar wil je je toch niet te veel vastpinnen op één specialiteit? Bij Yogamat Online zijn we ervan overtuigd dat we je kunnen helpen bij je keuze. We hebben een groot aantal allround yogamatten. En we weten één ding zeker: De juiste allround yoga mat kopen zal op langere termijn zeker zijn voordelen opleveren.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard