Vernieuwingen van de Manduka X yoga mat.

Manduka heeft met de introductie van de nieuwe X mat laten zien dat ze goed hebben geluisterd naar de  diverse signalen uit de markt als het gaat om het gebruik van TPE. De populariteit van TPE yogamatten heeft de afgelopen jaren een behoorlijke groei door gemaakt. Dit natuurlijk door de mooie eigenschappen van het materiaal zoals: grip, licht in gewicht, comfortabel en de schijnbare milieuvriendelijkheid van het materiaal (er is nog geen duidelijkheid of TPE echt milieuvriendelijk materiaal is).  De onduidelijkheid of het materiaal wel of niet milieuvriendelijk is, was één van de redenen dat Manduka nog geen TPE yoga mat op de markt heeft gebracht.

Manduka heeft de X yoga mat opnieuw gepositioneerd en daarnaast verbeterd ten opzichte van de bestaande TPE matten. Manduka gaat ervan uit dat de X yogamat niet biologisch afbreekbaar is maar wel geschikt om de mat op een schone en nette manier industrieel te recyclen. Hierdoor is het mogelijk om het materiaal, nadat het is gebruikt te verzamelen, te recyclen en vervolgens opnieuw te gebruiken voor het fabriceren van nieuwe producten.

Andere  verbeteringen zijn de dichtheid en het gewicht te verhogen. Een nadeel van de bestaande TPE matten is dat ze licht van gewicht zijn. Iets wat op zich natuurlijk positief is als je een mat moet vervoeren maar het is een nadeel is als je de mat vlak wilt neerleggen nadat deze was opgerold. Door nu de dichtheid van de Manduka X yoga mat te verhogen wordt deze aanzienlijk comfortabeler, veerkrachtiger en geeft ook meer ondersteuning bij het uitoefenen van je oefeningen. Een ander groot voordeel is dat de mat ook meteen vlakker zal gaan liggen nadat deze is uitgerold.

Als laatste heeft Manduka de oppervlak structuur van de mat gewijzigd waardoor je nog meer grip krijgt onder droge omstandigheden. De mat heeft een zachte maar aanzienlijk ruwe oppervlak structuur waardoor je handen en voeten minder snel wegglijden in vergelijking met veel andere matten gemaakt van hetzelfde materiaal.

De sterke punten van de Manduka X yoga mat:

  • Optimaal comfort en veerkracht door de hoge dichtheid.
  • Ruwe oppervlakte structuur met optimale grip onder droge omstandigheden.
  • Hygiënische gesloten oppervlakte structuur, waardoor geen opname van vocht en bacteriën.
  • Licht in gewicht waardoor makkelijk te vervoeren .
  • Multifunctioneel , ook geschikt voor Fitness en Pilates.
  • Milieuvriendelijk geproduceerd en daardoor geschikt voor recyclen.
  • 100% Latex vrij

Met de ontwikkeling van de Manduka X yoga mat weet Manduka weer een verrassende nieuwe yoga mat op de markt te zetten waar de komende jaren veel yogi's maar ook mensen die Fitness of Pilates beoefenen veel plezier aan gaan beleven. Wil jij ook je ervaringen met toekomstige klanten delen? Schrijf dan een product review over de Manduka X yoga mat op onze website.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard