Populaire merkenVoor iedereen de juiste yoga mat kopen bij Yogamat-online!

Een nieuwe yoga mat kies je zorgvuldig. Het is immers de bedoeling dat je de perfecte mat voor jou en jouw yogavorm koopt. Zo kan je optimaal genieten van jouw yogalessen en –oefeningen.

Bij yogamat-online vind je alle soorten en maten yoga matten. Stuk voor stuk goede matten van hoge kwaliteit. Jouw perfecte mat zit er gegarandeerd tussen!

De perfecte yoga mat voor jou

Een yoga mat is iets persoonlijks. Een mat die voldoet aan jouw wensen en eisen is de perfecte yogamat voor jou.  Waar moet je op letten:

  • Lengte: de ideale yogamat is minimaal 5 centimeter langer dan jouw lichaamslengte. Ook wanneer je uitgestrekt ligt pas je er nog helemaal op.
  • Breedte: ben je smal gebouwd dan is een matje van standaard 61 cm breed prima, ben je iets breder kies dan een bredere mat. Variërend van 65 tot 80 cm breed.
  • Comfort: de dikte van de yoga mat bepaalt de mate van comfort. Gemiddeld is een mat 4,5 mm dik. Wil je meer comfort tijdens liggende oefeningen of meditaties? Kies dan voor een wat dikkere mat van bijvoorbeeld 6 mm. Kies hier je dikke yogamat.
  • Grip: afhankelijk van je yogasoort is grip meer of minder belangrijk. Weeg voor jezelf af hoe belangrijk dit voor jou is. Is dit een heel belangrijk punt neem dan een mat met extra grip (zoals bijvoorbeeld de Ecoyogi pro grip olijf groen of de Liforme)

Kiezen van een passend materiaal:

Yogamatten worden doorgaans gemaakt van verschillende materialen, elk met zijn voordelen en nadelen. Wij lichten ze voor je uit:


PVC Yogamat

PVC Yogamatten

Voordelen: PVC-matten staan bekend om hun duurzaamheid en uitstekende grip. Ze zijn makkelijk schoon te maken en vaak de meest budgetvriendelijke optie.

Nadelen: PVC yogamatten hebben een minder goede grip bij overmatig zweten.

Yogastijl: Deze matten zijn geschikt voor een verscheidenheid aan stijlen, waaronder Vinyasa en Bikram, vanwege hun goede grip en makkelijke onderhoud.

Levensduur: PVC-matten kunnen bij goed onderhoud vele jaren meegaan.

Grip: Uitstekend, onder droge omstandigheden.

Demping: Goede demping, afhankelijk van de dikte van de mat.


Rubber yogamat

Rubber/TPE yogamat

Voordelen: Rubberen matten bieden een uitstekende grip, ook bij bij transpireren.

Nadelen: Ze zijn vaak zwaarder dan PVC-matten, wat ze minder draagbaar maakt. Ook kunnen rubberen matten een specifieke geur hebben die sommige gebruikers onaangenaam vinden.

Yogastijl: Ideaal voor dynamische en fysiek veeleisende yogastijlen zoals Ashtanga of Power Yoga.

Levensduur: Rubberen matten gaan lang mee, maar kunnen sneller afbreken als ze aan direct zonlicht of hoge temperaturen worden blootgesteld.

Grip: Zeer goed, vooral bij vochtigheid.

Demping: Uitstekende dempingseigenschappen.


Kurk Yogamat

Kurk Yogamat

Voordelen: Kurk is milieuvriendelijk, antimicrobieel en biedt een natuurlijke grip die toeneemt wanneer de mat vochtig wordt.

Nadelen: Kurk kan minder duurzaam zijn dan PVC of rubber.

Yogastijl: Geschikt voor actievere stijlen vanwege de verbeterde grip bij vochtigheid zoals Vinyasa Yoga, Ashtanga Yoga of Power Yoga.

Levensduur: Goed met de juiste zorg, maar kan na intensief gebruik slijtage tonen.

Grip: Goed, verbetert wanneer de mat nat is.

Demping: Matige tot goede demping, afhankelijk van de dikte.


wollen yogamat

Wollen Yogamat

Voordelen: Wollen matten zijn zeer comfortabel en warm, wat ze ideaal maakt voor meditatie en rustige yogastijlen. Ze zijn ook natuurlijk en vaak biologisch afbreekbaar.

Nadelen: Wol biedt niet veel grip en is minder geschikt voor dynamische yogastijlen. Ze kunnen ook lastig schoon te maken zijn.

Yogastijl: Zeer geschikt voor Restorative Yoga, meditatie en Yin Yoga.

Levensduur: Redelijk; wol is duurzaam, maar kan na verloop van tijd slijten en pluizen.

Grip: Laag; het is niet aanbevolen voor yogastijlen waarbij veel grip vereist is.

Demping: Goed; wol is van nature dempend.


Katoenen yogamat

Katoenen Yogamat

Voordelen: Katoenen matten zijn zacht, makkelijk wasbaar en volledig natuurlijk. Ze absorberen zweet en kunnen over een andere mat worden gelegd voor extra hygiëne.

Nadelen: Ze bieden minder grip dan rubber of PVC en weinig demping.

Yogastijl: Geschikt voor Hot yoga, Bikram, Ashtanga en Power yoga.

Levensduur: Middelmatig; het materiaal kan na verloop van tijd dunner worden, vooral als het vaak wordt gewassen.

Grip: Goede grip, ook bij transpireren.

Demping: Weinig; het is aan te raden om een katoenen mat over een andere mat met meer demping te gebruiken.


Welke yogamat past bij jouw yogasoort?

Verschillende vormen van yoga vragen om verschillende matten. Voor het kiezen van de juiste yoga mat kan je de yogavormen in 3 categorieën onderverdelen:

  • Statisch → je doet veel zittende en liggende oefeningen en verblijft lange tijd in één houding

Bijvoorbeeld: Yin of Nidra

  • Dynamisch → je doet veel staande oefeningen en beweegt veel en snel

Onder andere: Ashtanga, Power of Vinyassa

  • Warmte → je doet yoga in een extra warme ruimte waardoor je veel gaat zweten

Bijvoorbeeld: Bikram of Hotyoga

Bij statische yogavormen is comfort vaak het belangrijkst. Hier past een dikkere mat (6 mm) bij. Een nadeel van een dikkere mat is dat je inlevert op stabiliteit. Daarom adviseren we voor dynamische vormen van yoga juist een iets dunner matje met extra goede grip. Beoefen je een vorm van warmteyoga? Kies dan voor een mat die goed vocht kan absorberen. Of leg een speciale yogahanddoek op je yogamat.

Bestel jouw yogamat bij Yogamat bij Yogamat-online

Bestel je voor 22.00 uur? Dan heb jij je nieuwe yoga mat de volgende dag in huis!

We gaan echter graag nog een stap verder in onze service. De verzendkosten bedragen voor zowel Nederland als België en Duitsland slechts 4,50. Én: bestel je voor een bedrag van 50 euro of meer? Dan bezorgen we jouw yoga mat gratis bij je thuis!

We hechten grote waarde aan service en kwaliteit. Jij kan dan ook rekenen op een perfecte yogamat die met de grootst mogelijke zorg bij jou bezorgd wordt. Is er onverhoopt toch iets waar je niet tevreden over bent? Neem dan contact met ons op, we zoeken samen naar een goede oplossing.

Om het voor jou gemakkelijk te maken hebben wij een aantal overzichtspagina's opgesteld waar jij snel en eenvoudig de geschikte juiste yogamatten kunt bestellen.

Bekijk daarom ook eens onze:


Veelgestelde vragen yogamatten

De afmeting van de yogamat hangt af van je lengte en lichaamsbouw. Over het algemeen raden wij aan te kiezen voor een yogamat die minimaal 5 cm langer is dan je eigen lichaamslengte. Zo heb je genoeg ruimte om de oefeningen uit te voeren. Als je breder bent of graag meer ruimte wilt, kun je kiezen voor een bredere mat van 66 cm.

Er zijn verschillende soorten materialen beschikbaar voor yogamatten, waaronder rubber, PVC, TPE en katoen. Rubber en TPE-matten bieden een goede grip en zijn geschikt voor dynamische yogavormen. PVC-matten zijn duurzaam en bieden een goede demping. Deze matten zijn geschikt voor de rustige yogavormen. Het nadeel van een PVC yogamat is dat deze glad wordt op het moment dat er veel vocht op komt. Voor een zweterige yogasessie kun je daarom het beste kiezen voor een TPE-yogamat of rubberen yogamat.

Heb je voor 22:00 uur je bestelling geplaatst en betaald? Dan zal in de meeste gevallen de bestelling de volgende werkdag bij je thuis of op de aangegeven afhaallocatie liggen,

Als je niet tevreden bent met je aankoop, bieden wij een retourbeleid van 30 dagen. Je kunt contact met ons opnemen en wij zullen de nodige stappen ondernemen om je te helpen. Zodra jouw pakket is ontvangen gaan doen wij ons best om deze binnen 5 werkdagen te verwerken en terug te betalen

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard