Voordelen van Manduka eKO serie yogamatten.

Naast het feit dat de matten uit de Manduka eKO serie van natuurlijk rubber worden gemaakt, biedt deze mat ook een geweldige grip en anti-sliplaag. Ook bij een lichte vorm van transpiratie blijf je grip houden op deze mat. Doordat de bovenzijde van de mat voorzien is van een gesloten celstructuur, zal er geen vocht en andere niet gewenste stoffen door de yogamat worden opgenomen. Aan de onderzijde van de mat zit een laag met open celstructuur, die in combinatie met de laag aan de bovenzijde voor een optimaal comfort en veerkracht van de yoga mat zorgt.

De manier waarop de yogamatten uit eKO serie geproduceerd zijn zorgt ervoor dat dit zeer hygiënische yogamatten zijn. De matten zijn eenvoudig schoon te maken na gebruik en gaan afhankelijk van de intensiteit van gebruik jaren mee. Veel andere matten van rubber nemen het vocht tijdens zweten op, waardoor de matten sneller zullen slijten en minder hygiënisch zijn. Kortom, met de matten uit de eKO serie heb je een zeer duurzame mat, waarmee je jaren vooruit. Het is hierbij natuurlijk wel van belang dat je mat op de juiste manier weet te onderhouden.

Verschillende soorten yogamatten uit de Manduka eKO serie.

De eKO-serie bevat verschillende soorten yogamatten, die zijn onderverdeeld over drie verschillende subcategorieën: eKO (5MM), eKO lite (4MM) en eKO superlite (reis mat). Het is raadzaam om je vooraf in te lezen of je te laten adviseren over de verschillen tussen deze yogamatten, zodat je een slimme keuze kunt maken en een yoga mat koopt die naadloos aansluit bij je persoonlijke voorkeuren. Net als bij een Manduka PROlite Mat zijn de eKO lite en de eKO superlite yogamatten voornamelijk bedoeld voor mensen die veel of regelmatig onderweg zijn. Door het lichte gewicht van deze matten kun je de yogamatten heel eenvoudig meenemen en compact verpakken. Hierbij moeten we opmerken dat de eKO superlite heel geschikt is om mee te nemen op vakantie. En de eKO lite geen echte reis mat is, maar wel een comfortabele mat die je relatief eenvoudig mee kunt nemen bijvoorbeeld op de fiets.

Houd er hierbij rekening mee dat des te lichter de yoga mat is, des te minder comfort de mat ook zal bieden. De eKO superlite biedt bijvoorbeeld aanzienlijk minder comfort dan de Manduka eKO. Logischerwijs bevindt de eKO lite zich tussen beide matten in op het gebied van comfort. Ook de levensduur van de matten daalt naarmate de mat lichter en dunner wordt. Dit is logisch, want de mat zal sneller slijten als deze dunner is. Het is echter niet zo dat je de superlite al snel weer zal moeten vervangen! Ook deze Manduka eKO mat heeft namelijk een goede duurzaamheid.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard