Een investering in een degelijke yoga mat voor beginners varieert tussen de 20 en 100 euro.  Een goede beginners yogamat is bijvoorbeeld de Ecoyogi studio yogamatten . De Ecoyogi Studio mat koop je voor iets meer dan 28 euro. Bij deze yogamatten vallen de rustige en mooie kleuren direct op. Dit maakt het direct een stuk leuker om bijvoorbeeld thuis in je slaapkamer yoga te beoefenen. Het materiaal van deze matten is gecertificeerd PVC en daarmee geschikt om te recyclen. Wij denken dat deze studio matten een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding hebben en daardoor heel populair zijn beginners maar ook voor het gebruik in een studio.

PVC, Rubber of TPE yoga mat?

Ook het merk Manduka heeft beginners matten. Een beginners yoga mat uit de Manduka X reeks kost je een bedrag van ongeveer 58 euro. Hier spreken we dan al echt over een universele mat. Zelfs al twijfel je nog of je yoga zult blijven beoefenen, dan zal deze duurzame mat later zeker nog gebruikt worden voor bijvoorbeeld voor fitness- of pilatesoefeningen. Bij Manduka zijn de kleuren zeer rustgevend en verzorgd. De grip is ook excellent. Het materiaal is TPE 2.0. Dit is niet alleen een zeer ecologisch product, het zorgt ook voor een uitstekende demping en grip. De Manduka X matten kun je ook zeker blijven gebruiken als je intensiever aan yoga gaat doen.
Zoals je merkt, is PVC vaak gebruikt als basis voor yoga mat beginner(s). Als het milieu en gezonde materialen belangrijk zijn voor jou, kijk dan of de PVC mat het Ökö-Tex certificaat heeft. Dit garandeert dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt. Nog meer ecologische is een mat in TPE (thermo plastic elastomeer) zoals de Manduka X. TPE is een synthetisch rubber met mileuvriendelijke eigenschappen. Dit materiaal is duurzaam en is gemakkelijk schoon te maken.

Verschillende diktes en diverse matten

Oefen je vaak op een koude vloer of heb je soms last van je gewrichten? Let dan op de dikte van de yoga mat. De standaard dikte is 4mm, maar in deze gevallen is een mat van 5 of 6 mm aan te raden.
De standaard lengte en breedte van een yoga mat is 180 op 60 centimeter. Deze grootte volstaat over het algemeen om de meeste oefeningen uit te voeren. Ben je extra groot, dan is een yoga mat met een extra lengte zeker een belangrijk criterium. Zo vind je zeker ook yoga matten van 200 cm lang, bijvoorbeeld van Manduka of Ecoyogi. Een mat op 200 centimeter lengte kost slechts een paar euro meer en kan je comfort aanzienlijk verbeteren.
Welke yoga mat je ook kiest, je zult merken dat je eigen yoga mat speciaal voor beginners heel wat voordelen heeft! Je voelt je altijd een beetje thuis op je yoga mat, waar je ook je asana’s doet. Ook is een eigen yoga mat zeker een stimulans om vaak te oefenen. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op voor verder advies!

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard