Yoga Nidra

Als jij je gaat oriënteren op het gebied van yoga dan zul je misschien wel gehoord hebben over yoga Nidra. Het is een relatief onbekende vorm van yoga die nog niet veel beoefend wordt. Dit komt misschien door het feit dat het afwijkt van de manier waarop wij yoga zien. Yoga wordt vaak geassocieerd met het doen van allerlei oefeningen en daarmee dan ook het trainen van het lichaam. Toch is de geest en het trainen hiervan een net zo belangrijk onderdeel van yoga. Ontdek meer over yoga Nidra en probeer het zelf eens uit.

Wat betekend yoga Nidra?

Yoga nidra betekend droomloze slaap. Dit houdt in dat je tijdens het beoefenen eigenlijk tussen slapen en wakker bent. Het lijkt op slapen maar je zal net niet in slaap zijn. Wanneer je slaapt verwerkt je dingen waar je in het onderbewustzijn nog mee bezig bent. Yoga Nidra kan je helpen om dit ook te verwerken maar dan zonder dat je slaapt en in kortere tijd. Yoga Nidra betekend letterlijk slaap van de yogi’s, hiermee bereid je zowel lichaam als geest om een dieper niveau van bewustzijn te bereiken.

Vind ontspanning in yoga Nidra

Dat je voor het slapengaan yoga Nidra kunt gebruiken om daarna heerlijk in slaap te vallen is het feit. Toch is deze vorm van yoga ook geschikt om midden op de dag te beoefenen. Door de kalme natuur en de staat waarin je je bevind kan je hiermee echt tot rust komen. Zodra je klaar bent met yoga Nidra zal je merken dat je volledig ontspannen bent maar toch ben je alert. Na een lesje Yoga Nidra kun je gewoon weer verder met de dag maar dan zal je hier veel relaxter onder zijn.

Een wakkere slaap

Yoga Nidra lijkt op slapen maar toch ben je wakker en zeer alert. Het is dus eigenlijk een wakkere slaap waar je in bent. Hierdoor kom je in een dieper level van je onderbewustzijn en kan je dingen verwerken zoals je normaal in je slaap zou doen. Veel yogi’s gebruiken Yoga Nidra als een manier om minder te hoeven slapen, 1 uur yoga Nidra kan mits goed uitgevoerd namelijk gelijk staan aan 4 uur slaap.

Niet hetzelfde als mediteren

Bij meditatie gaat het om focus, je focust je op een object totdat je het gevoel hebt één te worden hiermee. Bij meditatie zit je in de meeste gevallen rechtop terwijl je bij yoga Nidra ligt. Beide moeten worden opgebouwd, zowel meditatie is yoga Nidra is niet iets wat je even doet en waarvan je dan kunt verwachten dat het direct een geweldig effect heeft. Yoga nidra is de slaap van yoga terwijl meditatie simpelweg staat voor het ongestoord focussen op een object en hierbij dan ook zintuigelijke prikkels buitensluiten.

Comfortabel liggen bij yoga Nidra

Het is bij Yoga Nidra belangrijk om in een houding te liggen die het meest comfortabel is. Hiervoor kun je diverse hulpmiddelen gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een yoga bolster gebruiken wanneer je op je zij ligt. Hiermee kun je wat steun in de rug krijgen maar ook bij de benen. Een yoga mat kan dienen als ondergrond om zachter te liggen. Iets waar je echt veel aan zal hebben bij yoga Nidra is een yoga deken. Veel mensen krijgen het koud bij deze vorm van yoga en een deken kan dan veel comfort en geborgenheid bieden.

Oefeningen voor de geest

Yoga Nidra is niet iets wat voor iedereen vanaf de eerste keer direct veel effect zal hebben. Om in een staat tussen slapen en waker te geraken is veel oefening nodig. Je moet dingen los kunnen laten en volledig kunnen ontspannen en dat kost veel training. Deze vorm van yoga is dan ook een geweldige oefening voor de geest. Yoga Nidra is misschien niet fysiek maar dit betekend absoluut niet dat je hiermee geen geweldige resultaten kunt behalen.

Bestel alles voor yoga Nidra bij Yogamat-online.nl

Alle hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij et beoefenen van Yoga Nidra vind je in ons assortiment. De kwaliteit hiervan is erg belangrijk om te garanderen dat je echt comfortabel zal liggen. Bij ons vind je allemaal producten gemaakt van goede kwaliteit en die dan ook zeer duurzaam zijn. Ga jij yoga Nidra beoefenen, bestel dan alles wat je nodig hebt bij Yogamat-online.nl.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard