Meditatie mat

Gebruik maken van een meditatiemat

Beginnen met mediteren kan erg leuk maar ook spannend zijn, het is een echte ontdekkingsreis. Hiervoor wil je dan ook gebruik maken van goede producten die het aannemen van de juiste houding prettig maken. Een meditatiemat is een perfect basis hulpmiddel die je zowel los als in combinatie met andere producten kunt gebruiken. Wanneer je mediteert in kleermakerszit of lotushouding dan kun je simpelweg op de mat gaan zitten. Als u geknield mediteert met een meditatiebankje dan gat u op de mat zitten en zet je het bankje over de onderbenen heen. De mat biedt bij elke manier van gebruik veel steun, comfort en warmte.

Combineer de mat met andere producten

Misschien is het gebruiken van een meditatiemat voor jou wel voldoende. Toch kan het ook erg prettig zijn om deze te combineren met andere producten. Hierbij kan je onder andere denken aan een meditatiekussen in een van de vormen of een mooi meditatiebankje waarmee je in perfecte houding geknield kunt mediteren. Een meditatiemat wordt zeker door hem te combineren met allerlei andere producten zeer veelzijdig en hier kun je dan ook veel baat bij hebben tijdens het mediteren. De verschillende combinaties kun je ook met elkaar afwisselen totdat jij hebt ontdekt wat voor jou de meest aangename manier is om te mediteren.

Steun voor onderbenen en enkels

Tijdens het mediteren is het belangrijk te zorgen voor voldoende steun. Afhankelijk van de houding waarin je graag zit kan deze steun nodig zijn op verschillende plekken. Een meditatiemat is voornamelijk om ervoor te zorgen dat je niet op de harde en koude vloer zit. Voor steun aan bijvoorbeeld de dijbenen kan je gebruik maken van een meditatiekussen als aanvulling. Wanneer je mediteert in een geknielde houding, dan kan een meditatiemat erg behulpzaam zijn. Hierbij krijg je wat steun aan de onderbenen en enkels die anders op de harde vloer zouden rusten. Als je echt geen druk op de benen en enkels wilt dan is een meditatiebankje ideaal om te gebruiken, dit biedt namelijk steun aan je bovenlichaam waardoor het gewicht niet op de benen rust.

Een warme en prettige ondergrond

Mediteren op een koude en harde vloer zal niet door veel mensen als prettig worden ervaren. Dit is dan ook waarom de meditatiemat zo veel gebruikt wordt. Niet iedereen wil op een kussen zitten tijdens het mediteren en een meditatiemat is dan een ideaal middel om wel te gebruiken. Je zit op een vlakke ondergrond en kunt zo een natuurlijke positie aanhouden. Toch heb je gelijk de voordelen die een kussen ook heeft zoals de zachtheid, warmte en het comfort. Dankzij een meditatiemat zal je heerlijk zitten en wordt mediteren een geweldige ervaring.

Voorkom afleiding tijdens meditatie

Als je op een harde vloer zit kun je last krijgen van bepaalde problemen. Op plekken zoals de enkels kun je last krijgen, je benen vallen sneller in slaap en het kan na lange tijd pijnlijk worden om te blijven zitten. Dit zijn allemaal dingen die je kunnen afleiden tijdens het mediteren. Het vinden van je innerlijke rust en je gaan focussen op het object van meditatie zal daardoor lastig worden. Door gebruik te maken van een meditatiemat worden dit soort ongemakken weggenomen en kun jij je concentreren op het geen waar je mee bezig bent.

Een stevige en kwalitatieve meditatiemat

Bij het uitzoeken van een meditatiemat zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten.

  • Het materiaal
  • De dikte van de meditatiemat
  • Waarmee de mat gevuld is

Dit zijn allemaal factoren die een belangrijke rol spelen in het vinden van een meditatiemat die bij jou past. Als je gaat zitten maar het materiaal onprettig aanvoelt zal dit je af kunnen leiden. Als je te maken hebt met een te dunne mat dan zal je de harde ondergrond alsnog goed kunnen voelen wat tot ongemakken kan leiden. Let daarom bij de aanschaf op meerdere punten en niet slechts op het uiterlijk van een product.

Bestel jouw meditatiemat bij Yogamat-online.nl

Online bestellen is makkelijk en snel gedaan. Je hebt direct een duidelijk overzicht van alle producten waarbij duidelijk de afmetingen vermeld staan. Op het moment dat een product niet leverbaar is zullen wij er uiteraard altijd ons best voor doen om deze zo snel mogelijk weer terug in ons assortiment te hebben. Doordat de producten online worden aangeboden zal je altijd een meditatiemat kunnen aanschaffen tegen een zeer scherpe prijs. In ons assortiment vind je uitsluitend producten die gemaakt zijn van duurzame materialen. Wil jij jarenlang kunnen genieten van jouw meditatiemat, schaf hem dan aan bij Yogamat-online.nl

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard