Kurma Yoga mat

Vind jouw ideale Kurma yogamat

Het vinden van je ideale yogamat kan een behoorlijke uitdaging zijn. De Kurma yogamatten zijn net als yogahoudingen, ze verschillen in soort en gebruik. Dus hoe kun je de verschillende Kurma yogamatten vergelijken?

In de volgende tabel hebben we de Kurma matten beoordeeld aan de hand van de vijf belangrijkste prestatiecriteria zoals deze meestal in de yoga-wereld worden gebruikt.

DRY GRIP

Droge grip betekent antislip tijdens een yoga sessie met droge handen en voeten.

De PVC-matten GRIP en GRIP Lite bieden een goede, constante grip gedurende de hele levensduur van de mat. Het is essentieel om zweet, natuurlijke oliën, lotions of handcrèmes te verwijderen voordat je gaat oefenen op een PVC mat, omdat dit mogelijk zal leiden tot uitglijden op de mat. Was eerst je handen met water en zeep voordat je gaat oefenen.

De GECO en GECO Lite rubberen matten hebben een maximale droge grip dankzij de semi-open cel rubberen toplagen. Hoewel een hoge slipweerstand een doorslaggevende factor kan zijn bij het vergelijken van Kurma yogamatten, moet de yogabeoefening echt het niveau van de door jou gewenste grip bepalen. Teveel grip kan je flow beperken, bijvoorbeeld als je 'door' of 'terug' springt tijdens de oefening. Hoe meer grip, hoe meer weerstand je kunt ondervinden tijdens een vloeiende oefening.

WET GRIP

'Wet grip' verwijst naar slipweerstand tijdens een zweterige oefening bij normale kamertemperatuur of in een warme yogaruimte.

De Kurma GRIP en GRIP Lite matten hebben een gesloten-cel oppervlak. Dit betekent dat ze geen vocht of zweet absorberen. Vocht zal op het oppervlak blijven liggen tijdens een zweterige of Hot yoga oefening. Bacteriën zullen zich niet ophopen in de mat. Voor je eigen veiligheid adviseren wij een yogahanddoek te gebruiken. Dit zal het vocht absorberen tijdens de oefening op een Kurma PVC GRIP of GRIP Lite mat.

Bij de GECO en GECO Lite zal vanwege de semi-open celstructuur het zweet afdalen van de bovenkant naar de kern van de mat. Daarom is het erg belangrijk om je mat van tijd tot tijd grondig schoon te maken om eventueel achtergebleven zweet en bacteriën die zich in de mat hebben opgehoopt te verwijderen.

CUSHIONING

De optimale demping hangt af van verschillende factoren, zoals comfort, het type vloer waarop je oefent en de draagbaarheid van de mat. Als je gewrichtsproblemen hebt of gewoon meer comfort wenst, raden wij een dikkere mat aan (6 - 6,5 mm).

Door de materiaaleigenschappen zijn PVC- en rubbermatten zwaarder dan TPE-matten. Als draagbaarheid belangrijk voor je is, dan zijn matten van 3 tot 4,5 mm de beste keuze. Als je voornamelijk thuis op de yoga mat staat, dan adviseren wij een 6 - 6,5 mm mat. Als je pijnlijke gewrichten of knieproblemen hebt, kun je bolsters en dekens gebruiken voor extra demping, comfort en als ondersteuning tijdens de oefening.

Uit de test blijkt dat de dikkere GRIP en GECO matten de beste demping bieden van alle Kurma matten.

DURABILITY

Een eerste regel bij deze vergelijking van de Kurma Yoga matten, hoe dynamischer je practice is, hoe steviger je mat moet zijn.

Als je een dynamische (bewegelijke) yoga beoefenaar bent, bijvoorbeeld Ashtanga of Vinyasa yoga beoefent, kan de keuze van je mat een afweging zijn tussen duurzaamheid en grip. Als je in je oefening vaak moet 'doorspringen' of 'terugspringen', of als je vaak met je voeten tussen je handen en armen moet stappen tijdens de zonnegroet. Tijdens vloeiende oefeningen kan te veel grip je stroming beperken en zal hierbij je mat in relatief korte tijd verslijten. In dat geval is het slim om te kiezen voor een mat met een gesloten-cel oppervlak (zoals de PVC matten).

De GRIP en GRIP Lite PVC matten zijn uiterst duurzaam en hebben een zeer lange levensduur. De GECO en GECO Lite rubbermatten hebben een kortere levensduur door de eigenschappen van rubber en de blootstelling aan zonlicht.

RECYCLABILITY

Alle Kurma matten zijn OEKO-TEX® STANDARD 100 (Productklasse I) gecertificeerd. Dit is momenteel de hoogste wereldwijde gezondheidsveiligheidsnorm. Dankzij deze OEKO-TEX® certificering kunnen alle Kurma matten volledig gerecycled worden wanneer zij het einde van hun levenscyclus hebben bereikt.

De GRIP en GRIP Lite PVC-matten kunnen voor 100% worden gerecycled tot nieuwe industriële producten. Momenteel bestaat er geen technologie om het PVC-materiaal te vermalen tot zeer fijne deeltjes die kunnen worden hergebruikt in de productie van yogamatten. Deze nieuwe recycling technologie is nog in ontwikkeling.

De GECO en GECO Lite kunnen 100% worden gerecycled tot nieuwe yogamatten en worden al geproduceerd met gerecycled materiaal. 40% Van de schuimkern van de GECO Lite worden gemaakt van gerecyclede rubberdeeltjes.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard