Welke yoga mat is geschikt bij veel tot overmatig zweten?

Geplaatst op 11 december 2015 | Door Peter Rigtering

Beoefen je een vorm van yoga waar je veel zweet zoals Bikram of Hot yoga? Of beoefen je een andere vorm waarbij je gedurende een langere periode moeilijke asana's beoefent? Dan is van belang dat je een ondergrond gebruikt die dit aankan.

De meeste yogamatten bieden onvoldoende grip als ze nat worden. Indien je regelmatig één van de bovenstaande vormen beoefent en je het belangrijk vindt om de oefeningen direct op de mat te doen dan is onze eerste keuze de Liforme yoga mat. Goede tweede keuzes is de Ecoyogi PRO Grip of op de derde plaats de Jade Harmony Professional mat.

Yoga mat handdoek kopen

Als je meerdere vormen van yoga beoefent waar je af en toe bij zweet dan zou het zeker een goede keus kunnen zijn om een Manduka PROlite mat of een Ecoyogi Studio mat te kopen, in combinatie met een yoga handdoek. Je gebruikt de yogamat handdoek alleen als je de vorm beoefent waarbij je veel zweet. Het voordeel van een yoga handdoek is dat je deze op diverse manieren kunt gebruiken. Het is een hygiënische buffer voor de veel gebruikte studio yogamatten maar ook te gebruiken als een mini bolster, een kleine verhoging bij het mediteren waardoor jij je bekken beter kunt kantelen of een kussen bij een ontspanningsoefening of lig-meditatie. Een goede yoga mat handdoek wordt stroever onder zweterige omstandigheden. Je kunt de yogamat handdoek eventueel eerst licht besproeien met water, zodat je direct optimale grip hebt.

Yoga mat handdoeken en yoga matten voor bij veel of overmatig zweten zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, kijk hiervoor op onze website.

Bron: foto Cat Larimore

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard