Kies de juiste yoga producten en help het milieu

  • Geplaatst op
  • Door Peter Rigtering
  • 0
Kies de juiste yoga producten en help het milieu

In onze hedendaagse samenleving speelt het milieu een belangrijke rol! Steeds meer mensen gaan op zoek naar duurzame producten om een verslechtering van het milieu tegen te gaan. Draag zelf ook bij aan een groene wereld, door voor milieuvriendelijke yogaproducten te kiezen. Zowel bij de aanschaf van een nieuwe yogamat, als bij het kopen van yogakleding heb je de keuze uit verschillende duurzame, milieubewuste merken en materialen. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden die je in dit geval hebt!

Natuurvriendelijke yogamatten in ons assortiment

Wanneer je op zoek bent naar milieuvriendelijke yogamatten is het raadzaam om te kijken naar de yogamatten van natuurrubber. Deze yogamatten worden gemaakt van het materiaal van Braziliaanse of Indische rubberbomen. Aangezien het bij dit type yogamat om een natuurproduct gaat is de levensduur van deze yogamatten vaak iets minder lang dan van yogamatten van bijvoorbeeld pvc.
 

Een alternatief voor de yogamat van natuurrubber is de jute yogmat. Dit is volgens ons de meest natuurvriendelijke keuze die je kunt maken bij de aanschaf van een nieuwe yogamat. Houd er wel rekening mee dat dit type yogamat minder geschikt is voor een intensief gebruik.
 

Duurzame yogakleding aanschaffenEco vriendelijke yoga producten

Om te voorkomen dat je regelmatig nieuwe yogakleding moet kopen is het raadzaam om voor duurzame yogakleding te kiezen. Niet alleen is dit beter voor je portemonnee, ook draag je hiermee bij aan een beter milieu! Een van de meest vooruitstrevende merken op het gebied van duurzame yogakleding is het merk Manduka. Manduka richt zich niet alleen op de productie van duurzame yogakleding, maar biedt ook verschillende yogamatten en accessoires aan.
 

Mocht je voor de yogakleding van andere merken kiezen, dan is het raadzaam om te kijken naar het Oeko Tex 100-label, of de GOTS certificatie. Meer weten over duurzame kleding? Klik hier!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.