Kundalini Reiki: De Synergie van Energie en Heling

Wat is Kundalini reiki? 

Kundalini Reiki is een vorm van Reiki die specifiek gericht is op het werken met de kundalini-energie, zoals in Kundalini Yoga. Het combineert de principes van traditionele Reiki met technieken om de kundalini-energie te activeren en te balanceren. 

Bij Kundalini Reiki wordt de beoefenaar aangespoord om de kundalini-energie op te wekken en deze door de energiekanalen van het lichaam te laten stromen. Dit kan helpen bij het opheffen van blokkades, het bevorderen van genezing en het vergroten van bewustzijn. Kundalini Reiki richt zich op de belangrijkste energiecentra, of chakra's, in het lichaam om de algehele energiebalans te herstellen. 

Deze praktijk is bedoeld om zowel fysieke als spirituele genezing te bevorderen en kan worden toegepast voor zelfgenezing of om anderen te behandelen. Kundalini Reiki vereist meestal een inwijdingsproces, waarbij de beoefenaar wordt afgestemd op de Kundalini Reiki-energie door een gecertificeerde leraar of meester. Het is belangrijk om met een gekwalificeerde beoefenaar te werken en de nodige training en inwijding te ontvangen voordat je Kundalini Reiki beoefent of ontvangt. 

Wat zijn de energiestromen van Kundalini? 

In Kundalini Yoga wordt aangenomen dat er drie belangrijke energiestromen of kanalen zijn die betrokken zijn bij het ontwaken en geleiden van de kundalini-energie: 

  1. Ida: Ida is het linkerenergiekanaal en wordt geassocieerd met de maanenergie, die koel, rustig en vrouwelijk is. Het begint aan de basis van de wervelkolom en loopt omhoog naar de linkerkant van het lichaam. Ida wordt geassocieerd met introspectie, emotie en ontspanning. 
  2. Pingala: Pingala is het rechterenergiekanaal en wordt geassocieerd met de zonne-energie, die warm, actief en mannelijk is. Het begint ook aan de basis van de wervelkolom en loopt omhoog naar de rechterkant van het lichaam. Pingala wordt geassocieerd met actie, vitaliteit en wilskracht. 
  3. Sushumna: Sushumna is het centrale energiekanaal dat loopt van de basis van de wervelkolom naar de kruin van het hoofd. Het vertegenwoordigt evenwicht en is geassocieerd met spirituele verlichting. Het ontwaken van de kundalini-energie wordt verondersteld plaats te vinden wanneer deze kracht door Sushumna stijgt en alle chakra's (energiecentra) opent. 

Het doel van Kundalini Yoga is om de kundalini-energie van de basis van de wervelkolom naar de kruin te laten stijgen, waarbij de energiecentra langs Sushumna worden geactiveerd en gebalanceerd. Dit proces wordt gezien als een weg naar verhoogd bewustzijn en spirituele groei. 

Wat is de combinatie van kundalini en reiki? 

De combinatie van Kundalini Yoga en Reiki is een holistische benadering van welzijn en spirituele groei. Beide praktijken richten zich op het balanceren van energie en het bevorderen van genezing, maar ze benaderen dit vanuit verschillende perspectieven en met verschillende technieken: 

  1. Kundalini Yoga: Kundalini Yoga richt zich op het ontwaken van de kundalini-energie die wordt gezien als een diep slapende kracht aan de basis van de wervelkolom. Het omvat fysieke oefeningen (asana's), ademhalingstechnieken (pranayama), meditatie en mantra's om deze energie te activeren en door het lichaam te leiden. Kundalini Yoga helpt bij het vergroten van bewustzijn, balanceren van chakra's en het bevorderen van spirituele groei. 
  2. Reiki: Reiki is een energetische genezingspraktijk waarbij een beoefenaar universele levensenergie via handoplegging naar de ontvanger stuurt. Het is gericht op het herstellen van de energiebalans in het lichaam, het verminderen van stress en het bevorderen van fysieke, emotionele en spirituele genezing. 

De combinatie van Kundalini Yoga en Reiki kan synergetisch zijn. Kundalini Yoga kan het lichaam voorbereiden op een diepere ontvangst van Reiki-energie door de energiekanalen te openen en te zuiveren. Reiki kan op zijn beurt de ontvanger helpen om dieper in ontspanning en meditatie te gaan tijdens de yogapraktijk en kan ook helpen bij het vrijmaken van eventuele blokkades in de energiestroom. 

Veel mensen vinden dat deze combinatie hen helpt om een dieper gevoel van welzijn, innerlijke rust en spirituele groei te ervaren. Het is echter belangrijk om met gecertificeerde beoefenaars te werken en je eigen behoeften en comfortniveaus in overweging te nemen bij het verkennen van deze gecombineerde benadering van zelfzorg en genezing. 


Aanbevolen producten Kandalini Yoga

 

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard