FAQ's Manduka eKO serie

Manduka eKO serie

-Wat is het verschil tussen de Manduka eKO serie en de Manduka PRO serie?
-Wat is de juiste yoga mat voor mij?
-Wat is het verschil tussen de Manduka eKO mat en andere eco-vriendelijke yogamatten?
-Is er een verschil tussen de Manduka eKO en PRO als het gaat om dikte, gevoel en veerkracht?
-Hoe verschilt de Manduka eKO mat ten opzichte van TPE en andere op petro chemisch  gebaseerde   yoga matten?
-Is de Manduka eKO mat verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen?
-Oxideren Manduka eKO matten net als andere natuurlijke rubber matten die op markt  verkrijgbaar zijn?
-Ik zweet veel! Is de Manduka eKO mat iets voor mij?
-Heeft de Manduka eKO mat een rubber geur?
-Hoe kan ik de Manduka eKO mat het beste schoonmaken en onderhouden?
-Hoe zit het met latex allergie bij rubbermatten?


Wat is het verschil tussen de Manduka eKO serie en de Manduka PRO serie?
De Manduka eKO serie is gemaakt van 100 % natuurlijk rubber (rubberboom) en is hiermee de nieuwe generatie eco yoga mat. De eKO serie is Manduka’s biologisch afbreekbare yoga mat met een geweldige anti-slip. De mat biedt ook een goede grip bij licht en middelmatig transpireren. De bovenkant van de mat heeft een gesloten cel structuur, terwijl de onderkant van de mat een open cel structuur heeft voor een optimale veerkracht. 

Met als uitgangspunt om zeer hygiënische yoga matten te maken, heeft Manduka ervoor gekozen om de bovenzijde van de eKO matten te voorzien van een gesloten cel structuur. Dit betekent dat de mat geen vocht en zweet zal absorberen. Dit is een unieke functie ten opzichte van veel andere yoga matten die gemaakt zijn van rubber. Hierdoor kan de Manduka mat worden gezien als een hygiënische yogamat met een langere levensduur. Een yoga mat van rubber met een open cel structuur werkt als een spons en kan hierdoor vocht en zweet  vasthouden met alle hygiënische ongemakken van dien.

De Manduka PRO serie staat bekent als de Taj Mahal, van de yogamatten. De PRO serie is de meest duurzame mat die verkrijgbaar is in de huidige markt. Deze mat heeft een duurzaamheid van meer dan 10 jaar. Deze mat is gemaakt van een eco-gecertificeerd PVC en is volledig emissie vrij gefabriceerd. Daarom is deze mat ook een duurzame en eco-vriendelijke keuze. De structuur van het oppervlak heeft een stof-achtige afwerking met een goede anti-slip, zelfs als de mat wordt door lichte transpiratie.  De Manduka PRO mat heeft de dichtste structuur die in de markt te koop is. Hierdoor biedt de mat een goede veerkracht  voor optimaal comfort en ondersteuning. Ondersteund door een levenslange garantie is de PRO serie ontworpen voor minimaal één of twee mensenlevens.

Wat is de juiste yoga mat voor mij?
Iedereen verdient een eigen yoga mat die bij hem of haar past! Elke vorm van yoga beoefening en training is persoonlijk, en zo is het ook met de keuze van de juiste en de perfecte yoga mat. Met de juiste yoga mat onder je voeten kun je je volledig en zonder afleiding richten op je oefening.

Om te voldoen aan de individuele behoeften van onze klanten, heeft Manduka verschillende hoge kwaliteit yoga matten ontwikkeld met ieder zijn unieke eigenschappen. Hierdoor heeft Manduka  de overtuiging dat zij voor iedereen een goede oplossing heeft.
Welke yoga mat moet ik kiezen

Wat is het verschil tussen de Manduka eKO mat en andere eco-vriendelijke yogamatten?
De meeste yogamatten die worden gemaakt van natuurlijk rubber functioneren als sponzen (open cel structuur). Dit komt door het productieproces waardoor de matten luchtiger worden gemaakt.  Dit is ook een belangrijke reden waarom de meeste yogamatten die gemaakt zijn van natuurlijk rubber minder duurzaam zijn. Veel eco-vriendelijke yogamatten brokkelen dan ook snel af, drogen sneller uit of worden te elastisch. Dit proces zal versnellen als de matten worden blootgesteld aan vochtigheid of zonlicht.

Om het bovenstaande probleem op te lossen heeft Manduka de eKo mat gemaakt met twee lagen. Deze twee lagen hebben elk hun unieke eigenschappen zodat ze samen maximale duurzaamheid creëren in combinatie met veerkracht en grip. De top laag is veerkrachtiger en duurzamer dan gewone rubber matten. Deze top laag is speciaal gemaakt voor maximale prestaties en voor de levensduur van de mat. De onderste laag van de mat is meer sponsachtig voor een optimaal comfort en veerkracht.Natuurlijk rubber - rubberboom

In tegenstelling tot TPE yogamatten (een eco-vriendelijke  yogamat op petro-chemische basis) zullen de Manduka eKo matten geen last hebben van opkrullende hoeken waardoor de mat mooier en beter vlak zal liggen.

De Manduka eKO mat is gemaakt van 100% natuurrubber.  De rubber die gebruikt wordt voor het maken van deze eKO matten is niet afkomstig uit het Amazone gebied. Afgezien van de prestatie en de duurzaamheid van de Eko mat onderscheidt deze mat zich ook van andere matten door het productie proces. 

Is er een verschil tussen de Manduka eKO en PRO als het gaat om dikte, gevoel en veerkracht?
Zowel de eKO mat als de Black Mat PRO zijn ontworpen en gemaakt met behulp van yoga leraren om op deze manier het optimale oppervlak te creëren voor je dagelijkse yoga oefeningen. De grootste verschillen zitten in de eigenschappen van de diverse materialen die worden gebruikt. Dit is ook de reden waarom men voor de Black Mat PRO een levenslange garantie kan geven.

Vandaag de dag is er nog steeds geen yoga mat op de markt die op basis van levensduur, comfort en prestaties te vergelijken is met de Manduka Black Mat PRO. Op basis van dikte is de eKO mat 1 mm dunner dan de Black Mat PRO.

De Manduka eKO mat is gemaakt met als doel de meest duurzame natuur rubberen yoga mat te zijn die in de huidige markt verkrijgbaar is. De eKO mat is ontworpen met twee verschillende lagen om maximaal comfort en duurzaamheid te creëren. Wanneer je dit vergelijkt met de Black Mat PRO dan zorgt de stevige top laag in combinatie met een zachtere onderlaag van de eKO mat voor een ander gevoel op de yoga mat.

Hoe verschilt de Manduka eKO mat ten opzichte van TPE en andere op petro chemisch gebaseerde yoga matten?
TPE matten die gemaakt zijn op petro- chemische basis zullen sneller slijten waardoor ze een grotere bijdrage leveren aan de vuilstortplaatsen. Voor het binden van de oppervlak van een TPE mat wordt gebruik gemaakt van een lijm die is voorzien van giftige stoffen die een sterke geur afgeeft die niet verdwijnt.

TPE is de afkorting van Thermoplastic Elastomer. Als je dit verder onderzoekt blijkt TPE uit verschillende samenstellingen te kunnen bestaan. Meestal is dit een combinatie van rubber en plastic.

De eKO mat van Manduka onderscheidt zich in duurzaamheid, natuurlijke materialen en de geur die na een korte periode verdwijnt.

Is de Manduka eKO mat verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen?
Ja, Manduka is er trots op de eKO mat te kunnen aanbieden in verschillende lengtes en diktes. De volgende afmetingen en diktes zijn verkrijgbaar:

eKO Mat, 180 x 66 cm, dikte van 5 mm, gewicht 2,95 kilo
eKO Mat, 200 x 66 cm, dikte van 5 mm, gewicht 3,63 kilo
eKO lite Mat, 180 x 61 cm, dikte van 3 mm, gewicht 1,8 kilo
eKO superlite Travel Mat, 180 x 61 cm, dikte van 1,5 tot 2 mm, gewicht 0,9 kilo

Oxideren Manduka eKO matten net als andere natuurlijke rubber matten die op markt verkrijgbaar zijn?
Oxideren (of veranderen van kleur) is een natuurlijk proces zoals bij alle natuurlijke producten. Door je eKO mat droog op te bergen en niet aan direct zonlicht bloot te stellen kun je zorgen voor een lange levensduur van de mat. Om een eventuele film laag of verkleuring  door oxidatie te verwijderen adviseren wij om de mat licht te scrubben met een samenstelling van 50/50 natuurlijk azijn en water of met de Manduka Mat Restore. Na het schoonmaken de mat spoelen met helder water en de mat vervolgens laten drogen op de waslijn of een droogrek. LET OP!!! De mat niet laten drogen in direct zonlicht. LET OP !!! DE eKO mat kan niet worden gewassen in de wasmachine.

De eKO mat kan door oxidatie verkleuren. Dit hoeft niet ten koste te gaan van de prestaties.

Ik zweet veel! Is de Manduka eKO mat iets voor mij?
Als gevolg van de unieke eigenschappen en de oppervlakte textuur biedt deze mat een goede grip bij licht en middelmatig zweten. Indien je bovenmatig veel zweet adviseren we je om de eKo mat te combineren met de Manduka eQua Towel/handdoek. Ook deze is gemaakt van eco-vriendelijk microvezel materiaal.

Heeft de Manduka eKO mat een rubber geur?
Door de samenstelling van natuurlijk rubber hebben alle rubber matten een bepaalde geur. De manduka eKO mat is zo ontworpen dat de geur na verloop van tijd verdwijnt. De geur zal binnen 2 – 3 weken sterk afnemen. Om dit proces te versnellen adviseren wij om de mat een tijdje uitgerold te laten liggen. Let hierbij wel op dat de mat niet langdurig in direct zonlicht ligt. Een andere mogelijkheid is om de mat een keer schoon te maken met Mat Restore van Manduka.

Het is belangrijk om te weten dat de geur afkomstig is van het natuurlijk materiaal en niet van gassen.

Hoe kan ik de Manduka eKO mat het beste schoonmaken en onderhouden?
Voor het schoonmaken van een yoga mat uit de manduka eKO serie raden wij u aan om de mat schoon te maken met een combinatie van 50% organische appelazijn en 50% water of gebruik Manduka's Natural Rubber Mat Wash (een op azijn gebaseerde oplossing).

Ook bij deze serie raden we je sterk af om de yoga mat schoon te maken met een tuinslang, in een bad, douche, wasmachine, of met behulp van een stofzuiger. De yoga mat kan hierdoor onherstelbaar beschadigen.

Maak geen gebruik van zeep om de eKo mat te reinigen. Dit kan de mooie eigenschappen en prestaties van de mat in het gedrang brengen.

LET OP!!! Stel de mat niet bloot aan een grote hoeveelheden zonlicht. Dit kan het oxidatieproces versnellen en de samenstelling van de mat veranderen waardoor het zijn unieke eigenschappen verliest.

Hoe zit het met latex allergie bij rubbermatten?
Door het productieproces is de Manduka eKO mat voor 99% latex vrij en dus veilig te gebruiken voor mensen die over gevoelig zijn voor latex. Indien u ook gevoelig bent voor sporen van latex willen wij u adviseren om geen yoga mat uit Manduka eKO serie te kopen maar een yoga mat uit de Manduka PRO serie.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard