FAQ's Manduka PRO serie

Manduka PRO en PROlite serie

Veel gestelde vragen over de Manduka Pro en PROlite serie.

 • Wat is het verschil tussen de Manduka pro en eko serie van manduka yogamatten?
 • Ik heb een nieuwe yoga mat nodig, maar hoe weet ik welke Manduka mat de juiste is voor mij?
 • Wat is het verschil tussen de Manduka Black Mat en de Manduka PROlite?
 • Welke kant van de Manduka mat moet ik gebruiken?
 • Hoe krijg ik de mat vlak nadat deze is opgerold?
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn nieuwe Manduka PRO serie mat minder glad wordt?
 • Ik heb mijn mat uitgerold laten liggen, maar de mat heeft nog steeds een vreemde geur, wat nu?
 • Hoe maak in mijn Manduka Black Pro en PROlite mat? Waar maak ik de mat mee schoon?
 • Waar is de Manduka PRO serie mat van gemaakt?
 • Zijn de Manduka Black PRO en PROlite serie een milieu vriendelijke keuze?
 • Zit er latex in de Manduka PRO serie?
 • Hoe kan ik voorkomen dat ik uitglijd op mijn net nieuw gekochte yoga mat uit de PRO serie?
 • Is de Manduka PRO serie verkrijgbaar in de verschillende maten?Manduka Black PRO

Wat is het verschil tussen de Manduka PRO en de eKO serie van de Manduka yogamatten?
De Manduka PRO serie staat bekend als de Taj Mahal, van de yogamatten. De Pro serie is de meest duurzame mat die verkrijgbaar is in de huidige markt. Deze mat heeft een duurzaamheid van meer dan 10 jaar. Deze mat is gemaakt van een eco-gecertificeerd PVC en volledig emissie vrij gefabriceerd. Daarom is deze mat ook een duurzame en eco-vriendelijke keuze. De structuur van het oppervlak is een stof-achtige afwerking met een goede ant-slip, zelfs als deze nat wordt door lichte transpiratie.  De Manduka PRO mat heeft de dichtste structuur die in de markt te koop is. Hierdoor biedt de mat een goede veerkracht  voor optimaal comfort en ondersteuning. Ondersteund door een levenslange garantie is de PRO serie ontworpen voor minimaal één of twee mensenlevens.

De Manduka eKO is gemaakt van 100 % natuurlijk rubber (rubberboom) en is hiermee de nieuwe generatie eco yoga mat. De eKO serie is Manduka’s biologisch afbreekbare yoga mat met een geweldige anti-slip. De mat biedt ook nog een goede grip bij licht en middelmatig transpireren. De bovenkant van de mat heeft een gesloten cel structuur met een anti-slip structuur van zeegras. Terwijl de onderkant van de mat een opencel structuur heeft voor een optimale veerkracht. Manduka is trots om te kunnen zeggen dat de Manduka eKO mat is vervaardigd zonder gebruik te maken van giftige lijm of foam en dat deze matten duurzamer zijn dan andere rubbermatten in de huidige markt.

Met als uitgangspunt om zeer hygiënische yoga matten te maken, heeft Manduka ervoor gekozen om de bovenzijde van de eKO matten te voorzien van een gesloten cel structuur. Dit betekent dat de mat geen vocht en zweet zal absorberen. Dit is een unieke functie ten opzichte van veel andere yoga matten die gemaakt zijn van rubber. Hierdoor kan de Manduka mat worden gezien als een hygiënische yogamat met een langere levensduur. Een yoga mat van rubber met een open cel structuur werkt als een spons en kan hierdoor vocht en zweet  vasthouden met alle hygiënische ongemakken van dien.

Ik heb een nieuwe yoga mat nodig, maar hoe weet ik welke mat is de juiste voor mij?

Iedereen verdient een soul mat! Elke vorm van yoga beoefening en training is persoonlijk, en zo is het ook met de keuze van de juiste en de perfecte yoga mat. Met de juiste yoga mat onder je voeten kun je volledig en zonder afleiding richten op je oefening.

Om te voldoen aan de individuele behoeften van onze klanten, heeft Manduka verschillende hoge kwaliteits yoga matten ontwikkeld met ieder zijn unieke eigenschappen. Hierdoor heeft Manduka  de overtuiging dat zij voor iedereen een goede oplossing heeft.
Welke Manduka mat kiezen

Wat is het verschil tussen de Manduka Black Mat en de PROlite?

Deze matten zijn eigenlijk meer gelijk dan dat ze verschillend zijn! De Black Mat PRO en PROlite hebben dezelfde stof-achtige bovenkant, superieure veerkracht, anti-slip, niet-kleverige oppervlak en een levenslange garantie. Ze zijn de best verkochte kwaliteitsmatten van Manduka die meer dan 10 jaar lang mee gaan! Dus wat onderscheidt hen dan nog van elkaar? De verschillen zijn te vinden in het gewicht, de dikte en de kleur. De PROlite is ontworpen voor Yogi's die de look en feel van de Black Mat PRO willen, maar de voorkeur geven aan een lichtere versie die gemaakt is om  gemakkelijker te vervoeren en mee te nemen. Daarnaast is de PROlite verkrijgbaar in meerdere passievolle en inspirerende kleuren. De PROlite biedt superieure kwaliteit en comfort, net als zijn grote broer de Black Mat PRO, maar weegt slechts 1800 gram.

Welke kant van de  Manduka mat moet ik gebruiken?

De "bovenkant" van de yoga mat heeft een stof-achtige anti-slip afwerking met een soort geweven patroon en heeft het Manduka logo in de rechter bovenhoek. De onderkant heeft een stip patroon welke verhindert dat de yoga mat zal wegglijden.

Hoe krijg ik de mat vlak nadat deze is opgerold?

Als u uw de yoga mat opgerold opruimt rol deze dan op met de bovenkant naar buiten. Dit zorgt ervoor dat de hoeken vlak zijn als u de mat gaat gebruiken voor je training/oefeningen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn nieuwe Manduka PRO serie mat minder glad wordt?

De klanten die de Manduka PRO serie gebruiken hebben ontdekt dat de beste manier om de mat stroever te krijgen is door de mat zoveel mogelijk te gebruiken. Als je de mat dagelijks gebruikt zal deze sneller stroever worden.

Een andere manier is om de yoga mat een halve middag in de zon te leggen of deze te bestrooien met zeezout dit vochtig te maken en vervolgens te boenen met een stevige borstel.
Geur yoga mat

Ik heb mijn mat uitgerold laten liggen, maar het heeft nog steeds een geur-wat nu?

U kunt dit oplossen door de yoga mat uitgerold te laten liggen en deze te boenen of te scrubben met een mix van 50% water en 50% biologisch azijn. Met Manduka Mat Renew zal het ook lukken om je mat schoon en fris te houden. Dit is een gecertificeerde biologische reinigings oplossing voorzien van essentiële oliën. Het is speciaal door Manduka samengesteld om uw yoga mat schoon te houden,  te ontsmetten en fris te laten ruiken.

Hoe maak ik mijn Black PRO en PROlite mat schoon? Waar maak ik het mee schoon?

Scrub de yoga mat met een zachte borstel, doek of spons maak hierbij gebruik Manduka's All-Purpose Mat Wash, of een andere zachte reiniger zonder oplosmiddel zoals bijvoorbeeld alcohol. Bij het gebruik van azijn gebaseerde reinigingsmiddelen kunnen doffe of melkachtige vlekken achter blijven op de mat. Nadat je de mat hebt schoon gemaakt kun je deze het beste laten drogen in een goed geventileerde droge ruimte of buiten lekker laten uitwaaien in de zon. Leg je yoga mat niet  te drogen over een stalen of scherpe waslijn hierdoor kunnen lelijke strepen ontstaan die er vaak niet meer uitgaan.

We raden je sterk af om de yoga mat schoon te maken met een tuinslang, in een bad, douche, wasmachine, of met behulp van een stofzuiger. Hierdoor kan schade ontstaan aan de yoga mat waardoor de levenslange garantie kan komen te vervallen.
 

Waar is de Manduka PRO yoga mat van gemaakt?

Alle Manduka matten zijn designed door yogadocenten op basis van functie, comfort en duurzaamheid. De PRO serie is gemaakt van een mix van polyester en eco-gecertificeerd PVC.

Is de Manduka Black PRO serie en de PROlite een milieu vriendelijke keuze?

Wij vinden een PRO aankoop een milieubewuste keuze. PVC is in het algemeen niet milieuvriendelijk. Echter, omdat de Manduka PRO matten zijn ontworpen voor duurzaamheid en levenslang (of twee levens) meegaan zal de mat minder snel bij het oud vuil belanden zoals met veel andere goedkopere matten wel gebeurd.

Eén van de gevaren van PVC is dat de giftige stoffen die zijn toegevoegd tijdens het productieproces vrijkomen zodra ze op de stortplaats belanden. Manduka is blij te kunnen melden dat het productieproces van de PRO serie is gecertificeerd emissie en vrij is en daar door minder effect heeft op het milieu.Okoe Tex - Öko tex 100 standaard

Eco-verantwoordelijkheid begint door vermindering van de consumptie. De duurzaamheid van de producten zal enorm verbeteren als het aantal verkochte yogamatten vermindert. Daardoor zullen er ook minder producten op de stortplaatsen terecht komen. Het staat mensen vrij om kwalitatief hoogwaardige matten te doneren aan mensen die het zich niet kunnen veroorloven om een kwalitatief hoogwaardige mat aan te schaffen.

De Öko-TEX, een Europese vereniging voor de textielindustrie, verklaart dat de Manduka Black Mat PRO en PROlite veilig zijn en vrij zijn van schadelijke stoffen.

Zit er latex in de Manduka PRO serie?

Nee, de Manduka PRO serie matten zijn latex vrij. Latex is een bijproduct van natuurlijk rubber dat een allergische reactie kan veroorzaken bij een aantal mensen. Of je latex gevoelig bent kun je laten testen bij je huisarts.

Hoe kan ik voorkomen dat ik uitglijd op mijn net nieuw gekochte yoga mat uit de PRO serie?

Er is een tijdje voor nodig om de optimale grip te verkrijgen op de matten uit de PRO serie. De mat heeft een dunne filmlaag die eerst moet worden afgebroken alvorens de mat zijn maximale grip/anti-slip heeft bereikt. Denk hierbij aan een periode van ongeveer 3 maanden bij dagelijks Uitglijden yoga matgebruik, alvorens de maximale grip is bereikt. Door de frictie van handen en voeten zal de dunne filmlaag verdwijnen.

Als de filmlaag eenmaal is gebroken kan het nog steeds voorkomen dat je in sommige gevallen licht uitglijdt. Bijvoorbeeld in een houding zoals de neerwaartse hond. Als jij je bewustzijn en energie gericht houdt op het centrum van je zwaartekracht in plaats van er vanaf zal het uitglijden stoppen en kun je stevig blijven staan in je houding. Eigenlijk kan een beetje uitglijden soms ook handig zijn bij een aantal houdingen, bijvoorbeeld bij de schouder stand of ploeg (Halsana) houding. Het kan bij een dergelijke houding fijn zijn als je iets over je hoofd kunt glijden zodat je de nek iets kunt strekken.

Is de Manduka PRO-serie verkrijgbaar in verschillende maten?

Ja, Manduka is trots om dat zij de PRO-serie kunnen aanbieden in de volgende maten:

PROlite Mat 180 x 66 cm en 5 mm dikte
PROlite Mat 200 x 66 cm en 5 mm dikte
Black Mat PRO 180 x 66 cm en 6 mm dikte
Black Mat PRO 216 x 66 cm en 6 mm dikte
Manduka PRO 180 x 66 cm en 6 mm dikte
Manduka PRO 216 x 66 x cm en 6 mm dikte

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard