Het verhaal van het yoga merk Manduka

Soms zijn het juist de hobbels in de weg die je uiteindelijke reis bepalen. Dit is het verhaal van Manduka een bedrijf dat werd opgericht op basis van een eenvoudige gedachte dat een betere yoga mat een wereld van verschil kon maken.Oprichter Manduka yoga merk - Peter Sterios

In 1997 ontdekte Peter Sterios (een architect die yogi werd) een eenvoudige en elegant ontworpen zwarte yoga mat. Deze Black mat had een combinatie van een goede grip en volledige ondersteuning en zorgde voor een revolutie bij het uitvoeren van zijn yoga practice. Ter ere van de yoga docenten die hem inspireerde wilde hij deze fantastische mat delen met anderen.

Peter had altijd gebruik gemaakt van de grootmoedigheid van andere yoga docenten. Om deze schuld te in te lossen stuurde hij als geschenk een gratis exemplaar van deze bijzondere zwarte mat naar de docenten die hij zo bewonderde. Onder deze docenten waren bekende namen zoals Erich Schiffmann, Angela Farmer, Shiva Rea, Rodney Yee, Rod Stryker en Viktor van Kooten. Deze docenten die hij zo bewonderde werden zijn eerste klanten. In de traditie van yoga deelden deze docenten weer de matten met hun klanten en zo werd een waar yoga bedrijf geboren.

De naam Manduka

Peter koos de naam Manduka als eerbetoon aan zijn leraar en mentor Shandor Remete. Zijn lessen en oefeningen waren altijd inclusief de op oude Hatha Yoga gebasseerde Pradipika pose, Mandukasana of ookManduka merk logo wel kikker genoemd. De eerste keer dat Peter van deze oefening hoorde en de naam herhaalde gaf hemeen gevoel van kinderlijke vreugde en verrukking. Het woord en de pose waren spiegelbeelden, tegelijk speels en diepgaand. De vreugde van Manduka wordt tegenwoordig in veel landen, over de gehele wereld uitgesproken.

De kwaliteit en de prestaties van de Manduka matten en yoga accessoires zijn nog steeds ongeëvenaard in de huidige markt. De producten worden nog steeds gemaakt met behulp van eenvoudige, natuurlijke, duurzame en indien mogelijk, herbruikbare materialen waarbij men oog heeft voor detail. Manduka is een bedrijf gebouwd door en voor yoga docenten en hun leerlingen. Manduka is nog steeds in ontwikkeling. Ook nu vieren zij nog steeds de introductie van nieuwe producten in de geest en de wijsheid van yoga docenten en hun studenten.

Manduka Made for Good

Sinds het begin van de Black Mat werd Manduka geïnspireerd en gedreven door de verantwoordelijkheid om de wereldwijde consumptie te verminderen en daarom betere producten te maken met een langere levensduur.

Het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten is gebaseerd op de principes eenvoud, transparantie en het minimaliseren van milieu onvriendelijk afval. Hiervoor is Manduka constant op zoek naar innovatieve partners en de nieuwste technologieën om hun producten te verbeteren en de afvalberg te minimaliseren.

Ecologische Footprint

Als bedrijf begrijpt Manduka dat het onmogelijk is om geen footprint achter te laten. Wat zij wel kunnen doen is 100% transparant zijn over de beslissingen die zij nemen en aangeven waar ruimte is voor verbetering.

Manduka streeft er naar om consequent beter, sterker en vriendelijker te zijn en zich bewust te zijn van hun acties en de wereldwijde gevolgen van deze acties.

Volgens Manduka is duurzaamheid niet simpel een verhaal. Het is onderdeel van onze DNA en onderdeel van onze eigen persoonlijke ontwikkeling.

Met gevoel gemaakt.

Geen andere yoga mat is gemaakt met zoveel precisie en passie als de Manduka mat. Ontworpen door yogi's en geliefd door leraren over de hele wereld.

Zorgvuldig geselecteerde materialen worden gecombineerd met een doordachte ontwerp voor een minimale ecologische voetafdruk. Het resultaat? Hoogwaardige producten met een nog hoger doel - namelijk de focus houden tijdens je yoga oefeningen.

Manduka Producten met een doel

De inspanningen van Manduka om duurzaam te zijn eindigen niet bij je Manduka Yoga mat. Van yoga handdoek en tot yoga props doen zij er alles aan om de afval van hun producten te minimaliseren.Manduka yogamatten

Yogamatten: Investeer goed en oefen voor het leven!

PRO matten: gemaakt van de hoogste kwaliteit PVC op onze planeet, emissievrij gemaakt (Öko-Tex Gecertificeerd), met een levenslange garantie. De matten uit de PRO serie zijn recyclebaar.

eKO matten: gemaakt van 100% biologisch afbreekbare natuurlijk boom rubber, Gemaakt met 0% afval en zonder schadelijke weekmakers.

Alle matten: vrij van giftige chemische stoffen, kleurstoffen en ftalaten, deze stoffen kunnen uw hormoonbalans verstoren.

Yoga handdoeken en towels: duurzame oplossing voor mensen die veel zweten.

Yogitoes towels: gemaakt van maar liefst 8 afgedankte plastic flessen, geweven in 50% recyclebaar poly garen. Dit vereist 2/3 minder energie om te produceren.

eQua towels: veelzijdig, duurzaam en sterk genoeg om vele wasjes en oefeningen te overleven

Yoga props: ondersteuning direct van moeder natuur.

Blokken: gemaakt van duurzaam kurk of foam (foam gemaakt van 50% gerecycled EVA schuim).

Riemen: gemaakt van 100% ongebleekt katoen of 100% gerecycled en gesponnen polyester.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard