Jade Harmony yoga mat gemaakt van 100 % natuurlijk rubber

Jade harmony yoga mat kleuren collectie

Geïnteresseerd in de Jade Harmony yogamatten? Lees hier alles over deze mat gemaakt van 100% natuurlijk rubber!

Steeds vaker komt het besef dat de keuze voor milieuvriendelijke producten van groot belang is. We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden en er daarnaast voor zorgen dat onze gezondheid optimaal blijft. Door voor producten te kiezen die gemaakt zijn van natuurlijk materiaal en die zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd zijn, kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Daarnaast komen we zo minder in contact met artikelen die chemische bestanddelen bevatten en daardoor eventueel schade zouden kunnen aanrichten aan onze gezondheid.

Wat zijn de voordelen van de Jade Harmony yogamatten?

De matten van Jade Yoga Harmony collectie zijn een voorbeeld van zo'n natuurlijk product. De matten zijn gemaakt van 100% natuurrubber wat voornamelijk afkomstig is uit de Braziliaanse en Indische rubberboom. De matten worden, mede door de natuurlijke bestanddelen en het ontbreken van chemische materialen, steeds populairder. De duurzame matten zijn zelfs uitgeroepen tot de beste milieuvriendelijke yogamatten van dit moment.

Het natuurlijke rubber van de Jade Harmony matten bestaat uit een open celstructuur, waardoor de kans op uitglijden tijdens het beoefenen van yoga minimaal wordt. Zelfs wanneer je last hebt van transpiratie tijdens een pittige yogales zal de mat bescherming bieden en de kans op uitglijden aanzienlijk verminderen.

De Harmony mat heeft een ongekende veerkracht. De dempingswaarde van deze yoga mat is ongeveer gelijk aan de demping van een PVC mat met een dikte van 0,65 cm.

Hoelang is de levensduur van de duurzame yoga mat?

Omdat de Jade Harmony yogamatten gemaakt zijn van natuurlijk materiaal kan de levensduur minder lang zijn dan van sommige andere matten die gemaakt zijn van chemische materialen, zoals PVC. Hoewel er yogi's zijn die inmiddels al zeven jaar gebruik maken van hun Jade Harmony mat, is het moeilijk in te schatten wat de maximale levensduur van de matten is. Dat komt omdat dit geheel afhankelijk is van de Een goede yoga handdoek kopenintensiviteit van het gebruik van de mat en hoe de mat onderhouden wordt. De Jade Harmony yogamatten hebben een garantie van zes maanden tegen het ontstaan van slijtage. Dit wordt vergeleken met de periode die een paar loop schoenen mee zouden gaan wanneer er drie of vier keer per week op gelopen wordt, wat ongeveer gelijk is aan het gebruik van de yoga mat. Een Jade mat kan dus bij zeer intensief gebruik en onder zware omstandigheden binnen een jaar versleten zijn. De slijtage is vaak het gevolg van een combinatie van een intensieve wrijving op een relatief stroeve yoga mat met een open cel structuur.

Hoe kan ik de duurzaamheid van deze rubber yoga mat verlengen?

Door de mat goed te onderhouden, kun je de levensduur van de mat aanzienlijk verlengen. Een vereiste is dat de Jade Harmony yogamatten uit de zon en extreme temperaturen gehouden worden. Hierdoor kunnen deze namelijk uitdrogen of verkleuren. Daarnaast wordt aangeraden om de yoga mat goed schoon te houden, maar niet te reinigen met olie, schuurmiddelen of oplosmiddelen. Wel kun je gebruik maken van een milde zeep, maar wordt er aangeraden om niet teveel zeep te gebruiken. Ook kan er, ter bescherming van de mat, een yoga mat handdoek of een towel gebruikt worden tijdens het uitvoeren van de asana's.
Gevolgen van stof

Hoe kan ik de Jade yoga mat het beste reinigen?

Ondanks dat de matten van Jade Harmony 100% natuurlijk zijn, kunnen de matten gewoon hygiënisch gereinigd worden. Het reinigen van de matten is in principe niet moeilijker dan het reinigen van een niet-natuurlijke yoga mat, alleen moet er wel met een aantal punten rekening gehouden worden. Wanneer je de mat gaat reinigen is het vooral belangrijk om te weten dat het natuurrubber van de mat een open celstructuur bevat. Deze celstructuur heeft een 'spons effect' waardoor het vocht opgezogen wordt.

Oppervlakkig reinigen van de mat kan met behulp van een doek of een spons die vochtig is gemaakt met water. De diepe reiniging van de mat kun je het makkelijkste uitvoeren door de rubbermat in een badkuip te leggen of af te spoelen in de douche. Het is zelfs mogelijk om deze mat in een frontlader wasmachine te reinigen, maar hou er wel rekening mee dat je kiest voor een fijn wasprogramma zonder centrifugeren. Wij van adviseren dit zeker niet te vaak te doen omdat dit de yogamat en de wasmachine kan beschadigen

Omdat deze mat al het water en zeep tot zich zal nemen, is het belangrijk dat de mat goed nagespoeld en gedroogd wordt. Ook kun je de volgezogen mat opgerold op de vloer leggen en een dikke handdoek volledig over de yoga mat plaatsen. Door vervolgens de mat samen met de handdoek op te rollen en het water uit de mat te drukken, wordt het water door de handdoek opgezogen. De yogamat kan vervolgens gedroogd worden door deze op te hangen of door plat neer te leggen in een ruimte die goed geventileerd is.

Belangrijk om te weten

Bij de aanschaf van de Jade Harmony mat zal er in het begin een redelijk sterke, rubberen geur aanwezig zijn. Deze geur zal zeker niet voor iedereen aangenaam zijn, maar is een bijkomstigheid van het Jade Yoga mat gemaakt van rubbernatuurlijke materiaal van het product. Echter, zal na verloop van tijd de geur grotendeels verdwijnen. Wanneer je de geur als erg vervelend ervaart, kun je de geur sneller laten verdwijnen door de mat te reinigen met een natuurlijk mengsel van 50% natuur of appelazijn en 50% water.

De meeste matten die gemaakt zijn van rubber bevatten een klein percentage latex. Yoga beoefenaars met een latex allergie wordt daarom aangeraden om te kiezen voor een mat van ander materiaal, bijvoorbeeld van de Manduka eKO-serie. Deze matten zijn voor 99% vrij van latex waardoor deze beter geschikt is voor mensen met een latex intolerantie.

De aanschaf van een Jade Harmony yoga mat is een verantwoorde keuze voor elke bewuste yogi. Door te kiezen voor een mat van 100% natuurlijk materiaal, maak je niet alleen een gezonde keuze voor jezelf maar ook voor de wereld om je heen.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard