Kopen en onderhouden van een meditatiekussen

Het hebben van een meditatiekussen heeft veel voordelen. Het kussen is te gebruiken om een goede zithouding aan te nemen en zo het mediteren beter en langer vol te kunnen houden. Daarnaast kan het meditatiekussen gebruikt worden tijdens het uitvoeren van verschillende asana’s. Op het moment dat je je Een meditatiekussen kopengaat oriënteren op meditatiekussens, zul je al snel merken dat er veel verschillende soorten kussens op de markt zijn gebracht. Er bestaan bijvoorbeeld ronde meditatiekussens, maar ook kussens die de vorm hebben van een halve maan of ondersteunende kussens in diverse uiteenlopende vormen.

Welk meditatiekussen past bij mij?

Voordat je een meditatiekussen gaat kopen is het belangrijk om na te gaan welke het beste past bij jouw manier van mediteren. Ook wanneer je van plan bent om het tijdens het uitoefenen van diverse yoga houdingen te gebruiken, kun je vooraf al bekijken welke daar het beste bij past. Door je goed te oriënteren op de mogelijkheden, kom je achteraf niet voor teleurstellingen te staan.

Ronde meditatiekussens

In de webshop van Yogamat-online zijn twee soorten meest populaire meditatiekussen verkrijgbaar: de ronde kussens in diverse hoogtes en de meditatiekussens die de vorm hebben van een halve maan. De ronde meditatiekussens zijn geschikt voor verschillende zit varianten. Voorbeelden van deze zithoudingen zijn: de lotushouding, een geknielde houding of de kleermakerszit. De meditatiekussens zijn verkrijgbaar in een hoogte van 10, 14 en 18 centimeter en hebben een diameter van 30 centimeter of 36 cm. Omdat de kussens voorzien zijn van ritsen in de binnen en buitenhoes, kun je gemakkelijk wat boekweitkaf uit halen en het zo platter en lager te maken. De keuze voor de hoogte van een meditatiekussen is afhankelijk van de lichaamsbouw en hoe lenig je bent. Lenige mensen zitten meestal graag zo laag mogelijk, terwijl minder soepele yogi’s graag een hoger meditatiekussen gebruiken en in sommige gevallen zelfs meerdere kussens te gelijk gebruiken. Het gaat er vooral om dat je luistert naar je eigen lichaam en een zithoogte kiest die te gebruiken is om pijnloos verschillende houdingen uit te kunnen voeren.

Meditatiekussen halve maanMeditatiekussens halve maan

De meditatiekussens met een halve maan vorm zijn geschikt voor meditaties die uitgevoerd worden in de kleermakerszit, een hele lotus houding of halve lotushouding. De vorm van het kussen zorgt ervoor dat het bekken automatisch naar voren gekanteld wordt. Deze meditatiekussens bieden met het voorste gedeelteondersteuning aan de dijen en het zitvlak en geven de ruimte om de benen dicht onder het lichaam te plaatsen.

Meditatiemat (zabuton)

Een meditatiemat ook wel een zabuton genoemd, wordt vaak zelfstandig gebruikt of in combinatie met een rond of halve maan meditatiekussen. De meditatiemat vormt een belangrijke basis om comfortabel te Meditatiematkunnen zitten. In veel gevallen zorgt de meditatiemat voor een goede ondersteuning van je voeten, enkels en knieën wat zorgt voor een optimale doorbloeding van de benen, voeten en enkels tijdens het mediteren. Door het gebruik van een meditatiemat heb je ook aanzienlijk minder last van eventuele optrekkende kou vanuit de vloer. Met een meditatiemat kun je ook een eigen veilige plek te creëren of definiëren voor een onverstoorde en comfortabele meditatie sessie.

Hoe verleng ik de levensduur van mijn kussen?

De keuze voor een rond kussen of meditatiekussen in een halve maan vorm is geheel afhankelijk van de houdingen die je wilt uitvoeren met het kussen. Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een meditatiekussen dat bij je past, is het belangrijk om het kussen zo goed mogelijk te onderhouden. Door de onderstaande adviezen op de volgen, kun je een kussen een zo lang mogelijke levensduur te geven.

Het nemen van voorzorgsmaatregelen

Om jouw kussen zo lang mogelijk netjes en vlekvrij te houden, is het verstandig om het niet in de buurt te laten komen van etenswaren en drinkwaren. Ook kinderen en huisdieren kunnen ervoor zorgen dat er sneller vlekken op het kussen komen of er schade ontstaat. We raden sterk af om te gooien met het kussen, omdat hierdoor de naden en de ritssluiting kunnen beschadigen.

Reinigen van het meditatiekussen

Regelmatig stofzuigen en uitkloppen van het kussen zal de levensduur van het meditatiekussen ten goede komen. Wanneer je een vlek op het kussen hebt, kun je er het beste voor kiezen om alleen de vlek te reinigen met een vochtige doek. Als je meerdere vlekken in de hoes hebt of graag een volledige reinigingsbeurt wilt geven, kun je alleen de binnenste buiten keren en wassen op 30 graden. We raden af Boekweitkafom de hoes op een hogere temperatuur te wassen, omdat het biologische katoen van de hoezen krimpgevoelig is. Zorg er daarnaast ook voor dat je het boekweitkaf uit het kussen haalt voordat je het in de wasmachine plaatst.

Vervangen van het boekweitkaf

De inhoud van de meditatiekussens op onze website bestaan uit geschoond of gezuiverd boekweitkaf. Het boekweitkaf kan het beste eens in de twee jaar vervangen worden, zodat het meditatiekussen comfortabel en veerkrachtig blijft.

Het gebruik van een meditatiekussen tijdens een meditatiesessie of tijdens het uitvoeren van verschillende asana’s, kan jouw meditatie of yoga beleving positief beïnvloeden. Door daarnaast het kussen goed te onderhouden, kun je een lange tijd met veel plezier gebruik blijven maken van dit fijne hulpmiddel.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard