Yoga hulpmiddelen » GOFT-gecertificeerd: wat houdt dat in? 

Bij veel yoga hulpmiddelen die je tegenkomt in de webshop van Yogamat-Online zie je 100% biologisch katoen of GOFT-gecertificeerd staan. We leggen graag uit wat dit nou betekent en wat dit voor meerwaarde biedt. 

yoga hulpmiddelen


GOFT – een belangrijke standaard 

GOFT is de afkorting voor Global Organic Textile Standard. Dit is een internationaal erkend keurmerk waarmee wordt aangegeven dat een bepaald percentage van een stof (bijvoorbeeld katoen) uit biologisch geproduceerde materialen bestaat. Een GOFT-certificaat hanteert twee termen: 

Made with organic – Tenminste 70% biologisch geproduceerde materialen 

Organic – Tenminste 95% biologisch geproduceerde materialen 

Wat biologische natuurvezelteelt moet inhouden is vastgelegd in Europese regelgeving. In ieder geval staat vast dat bij de teelt geen gebruik wordt gemaakt van synthetische gewasbeschermingsmiddelen, genetisch gemodificeerde organismen of kunstmest. Ook stelt GOFT eisen aan arbeidsomstandigheden, het verwerkingsproces van vezels in stoffen en verschillende milieu-eisen. 

Meerwaarde van GOFT 

Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een yogamat of een bolster met een GOFT-certificaat dan draag je bij aan het gebruik van eerlijke materialen en het creëren van eerlijke werkomstandigheden. Ook draag je dan bij aan een verbeterd milieu. Dus naast het feit dat je een product in handen hebt van goede kwaliteit, weet je ook dat je hebt gekozen voor een eerlijk product. Dat voelt toch net wat fijner aan wanneer je gemotiveerd op je yogamat oefeningen doet die je keelchakra ondersteunen. 

Voorbeelden van yoga hulpmiddelen met GOFT-certificaat 

Bij Yogamat-Online vindt je verschillende yoga benodigdheden met een GOFT-certificaat. Zo is er de 100% biologische yogamat van Ecoyogi. Deze yogamat is geschikt voor verschillende yoga stijlen waaronder Bikram yoga en Hot yoga. Voor gebruik op een gladde ondergrond is het handig om een stroevere, dunne yogamat te gebruiken als bodem. Ook van het merk Ecoyogi zijn verschillende yoga bolsters. Al deze bolsters zijn 100% biologisch en voorzien van een GOFT-certificaat. 

Hulp nodig bij  de keuze van jouw yoga hulpmiddelen? 

Heb je vragen over een yoga hulpmiddel of wil je zeker weten of het hulpmiddel voldoet aan de GOFT-eisen? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Bekijk ook gerust eens ons volledige overzicht van yoga hulpmiddelen, waaronder grote yogamatten, goedkope meditatiekussens en yoga bolsters!

Bekijk ook eens onze overige pagina's:

veilig betalen met iDealveilig betalen met paypalbetalen met overschrijven bankveilig betalen met bancontactveilig betalen met visaveilig betalen met maestroveilig betalen met mastercardveilig betalen met Klarnaveilig betalen met giropayveilig betalen met american expressveilig betalen met kbcveilig betalen met belfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard