yoga mat dik


Best verkochte dikke yogamatten:
Voordelen en nadelen van een dikke yogamat

Een dikke yogamat heeft een goede demping. Dit is prettig wanneer je last hebt van gevoelige spieren en gewrichten of simpelweg meer comfort wenst tijdens de yogasessie. Daarnaast isoleert een dikke yogamat beter waardoor je minder last zult hebben van de koude ondergrond. Houd er rekening mee dat een dikke yogamat minder stabiel aanvoelt en het daardoor lastiger is om in balans te blijven.

  • Extra comfort
  • Goede demping
  • Isolerende werking
  • Minder stabiliteit

Yogamat: dik voor meer comfort en grip

Vooral voor yogavormen als Bikram Yoga, Hot Yoga en Power Yoga wordt weleens aangeraden een dikkere yogamat te gebruiken. Dit komt omdat een dikke yogamat meer demping biedt en de grip verhoogt, zeker wanneer tijdens het beoefenen van yoga wordt gezweet. Belangrijk om te bedenken tijdens uw aankoop van een dikke yogamat is dat door de dikte van de mat meer spierkracht nodig is om in balans te blijven tijdens staande yogaoefeningen.

Een dikke yogamat in gebruik nemen

Veel dikke yogamatten zijn gemaakt van PVC en van deze yogamatten is bekend dat zij in het begin olieachtig aanvoelen. Dit komt door een dun laagje dat op het PVC zit. Zo gauw dit laagje dunner wordt of verdwijnt, wordt de dikke yogamat stroever. Om dit proces te versnellen raden we aan om de dikke yogamat goed te boenen met een stroeve spons een natuurlijk wasmiddel. Uiteindelijk wordt natuurlijk hetzelfde resultaat bereikt door de dikke yogamat veelvuldig te gebruiken!

Dikke yogamatten naar wens

Niet iedere yogi houdt van een dikke yogamat. Dit kan liggen aan de yogavorm die de yogi beoefent, maar kan ook te maken hebben met hoe ervaren de yogi is. Hoe dan ook, in onze webshop vindt u elke yogamat die u zoekt. Denk aan yogamatten die extra licht zijn en makkelijk om mee te nemen zoals de Manduka eKO lite en de Manduka PROlite of aan een yogamat extralang. Zoekt u een yogamat of ander artikel dat u niet kan vinden op de website? Neem vooral contact op met onze klantenservice, we helpen u graag met uw keuze.


Alle dikke yogamatten Bekijk ook eens onze overige pagina's:

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard