Yogamat – Dik en van goede kwaliteit

Onmisbaar tijdens het beoefenen van yoga is een yogamat. Yogamatten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo heb je keuze in het soort materiaal waarvan de yogamat is gemaakt, kan je kiezen voor een specifieke kleur en heb je zelfs de mogelijkheid om te kiezen hoe dik de yogamat mag zijn. Bij Yogamat Online vind je een breed aanbod aan dikke yogamatten; veel yogi geven immers de voorkeur aan een dikke yogamat. Voor hen geldt het volgende voor hun yogamat: dik, met goede grip en van goede kwaliteit. Sommige yogi willen graag meer ruimte op hun yoga mat in plaats van meer grip. Bekijk in dat geval of een grote yogamat bij je past.

yoga mat dik


Yogamat: dik voor meer comfort en grip

Vooral voor yogavormen als Bikram Yoga, Hot Yoga en Power Yoga wordt weleens aangeraden een dikkere yogamat te gebruiken. Dit komt omdat een dikke yogamat meer demping biedt en de grip verhoogt, zeker wanneer tijdens het beoefenen van yoga wordt gezweet. Belangrijk om te bedenken tijdens uw aankoop van een dikke yogamat is dat door de dikte van de mat meer spierkracht nodig is om in balans te blijven tijdens staande yogaoefeningen.

Een dikke yogamat in gebruik nemen

Veel dikke yogamatten zijn gemaakt van PVC en van deze yogamatten is bekend dat zij in het begin olieachtig aanvoelen. Dit komt door een dun laagje dat op het PVC zit. Zo gauw dit laagje dunner wordt of verdwijnt, wordt de dikke yogamat stroever. Om dit proces te versnellen raden we aan om de dikke yogamat goed te boenen met een stroeve spons een natuurlijk wasmiddel. Uiteindelijk wordt natuurlijk hetzelfde resultaat bereikt door de dikke yogamat veelvuldig te gebruiken!

Yogamatten naar wens

Niet iedere yogi houdt van een dikke yogamat. Dit kan liggen aan de yogavorm die de yogi beoefent, maar kan ook te maken hebben met hoe ervaren de yogi is. Hoe dan ook, in onze webshop vindt u elke yogamat die u zoekt. Denk aan yogamatten die extra licht zijn en makkelijk om mee te nemen zoals de Manduka eKO lite en de Manduka PROlite of aan een yogamat extralang. Zoekt u een yogamat of ander artikel dat u niet kan vinden op de website? Neem vooral contact op met onze klantenservice, we helpen u graag met uw keuze.

Bekijk ook eens onze overige pagina's:

veilig betalen met iDealveilig betalen met paypalbetalen met overschrijven bankveilig betalen met bancontactveilig betalen met visaveilig betalen met maestroveilig betalen met mastercardveilig betalen met Klarnaveilig betalen met giropayveilig betalen met american expressveilig betalen met kbcveilig betalen met belfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard