Waarom een yoga mat schoonmaken?

Dat je niet graag met je neus op een stinkende mat ligt is uiteraard begrijpelijk. Dit zou niemand fijn vinden. Toch zijn er meer redenen als alleen de geur die een yoga mat schoonmaken zo belangrijk maken. Doordat een yoga mat vocht opvangt en vaak niet op een koude plek wordt opgeborgen is dit de ideale plek voor bacteriën en schimmels om te gaan groeien. Dit kan je makkelijk voorkomen, een yoga mat schoonmaken met een spray zal dit probleem voorkomen. Wat dit middel ook doet is het hydrateren van het materiaal. Zo zal jouw mat er veel langer als nieuw uit blijven zien. Na elke les een yoga mat schoonmaken zal ervoor zorgen dat deze in goede conditie blijft en vrij van vlekken en nare geurtjes is.

Zorgeloos kunnen zweten

Dat zweet lelijke vlekken en nare geurtjes kan veroorzaken is iets wat iedereen wel weet. Hoe je dit kan voorkomen op een yoga mat is helaas nog niet voor iedereen duidelijk. Dat is ook een reden waarom veel matten na verloop van tijd maar worden weggegooid, een yoga mat schoonmaken lijkt in sommige gevallen niet meer mogelijk. Vlekken voorkomen door je druk te maken over hoeveel je transpireert moet je niet willen. Wanneer je bijvoorbeeld Bikram yoga beoefend is zweten onvermijdelijk en hier moet je dan ook geen zorgen over hebben. Door een flesje spray mee te nemen kan je een yoga mat schoonmaken direct wanneer je klaar bent. Zo kun je de hele les zorgeloos zweten en daarna binnen de kortste tijd jouw yoga mat weer helemaal fris klaar hebben voor de volgende les.

Een goed middel gebruiken

Het materiaal van een yoga mat is niet geschikt om gereinigd te worden met huis-, tuin-, en keukenmiddelen. Wanneer je dit een aantal keer doet zal je dit gaan merken aan het materiaal. Het kan scheurtjes gaan vertonen, verkleuren en onprettig gaan aanvoelen. Het is dan ook belangrijk een yoga mat schoonmaken te doen met een middel wat hier speciaal voor ontwikkeld is. Alle yoga matten in ons assortiment kun je hiermee schoonmaken. Gebruik geen huishoudmiddelen, een yoga mat schoonmaken doe je met de hiervoor ontwikkelde spray die je vindt in ons assortiment.

Schoonmaken zonder beschadigen antislip laag

Elke yoga mat bevat een antislip laag. Deze is erg belangrijk om oefeningen goed uit te kunnen voeren. Deze laag zorgt er namelijk voor dat je zelfs wanneer je zweet je goede grip hebt. Zo kun je alle posities aannemen zonder wegglijdende handen of voeten. Het behouden van deze laag is erg belangrijk. Een yoga mat schoonmaken is belangrijk maar moet met een middel gebeuren wat deze laag niet beschadigd maar wel bacteriën doodt. Binnen ons assortiment vindt je diverse sprays die hier ideaal voor zijn. Allemaal zijn zij zacht voor het product en doen toch zeer goed hun werk

Wat doet onze spray precies?

De sprays die je vindt in ons assortiment werken niet slechts op één manier. De spray doodt bacteriën en hydrateert het materiaal. Dit houdt in dat alle bacteriën die er zullen groeien in een vochtige omgeving waarvan je ziek kunt worden en die tevens ook nare geurtjes kunnen veroorzaken gedood worden. Doordat de spray het materiaal van de yoga mat hydrateert zal het er mooi uit blijven zien en de kwaliteit wordt langer behouden. Het materiaal zou kunnen uitdrogen na langere tijd maar een yoga mat schoonmaken met een van onze sprays voorkomt dit probleem volledig.

Een yoga mat schoonmaken met Yogamat-online.nl

Dat een yoga mat schoonmaken erg belangrijk is voor zowel de hygiëne als onderhoud is nu wel duidelijk. Het gebruiken van een goede spray hiervoor helpt de kwaliteit van het materiaal zo hoog mogelijk te houden. Ook de antislip laag zal met deze sprays niet verdwijnen wat ervoor zorgt dat je jouw yoga mat lang kan blijven gebruiken. Een yoga mat schoonmaken zal misschien niet jouw favoriete deel van yoga zijn maar je zal hier elke keer voor beloond worden als je jouw frisse yoga mat weer tevoorschijn haalt. Bestel de spray voor een yoga mat schoonmaken bij Yogamat-online.nl.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard