Yogamat van de Action: Een eerlijke review

Geplaatst op 19 maart 2024 | Door Peter Rigtering

Yoga is een geweldige manier om lichaam en geest te versterken, en een goede yogamat is een essentieel hulpmiddel voor elke yogi. De Kaytan Yogamat van de Action is een budgetvriendelijke optie die de aandacht trekt van veel yogaliefhebbers. Maar is deze yogamat echt de moeite waard? Laten we eens dieper duiken in deze eerlijke review.

Yogamat Action: Prijs-kwaliteitverhouding

De Kaytan Yogamat van de Action is ongetwijfeld een van de meest betaalbare yogamatten op de markt. Met een prijs  (€ 8,95 – okt-23) die vaak veel lager ligt dan die van yogamatten in gespecialiseerde winkels, is het een verleidelijke keuze voor beginners en prijsbewuste consumenten.

Wat betreft de kwaliteit, de Kaytan Yogamat heeft een afmeting van 173 x 58 x 0,5 cm en is hiermee vrij kort en smal de mat heeft een eenvoudige TPE synthetisch rubberen constructie. Dit maakt de mat licht en gemakkelijk te dragen, wat handig kan zijn als je van plan bent om je mat vaak mee te nemen naar yogalessen. Helaas is deze yogamat niet duurzaam, zoals de yogamatten die wij aanbieden.

De textuur van de mat is enigszins ruw en biedt een goede grip tijdens yogaoefeningen. Dit is vooral belangrijk om uitglijden te voorkomen, vooral als je transpireert tijdens je praktijk. Echter, de levensduur van deze mat kan worden beïnvloed door de slijtage die wordt veroorzaakt door de textuur.

Het grootste nadeel van deze mat is de breedte en de lengte van de mat. Met slechts enkele millimeters schuimrubber, biedt de Kaytan Yogamat niet veel ruimte om je oefeningen uit te voeren te doen. Dit kan een nadeel zijn als je wat langer of breder bent. De gemiddelde lengte en breedte van een mat is 183 x 61 cm. De gemiddelde lengte van de Nederlander is voor vrouwen 170,6 cm en voor mannen 184 cm. Ideaal heb je 5-10 cm extra lengte nodig. Een ander nadeel is dat een lichte mat niet zo snel vlak zal gaan liggen nadat deze is opgerold.

Yogamat van de Action: Kopen of Niet?

De vraag blijft: is de Kaytan Yogamat van de Action de moeite waard om te kopen? Het antwoord hangt af van je behoeften en verwachtingen.

Kopen, als:

  1. Je een beginner bent: Als je net begint met yoga en niet zeker weet of het bij je past, kan de Kaytan Yogamat een goede instapoptie zijn zonder de bank te breken.
  2. Je van plan bent om onderweg te oefenen: Deze mat is licht en draagbaar, wat handig kan zijn als je van plan bent om je mat vaak mee te nemen naar yogalessen of buitenoefeningen.
  3. Je op zoek bent naar een mat voor eenvoudige oefeningen: Als je geen intensieve yogasessies plant en gewoon een mat nodig hebt voor lichte oefeningen en stretching, kan deze mat voldoende zijn.


Niet kopen, als:

  1. Je wat langer of breder bent: Als je 170 cm lang bent heb je eigenlijk een mat van 180 nodig. De Kayten mat is met 173 cm vrij kort. Daarnaast zien we de laatste jaren een trend dat klanten toch steeds meer kiezen voor een wat bredere yogamat van 65 cm of breder.
  2. Je van plan bent intensieve yoga te beoefenen: Als je van plan bent om regelmatig intensieve yogasessies te volgen, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een duurdere mat met meer demping en duurzaamheid.


In conclusie, de Kaytan Yogamat van de Action biedt zeker waar voor je geld, maar het is belangrijk om je verwachtingen aan te passen aan de prijsklasse. Als je een beginner bent of gewoon af en toe lichte oefeningen doet, kan deze mat een geschikte keuze zijn. Echter, als je serieus bezig bent met yoga en comfort en duurzaamheid belangrijk voor je zijn, is het wellicht verstandiger om te investeren in een hoogwaardige yogamat. Het is altijd een goed idee om je persoonlijke behoeften en budget in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste yogamat.


Onze goedkope Yogamatten


iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard