Dru Yoga, Yoga van het Hart Uitgelegd

Geplaatst op 08 november 2023 | Door Peter Rigtering

Dru Yoga, vaak omschreven als "Yoga van het Hart", is een vorm van yoga die gericht is op het creëren van zowel fysieke als emotionele balans. Het is een zachtaardige en therapeutische vorm van yoga die de nadruk legt op het openen en versterken van het hartchakra. In dit artikel zullen we de essentie van Dru Yoga verkennen en de voordelen ervan bespreken, samen met aanbevelingen voor geschikte yogamatten om je Dru Yoga-sessie tot een succes te maken.

Wat is Dru Yoga?

Dru Yoga vindt zijn oorsprong in de oude yogatradities van India en is ontwikkeld door Dru International, een wereldwijde organisatie die zich toelegt op yoga, meditatie en de helende kunsten. Deze vorm van yoga is gericht op het creëren van een gevoel van vrede, vreugde en innerlijke kracht.

Dru Yoga onderscheidt zich door een reeks vloeiende bewegingen, zachte houdingen en ademhalingstechnieken die zijn ontworpen om het hart te openen en de wervelkolom te versterken. Het omvat zowel dynamische sequenties als diepe ontspanningstechnieken, wat resulteert in een holistische benadering van welzijn.

Een belangrijk kenmerk van Dru Yoga is de aandacht voor het "hartcentrum" of het hartchakra, dat wordt beschouwd als het energetische centrum van liefde en compassie. Dru Yoga helpt beoefenaars om deze liefdevolle energie te ontsluiten en te laten stromen, zowel naar zichzelf als naar anderen.

Voordelen van Dru Yoga

Dru Yoga biedt tal van voordelen voor zowel de fysieke als de geestelijke gezondheid:

1. Stressvermindering:

Dru Yoga bevat diepgaande ontspanningstechnieken die helpen bij het verminderen van stress en angst. Het kalmeert het zenuwstelsel en bevordert een gevoel van innerlijke rust.

2. Flexibiliteit en Kracht:

De vloeiende bewegingen en houdingen van Dru Yoga dragen bij aan de flexibiliteit en kracht van het lichaam. Het versterkt met name de rugspieren en verbetert de algehele lichaamshouding.

3. Hartchakra Opening:

Dru Yoga richt zich op het openen van het hartchakra, waardoor beoefenaars compassie, liefde en acceptatie voor zichzelf en anderen kunnen ervaren.

4. Emotionele Balans:

De nadruk op ademhaling en het vrijkomen van opgehoopte spanning helpt bij het herstellen van emotioneel evenwicht en het loslaten van negatieve emoties.

5. Mentale Duidelijkheid:

Dru Yoga bevordert mentale helderheid en focus. De combinatie van beweging, ademhaling en meditatie helpt de geest te kalmeren en te verfrissen.

6. Verbeterde Spijsvertering:

Sommige Dru Yoga-houdingen richten zich op de buikstreek, wat de spijsvertering en de doorbloeding kan verbeteren.

7. Positieve Levenshouding:

De focus op liefde, vreugde en positiviteit tijdens Dru Yoga-sessies draagt bij aan een positievere levenshouding.


Geschikte Yogamatten voor een Geslaagde Dru Yogasessie

Een essentieel onderdeel van een succesvolle Dru Yoga-sessie is een geschikte yogamat. Hier zijn enkele overwegingen bij het kiezen van de juiste yogamat:

1. Dikte en Comfort:

Kies een mat met voldoende dikte om je comfortabel te ondersteunen tijdens houdingen en ontspanningsoefeningen. Dit is met name belangrijk voor Dru Yoga, dat ook rustige liggende houdingen omvat.

2. Antislipoppervlak:

Zorg ervoor dat de mat een antislipoppervlak heeft, zodat je veilig kunt bewegen en houdingen kunt aannemen zonder uit te glijden.

3. Afmetingen:

Kies een mat die groot genoeg is voor je lichaamslengte en breedte, zodat je voldoende ruimte hebt om vrij te bewegen. Ideaal lichaamslente + 5-10 cm

4. Materiaal:

Overweeg het materiaal van de mat. Eco-vriendelijke opties, zoals matten gemaakt van natuurlijke rubber of TPE, zijn duurzaam en milieuvriendelijk.

5. Onderhoud:

Denk na over het onderhoud van de mat. Sommige matten zijn gemakkelijk schoon te maken, terwijl andere meer zorg nodig hebben.

Een geschikte yogamat is essentieel om comfortabel en veilig je Dru Yoga-sessie te beoefenen. Het helpt je je te concentreren op de beoefening zelf, zonder afleidingen.In conclusie is Dru Yoga, ook wel bekend als "Yoga van het Hart," een holistische benadering van welzijn die fysieke, emotionele en geestelijke voordelen biedt. Door de nadruk op het openen van het hartchakra en het bevorderen van liefde en compassie, is Dru Yoga een prachtige manier om in balans te komen en vreugde te vinden. Als je ervoor kiest om Dru Yoga te beoefenen, zorg dan voor een geschikte yogamat om je sessies te ondersteunen en te verrijken.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard