Waarom kiezen voor een premium yoga mat

Geplaatst op 31 mei 2017 | Door Peter Rigtering

Het is met alle dingen zo, dat je krijgt waar je voor betaald. Een goedkoper yogamatje slijt mogelijk sneller, wordt glad wanneer je zweet of geeft niet genoeg ondersteuning. Dit betekent natuurlijk niet dat je de duurste mat moet kopen. Het betekent alleen dat je de tijd moet nemen om uit te vinden welke mat past bij jou en jouw oefeningen.

Premium yoga mat kopen

Anders dan andere yoga artikelen, zoals kleding of yoga handdoeken die vaker worden verwisseld, kunnen mensen langere tijd dezelfde mat gebruiken, als deze mat van goede kwaliteit en duurzaam is. Een beetje meer tijd en geld investeren bij het vinden van de juiste premium mat kan je op de lange duur behoorlijk wat geld besparen en zelfs een positief effect hebben op de aarde en onze natuur.

5 Redenen waarom het belangrijk is om een goede premium yoga mat te hebben:

  1. Je doet je oefeningen eer aan – Jouw yoga mat moet een heilige plek zijn. Je moet je veilig en op je best voelen wanneer je op je mat staat, als een echte strijder. Het is belangrijk om die plek van binnen en buiten te respecteren zodat jij je kunt concentreren op je oefeningen en naar binnen kunt duiken. Wat als je mat het op de belangrijkste moment tijdens je oefening laat afweten? Als je wegglijdt over je zweet? Wat als je je niet kunt concentreren op je oefeningen en daardoor het doel van de mat mist? Doet dat eer aan jouw oefeningen?
  2. Onvoorwaardelijke steun – Ben je weleens vroegtijdig met een houding gestopt vanwege de druk die het gaf op je lichaam of gewrichten? Misschien moet je je mat zelfs omdraaien om een comfortabele positie te vinden. Het betekent dat het materiaal van jouw mat niet dicht genoeg is. Controleer de demping en dikte net zoals je zou doen bij de zool van een hardloopschoen. Jouw yoga mat moet in staat zijn om je bij iedere pose te ondersteunen.
  3. De maat is belangrijk – net als mensen zijn er matten in verschillende lengten, maten en gewichten. Wees er zeker van dat je de mat kiest die jouw voorkeuren ondersteund. Hoe meer demping een mat heeft, des te zwaarder hij wordt. Dit is prima voor yogi’s die vervoer hebben naar hun les of thuis oefeningen doen, maar is zeker niet handig om mee te nemen als je de hele stad door moet. Gelukkig bieden kwalitatief goede yogamatten een mooie balans tussen gemak en comfort.
  4. Stabiliteit – Ongeacht of je nu vinyasa flow, bikram of kundalini yoga beoefend, je hebt stabiliteit nodig waar je op kunt rekenen. Als je meer zweet tijdens hot yoga of als je regelmatig in een vochtig klimaat verblijft kun je een beetje uitglijden soms misschien niet voorkomen, maar een kwaliteitsmat in combinatie met een goede kwaliteit yoga handdoek kan hiervoor een goed oplossing bieden.
  5. Milieubewustheid – Hoe je mat is gemaakt en van welk materiaal hij is gemaakt is ook belangrijk voor je gezondheid en het welzijn van het milieu. Naast het feit dat kwalitatief materiaal langer meegaat, waardoor je er minder van hoeft te kopen, kunnen matten gemaakt van meer milieuvriendelijk materiaal helpen de hoeveelheid afval en de effecten van de productie te verlagen. Daarnaast word je zo ook aan minder schadelijke stoffen blootgesteld.

Conclusie

Een goede premium yoga mat betekend niet dat je de duurste moet kopen, maar wel dat je begrip moet hebben voor de verschillende kwaliteiten, materialen en mogelijkheden. Neem even de tijd om de juiste yoga mat te vinden die aansluit bij je persoonlijke voorkeuren. Hier bij yogamat-online adviseren we je graag over welke premium mat het beste bij jou past.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard