Yoga is voor iedereen

Geplaatst op 04 april 2017 | Door Peter Rigtering

Bij Yoga denken de meeste mensen aan een jonge, lenige vrouw in een vrolijk gekleurde maillot die bewegingen laat zien die zo uit Cirque du Soleil komen. Maar de waarheid is dat leeftijd, ras, stijl of fitheid niets uitmaken. Zelfs met weinig kennis van yoga kun je nu direct beginnen, profiteren van de voordelen en ontdekken dat yoga misschien iets voor jou is.

5 redenen waarom yoga ook voor jou is!

  1. Yoga omvat veel verschillende stijlen en niveaus – dit kan door iedereen worden gedaan, zelfs voor wie niet mobiel is. Zelfs als je in een rolstoel zit om te herstellen van letsel, er zijn yoga bewegingen en routines die voor jou zelf samengesteld kunnen worden.  Of je nou een geoefende atleet bent of voor het eerst aan yoga gaan doen,  yoga kan van grote invloed zijn op de kwaliteit van je leven en je prestaties. 
  2. Yoga gaat niet alleen over Asana’s (de posities) – het is een levensstijl en eentje die de moeite waard is! Yoga leert je inzet, overgave, aanwezig zijn en geloven in jezelf. Wanneer je oefent en jezelf verbetert op de mat, zie je ook andere onderdelen van je leven verbeteren op de mat.
  3. Yoga gaat over niet oordelen – over jezelf, anderen, je oefening, je uitdagingen en zelfs je emoties. Een oefening die je tegemoetkomt en niets verwacht, behalve inzet en intentie. Yoga helpt ons te begrijpen dat het doel van geen doel hebben gezond en helend kan zijn.
  4. Er zijn accessoires en hulpmiddelen – voor elke pose! Naast een grote variëteit aan stijlen en niveaus heeft yoga veel geweldige hulpmiddelen en accessoires waardoor je je snel een rockster voelt in de oefeningen die je doet. Deze accessoires en hulpmiddelen helpen je de essentiële fundering te bouwen om posities te verbeteren en door te gaan naar meer gevorderde oefeningen. Zorg dat je je verdiept in de waarde van een goede kwaliteit yoga mat en accessoires!
  5. Yoga is een community – Niet alleen maakt yoga uitdagingen leuk, er is een hele community om jouw inspanningen bij de oefeningen en in het leven te ondersteunen. Binnen de yoga community spelen aanmoediging en liefde een grote rol en is er geen competitie. Met jouw oefeningen krijg je alle voordelen van yoga, met daarbij een steeds groter groeiende community om je passie en inspiraties mee te delen.


Dit zijn slechts een paar redenen waarom yoga voor iedereen is. Je kunt je oefeningen aanpassen om ondersteuning te bieden op de gebieden waar jij dat nodig hebt, terwijl doorgaat met leren, groeien en het verbeteren van je leven en oefeningen!

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard