Yoga mat review - Jade Harmony Professional

Geplaatst op 16 februari 2016 | Door Hanneke Ruijvekamp, Yoga en Pilates instructeur

De Jade Harmony Professional yoga mat is mijn eigen mat (Hanneke Ruijvekamp). Ik gebruik deze voor het geven van mijn lessen maar ook voor mijn eigen practice. Graag wil ik mijn ervaringen en enthousiasme in een review met jullie delen met ander mensen die op zoek zijn naar een nieuwe yoga mat.

1. Materiaal Jade Harmony Professional yoga mat

Het materiaal waar deze mooie mat van is gemaakt is 100% natuurlijk rubber. De mat is erg stevig zonder hard aan te voelen. Ik vind dit heel prettig en het geeft een veilig gevoel. Je voelt natuurlijke textuur van de yogamat waardoor je het gevoel hebt dat je er niet op gaat glijden. 

2. Grip Jade Yoga mat

De grip van de mat is echt super! Een heel sterk punt is dat als je last hebt van zweethanden en/of voeten dan is deze yogamat een echte aanrader. Ook bij het draaien met benen terwijl je zit verplaatst deze niet. Als je houdt van glijden van de ene naar de andere houding dan is yogamat erg stroef. Dit kan ik soms als een nadeel ondervinden. 

3.Veerkracht, dichtheid en comfort

De Harmony yoga mat voelt heel veerkrachtig, ondanks dat hij vrij dun is met 5 mm heb je toch het gevoel dat hij je op vangt. Door zijn open cel structuur zitten er veel luchtbelletjes in de structuur van de yogamat waardoor hij dikker lijkt en aanvoelt dan dat deze in werkelijkheid is. Voor mij is dit de meest comfortabele yogamat die ik tot nu toe heb gebruikt omdat ik er van houd de weerstand van de mat te Jade harmony yoga matvoelen tijdens het uitvoeren van mijn oefeningen.

4.lengte en/of breedte Jade Harmony mat

De yogamat is in verschillende lengtes en breedtes verkrijgbaar. Ik zelf maak gebruik van een lengte van 188 cm en een breedte van 61 cm. Dit is in mijn beleving de ideale lengte en breedte die voor de meeste mensen geschikt is.

5.Oppervlak textuur/profiel

Door de open cel structuur heeft de yogamat allemaal kleine openingen en ribbels hierdoor voelt de mat heel stevig aan. Dit is natuurlijk wel iets waar je van moet houden. Als je veel slepende bewegingen maakt kan je soms het gevoel hebben dat deze iets te stroef is.

6.Levensduur en duurzaamheid JadeYoga mat

Ik heb het matje het afgelopen half jaar zeer intensief in gebruik en ziet er nog steeds goed uit en voelt nog hetzelfde aan als in het begin. Ik maak deze altijd goed schoon met een oplossing van water en natuur azijn. Dit is belangrijk om de  cellen goed open te houden. 

7.Prijs/kwaliteit

De JadeYoga Harmony professional is wat duurder dan de gemiddelde yogamat maar als je een intensieve yoga beoefenaar bent zeker het geld waard. Ik geloof dat deze mat ook zeer geschikt is intensieve vormen van yoga waarbij je regelmatig zweet en veel grip nodig hebt!

Mijn conclusie van de Jade Harmony Professional mat.

De mat heeft een heeft een mooie balans tussen grip, comfort en veerkracht. Omdat deze Jadeyoga gemaakt is van natuurlijke materialen met een open cel structuur vraagt de mat iets meer aandacht om te onderhouden dan matten met een toplaag met een gesloten cel structuur. Dit mooie product is in Nederland nog wat minder bekend dan in de ons omringende landen maar ik weet zeker dat deze mat ook in Nederland ontdekt zal worden om zijn mooie kwaliteiten. Ik kan de Jade Harmony yoga mat van harte aanbevelen.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard