Manduka PROlite mat de allround yoga mat van het jaar

Geplaatst op 10 maart 2016 | Door Iris Overgaauw

Een Manduka PROlite yoga mat is de beste keuze voor yogi’s die duurzaamheid en milieuvriendelijk belangrijk vinden, maar geen compromis willen sluiten op het gebied van comfort en kwaliteit. Als jij ook tijdens een yoga sessie wel eens last hebt van je knieën of meer grip wilt, ontdek dan hier waarom de PROlite de allround yoga mat van 2016 is!

Manduka PROlite kwaliteitsgarantie

Het merk Manduka staat al jaren wereldwijd bekend om zijn revolutionaire yogamatten. De duurzame matten uit de PRO serie zijn vooruitstrevend op het gebied van comfort, kwaliteit en duurzaamheid. Niet voor niets is de missie van Manduka om een mat te creëren die tijdens je yogasessie een wereld van verschil maakt.

De Manduka yogamatten zijn gemaakt van duurzaam materiaal en gaan een leven lang mee. Dankzij de keuze voor kwaliteit belanden er jaarlijks minder yogamatten op de afvalberg. Manduka biedt zelfs een levenslange garantieregeling voor iedere Manduka mat uit de PRO-serie, genaamd ‘The Lifetime Guaranty Against Wear and Tear’.

Unieke high performance yogamatten van Manduka

Wat maakt de yogamatten uit de PRO serie nu precies zo uniek? De matten in de PRO serie zijn slijtvast en hebben een anti-slip, met nopjes aan de onderkant van de mat en een geweldige textielachtige oppervlaktestructuur met optimale grip. De matten hebben bovendien  een gesloten celoppervlak, wat betekent dat er geen vocht of transpiratie in de mat kan doorsijpelen. Om die reden zijn de Manduka PROlite matten ook heel geschikt voor de Bikram en Ashtanga yogastijlen.

Uniek aan de Manduka PRO yogamatten is de hoge dichtheid van de yogamat. De hoge dichtheid van de Dichtheid Manduka PROlite matrelatief dunne PROlite zorgt voor optimaal comfort en veerkracht. De gemiddelde yoga mat heeft een dichtheid tussen de 0,2 tot 0,25 gram per kubieke centimeter, terwijl de PROlite een dichtheid heeft van bijna 0,4 gram per kubieke centimeter. 

In tegenstelling tot andere yogamatten verbetert de grip van de PRO serie matten nadat deze langer worden gebruik. Dit heeft te maken met een olieachtige filmlaag die na het productieproces van de PVC yogamatten op de mat achterblijft.  Regelmatig gebruiken ‘breekt’ deze filmlaag, waardoor de yoga mat vanzelf stroever wordt. Lees hier meer over hoe je je nieuwe Manduka yoga mat kunt ‘breken’.

Een multifunctionele allround yoga mat

Het verschil tussen de PRO lite yogamatten en de originele PRO mat series van Manduka is datUSP Manduka de PROlite matten lichtgewicht zijn. De PROlite yogamatten zijn daarom  multifunctioneel en niet alleen geschikt voor thuis of studiogebruik, maar ook als reismat. Je kunt deze matten bovendien gebruiken voor alle stijlen van yoga, ook Bikram en Ashtanga yoga, en zelfs voor het uitvoeren van diverse fitnessoefeningen.

Duurzame en milieuvriendelijke yogamatten

Voor vele yogi’s is duurzaamheid een belangrijk criterium bij het aanschaffen van een yogamatje. Manduka kiest altijd voor duurzaam en milieuvriendelijk en werkt volgens de Oeko-tex standaard. Zo worden de PROlite matten emissievrij geproduceerd met duurzame materialen. In tegenstelling tot yogamatten van (natuur)rubber, gaan de PVC yogamatten een leven lang mee, waardoor dit bij intensief gebruik uiteindelijk een milieuvriendelijke keuze is. Verder zijn de Manduka PROlite yogamatten latexvrij, waardoor deze ook geschikt zijn voor mensen met een latexallergie.

Koop bij Yogamat Online je Manduka PROlite yogamat

Bij Yogamat Online bieden we jou de beste prijs voor deze allround yoga mat. Vanaf € 69,00 kun je via onze webshop de populaire PRO lite mat aanschaffen, waar je een leven lang yogaplezier van kunt hebben. Voor de allround yogi is de Manduka PROlite de beste investering die je in 2016 kunt doen!

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard